Története során először bajnok a Cleveland Cavaliers!

A Cavs nyerte a hetedik meccset a GSW otthonában - Kyrie Irving óriási triplája döntött - LeBron James az MVP.

Végig szoros, kiélezett összecsapást hozott az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) nagydöntőjének hetedik mérkőzése, melyet végül Kyrie Irving triplájával a Cleveland Cavaliers nyert meg. A franchise ezzel történetének első bajnoki címét ünnepelheti, a finálé MVP-jének pedig természetesen LeBron Jamest választották.

Visszajátszás: A meccsnyerő tripla és az MVP

Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers 89-93

Kyrie Irving triplája döntött. Megkaptuk a várt szoros mérkőzést a mindent eldöntő összecsapásra, végig pár ponton belül voltak a csapatok, egyik fél sem tudott meglépni. A második negyed végén kisebb előnyt tudott kiépíteni a Warriors, de a fordulást követően ezt pillanatok alatt eltüntette a Cavs és a Kyrie Irving-LeBron James duó kosaraival kezdte átvenni az irányítást. A hajrában Curry és Thompson is megvillant a hazaiaknál, de több felelőtlen, átgondolatlan támadást hajtott végre mindkét gárda - rossz passzok, rossz dobásvállalások váltották egymást mindkét térfélen. Tyronn Lue időkérése aztán meghozta az áttörést az utolsó percben: Kyrie Irving dobott egy óriási triplát Steph Curry arcába, amire az alapszakasz MVP-je nem tudott válaszolni és LeBron James büntetője beverte az utolsó szöget a Warriors koporsójába. A GSW egyáltalán nem játszott jól, egyedül az óriási estét kifogó Draymond Greent (32 pont, 11/15 mezőnyből, 15 lepattanó, 9 gólpassz) lehet dicsérni, de az utolsó negyedben csak 13 pontot tudott szerezni a gárda, percekre lefagytak, ez pedig nem volt elég az üdvösséghez.

Történelem. A Cleveland Cavaliers története első bajnoki címét nyerte, ráadásul ez a csapat tudott először 1-3-ról nyerni egy NBA-döntőben - az idegenben behúzott hetedik meccs is óriási tettnek számít. Cleveland városa 52 éve nyert utoljára bajnoki címet major sportban és ha már történelem: nem sikerült bajnoki címmel megkoronázni a Golden State NBA-rekordot jelentő 73-9-es alapszakaszát...

LeBron James az MVP. Bár az utolsó, győztesnek bizonyuló dobást Kyrie Irving süllyesztette el, az nem lehetett kérdés, hogy az egészen elképesztő döntőt játszó LeBron Jamest választják a finálé legjobb játékosának. Ezen az estén nem dobott igazán jól, a hajrában is hibázott, de így is összehozott egy tripla-duplát két labdaszerzés, illetve három óriási blokk társaságában - az előző két, döbbenetes teljesítménye után ezúttal is mindent megtett, amit lehetett. A nagydöntő hét mérkőzésén végül 29,7 pontot, 11,3 lepattanót, 8,9 gólpasszt, 2,6 labdaszerzést és 2,3 blokkot átlagolt, akkor állt csapata élére, amikor az a szakadék szélén táncolt és karrierje harmadik bajnoki címét nyerte meg.

A Warriors legjobb dobói: Green 32/18, Curry 17/12, K. Thompson 14/6
A Cavaliers legjobb dobói: James 27/3, Irving 26/6, Smith 12/6

A nagydöntő végeredménye: 4-3 a Cavaliers javára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus