Történelmi fordítással nyert a GSW, Leonard megsérült

Drámai mérkőzéssel kezdődött a nyugati döntő - a GSW rendkívül mélyről állt fel és győzött - Kawhi Leonard megsérült a Spursnél.

Bő egy félidőn keresztül uralta az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) nyugati döntőjének első meccsét a San Antonio és huszonöt ponttal is vezetett a gárda a Warriors otthonában, ám Kawhi Leonard sérülése után felállt innen a GSW és a Curry-Durant páros vezérletével hatalmas győzelmet aratott. 

Visszajátszás c. videós rovatunk itt elérhető!

A mérkőzés rövid videós összefoglalója ide katintva megtekinthető!

Golden State Warriors - San Antonio Spurs 113-111

Hihetetlen fordulat. Borzasztóan kezdte a meccset a Warriors, hat labdát adott el a gárda az első negyedben, mindet szimplán figyelmetlenségből - gyengén is dobott a társaság, rossz helyzezeket vállalt el, eközben a San Antonio azt csinált, amit akart. A második játékrész első felében érte el a hazai csapat a mélypontot, amikor 25 egység volt a Spurs előnye és bár innen egyszer felkapaszkodott a GSW 15-re, csak Kawhi Leonard sérülése után robbantott igazán: rögtön egy 18-0-s rohamot mutatott be az együttes és visszajött a meccsbe. A záró etap elején Kevin Durant (34 pont, 11/21 mezőnyből) sorozatos kosarai után már fej-fej mellett haladtak a felek, a hajrában pedig a parádézó (40 pont, 19 a harmadik negyedben, 14/26 mezőnyből) Steph Curry lépett elő - az ő nevéhez fűződik az utolsó kosár is, amelyet már kevesebb, mint tíz másodperccel az órán szerzett. Konferencia-döntőben 15 éve nem állt fel senki ilyen mélyről, ez pedig mindenképpen erőt adhat a rozsdásan kezdő Golden State-nek, bár Andre Iguodala térdsérülése náluk sem vicc: a kiscsatár csak tíz percet játszott és a hírek szerint kihagyhatja a második összecsapást.

Leonard sérülése döntő lehet. A vendégek legjobbja ezúttal is remekelt, 24 perc alatt 26 pontot rámolt be, de a harmadik negyedben előbb egy padon ülő csapattársa, majd nem sokkal később Zaza Pachulia lábára érkezett egy dobás után és mndkétszer kiment a bokája - innentől nem tudott már visszatérni és a folytatásban is kérdéses a játéka. Csapata nélküle történelmi összeomlást produkált egy olyan meccsen, ahol végig Aldridge-ék akarata érvényesült, ahol egészen addig kiemelkedően dobtak és ahol meg tudták fogni a Warriorst, ám vezérük nélkül 23 pontot vert rájuk a hazai alakulat. Innentől előbb Curry, majd Durant is "megőrült", a Spurs 32-12-re kapott ki leindításból, a Warriors védekezése pedig 13 labdaszerzéssel, valamint nyolc blokkal jelentkezett - a végén így is volt esélyük a vendégeknek, de az utolsó bő másfél percben Curry bevert hét pontot, Draymond Green egy 2+1-gyel jelentkezett, a Spurs pedig nem tudott válaszolni. Leonard sérülése lehet a döntő faktor a párharcban, egyrészt ha nem tud játszani, akkor szinte lehetetlen feladat előtt áll Popovich csapata, másrészt ha játszik, akkor is elveszítettek most egy olyan meccset, amit agyonnyertek már - lelkileg nehéz helyzetben van az együttes.

A Warriors legjobb dobói: Curry 40/21, Durant 34/6, Pachulia 11
A Spurs legjobb dobói: Aldridge 28/3, Leonard 26/3, Ginobili 17/3

A párharc állása: 1-0 a Warriors javára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus