Torontóban rangadózik a Boston, a Jazzhez látogat a Cavs

Pályán a GSW, a Spurs, a Rockets, Lakers-Blazers visszavágó, folytatná szériáját a Hawks - nézzük, hogy mit várhatunk!

 

Washington Wizards - Chicago Bulls 01:00

Ki-ki meccs lehetne ez a találkozó, de a Bulls állapotát elnézve óriási meglepetés lenne akár egy szoros találkozó is: Rondo alapvetően sincs, Butler betegség, Wade pihentetés miatt fog hiányozni, és egyébként is back-to-backet vív a társaság. Ebben a formában hatalmas blama lenne, ha az otthon egyébként is parádés Wizards nem hozná a mérkőzést, a fővárosiak sorozatban kilenc hazai győzelemből érkeznek, és egy győzelemmel több mint egy év után újra 50% fölé kerülnének.

Toronto Raptors - Boston Celtics 01:30 (Sport1 - ÉLŐ)

Kiemelt rangadó lesz ez a meccs, hiszen a keleti második fogadja a harmadikat, és vendéggyőzelem esetén egálban lesznek a felek. Alapvetően a Celtics van jobb formában, zsinórban négy győzelemből érkeznek Isaiah Thomasék, míg a Raptors sorozatban két vereségből, ráadásul az utóbbi tíz meccsből csak ötöt tudtak megnyerni DeRozanék. A támadójátékkal egyik csapat sem áll hadilábon, védekezésben viszont az utóbbi időben még idegenben is hatékonyabb a Boston, kérdés, hogy ez mennyire látszik majd. Kiemelten fontos lesz a hátvédsorok csatája, Avery Bradley ráadásul továbbra sem egészséges, így ismét kiemelt szerep várhat a vendégeknél Smartra, a hazaiaknál pedig Kyle Lowry-nak kellene javulnia, az utóbbi összecsapásokon magához képest jóval gyengébben teljesített.

Brooklyn Nets - Atlanta Hawks 01:30

Újabb kötelező győzelem az Atlantának, a most már talán Mike Dunleavy-t is munkára fogó gárda sorozatban hat siker után hajt a hetedikre, míg a Nets zsinórban hat vereség után igyekszik összekapni magát. Otthon nem lehet leírni Brook Lopezéket, szoros meccset tudtak játszani például a Clevelanddel is, de a védekezésüket továbbra sem sikerül értékelhetővé javítani, ezt pedig kihasználhatják Schröderék - hátul köröket vernek ellenfelükre a vendégek, akiknél érdemi hiányzó sincs jelenleg. Hogy Dunleavy pályára lép-e az persze kérdéses.

Houston Rockets - Charlotte Hornets 02:00

Továbbra is szárnyal a Houston és tarthatatlan támadójátékának köszönhetően sorra nyeri a meccseket, most éppen egy nyolcas sikerszériából érkezik erre az összecsapásra - ráadásul a hazai 15-3-as mérleg is nagyon imponáló. A Hornets elveszítette az előző két összecsapását, és közel sem ilyen stabil, az elmúlt öt meccsből négyszer legalább száztíz pontot kaptak Batumék, ez pedig most biztosan nem fog beleférni, a Houston jóval keményebb védekezéseket is szét szokott szedni - túldobni nem nagyon lehet Hardenéket, így elég nehéz estére számíthatnak a Charlotte-nál. A sérültlistában ráadásul Zeller és Batum is szerepel, míg a hazaiknál Gordon nem teljesen egészséges, kérdéses a játékuk.

San Antonio Spurs - Milwaukee Bucks 02:30

Az előző három meccsét elképesztő játékkal nyerte meg a Spurs, ezeken a találkozókon félelmetes támadójátékot és tökéletes védekezést mutattak be Kawhi Leonardék - nagyon nehéz dolga lesz a Milwaukee-nak. Jason Kidd csapata legutóbb kikapott Giannis Antetokounmpo nélkül, és bár a görög játékára van esély, aligha lesz 100%-os még, nélküle pedig éppen a csapat motorja nem az igazi - ugyan Jabari Parker remekül játszott az előző mérkőzésen, egyedül kevésnek bizonyult. A San Antonio papíron rossz matchup egy egészséges Bucksnak is, mert erős a festékben, jól lassítja a játékot, de egy Leonard-Antetokounmpo csata azért érdekes lenne...

Utah Jazz - Cleveland Cavaliers 03:00

A bajnok természetesen idegenben is esélyes, főleg úgy, hogy a Jazz egyáltalán nincs jó formában: Haywardék az előző négy meccsükből csak egyszer tudtak nyerni, az is inkább a Minnesota leolvadásának köszönhető. A támadójáték George Hill visszatérésével nem lett acélosabb, sőt, ezen a téren komoly gondjaik vannak az utóbbi időben, és bár a védekezésük kőkemény, a Cleveland támadópotenciálja ellen ez önmagában kevés lesz. Ezzel együtt most már teljesen egészséges a hazai keret, amit idén még nem igazán írhattunk le, így az biztos, hogy könnyen nem fogják adni magukat, és LeBron Jameséknek meg kell szenvedniük az esetleges sikerért - az egyelőre kérdés, hogy Kyle Korver bemutatkozhat-e, de az eredeti tervek szerint már most pályára kellene lépnie.

Los Angeles Lakers - Portland Trail Blazers 04:30

A két csapat múlt héten találkozott Portlandben, akkorr 118-109-re nyert a Blazers, de a Lakersnek nagyon fontos lenne, hogy otthon vissza tudjon vágni - jelenleg a vendégek a nyolcadikak Nyugaton, és csak két meccs az arany-lilák lemaradása. Julius Randle-ék azért most már kiegyenesedtek, az előző négy találkozójukból hármat megnyertek, otthon kifejezetten jól mozogtak, de a Portland is összekapta magát, Damian Lillard is visszatért, bár legutóbb dupla hosszabbítás után kikaptak a Pistonstól. Most is látványos, sokpontos derbire számíthatunk, elvileg mindkét együttes 100%-os fegyverzetben mehet csatába.

Golden State Warriors - Miami Heat 04:30

Továbbra is érdekes a GSW helyzete, mert nem játszik igazán jól a csapat, védekezésben vannak gondjaik, többször leolvadtak már komoly előnyből, de így is vezetik a ligát - a Heat ellen otthon kötelező egy magabiztos győzelem. A floridaiaknál mindig van sérült, zsinórban ötödik idegenbeli meccsüket vívják, és egyébként is nagyon más szintet képviselnek, bennük nincs meg az a tűzerő, amivel partiban lehetne lenni a Warriors otthonában - Whiteside azért okozhat gondokat Pachuliáéknak, de hatalmas bravúr lenne a vendéggyőzelem.

Sacramento Kings - Detroit Pistons 04:30

Mindkét együttes a playoff-helyekért küzd, ehhez most a Kings van közelebb, bár a Pistons érkezik győzelemből - nagyon komoly hullámvölgyben volt/van a csapat, de legutóbb nyerni tudott Portlandben. A Kings a GSW ellen volt partiban az előző meccsen, de összességében zsinórban három vereségnél tart, egyik fél sincs tehát igazán jó passzban, kérdés, hogy ki tud jobban felpörögni erre az estére. A hazai pálya a Sacramento mellett szól, de alig van jobb mérlegük otthon, mint a Detroitnak idegenben, komoly sérült sehol sincs.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus