Története során először keleti döntőben a Raptors

Fizikálisan felőrölte ellenfelét a Kyle Lowry-vezette Raptors, így történelmet írt és összecsaphat a Clevelanddel. 

Frissebb és pontosabb tudott maradni a Toronto a Miami elleni párharc hetedik meccsére, így végig kézben tartotta a találkozót és története során először bejutott az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) keleti döntőjébe. 

Toronto Raptors - Miami Heat 116-89

A Raptors jutott a keleti döntőbe. A hazai alakulat az első perctől kezdve kézben tartotta a mérkőzést, csak az volt a kérdés, hogy mikor sikerült leszakítani magukról a Miamit. Ezt alaposan gátolta  DeMar DeRozan iszonyatos erőlködése, de Kyle Lowry szenzációs estéje mindent ellensúlyozott - az irányító 35 pontig (11/20 mezőnybőll, 5/7 tripla) és 9 gólpasszig jutott, kulcsfontosságú kosarakat szerzett és ő jelentette a különbséget ezen az estén. A gárda a harmadik negyedben már meglépett egyszer közel húsz ponttal, de innen még egyszer visszatáncolt a Heat - a záró etapban aztán már nem volt pardon és átgázolt ellenfelén a Raptors. Dwane Casey együttese történelmet írt: a franchise "élete" során először jutott el a konferencia-döntőig.

Hiányzott az átütőerő. Szemmel láthatóan elfáradt már a Miami, az extra alacsony szerkezet ezúttal nem okozott meglepetést a Torontónak és a vendégek 50-30-ra veszítették el a lepattanózást, valamint hússzal kevesebb büntetőt harcoltak ki, mint Lowry-ék. Védekezésben és támadásban is most játszottak a leggyengébben Wade-ék a széria során, nem volt meg a lendület, a tűzerő és az elképzelés sem - a húsz engedett támadópattanó és a 16 leindításból kapott pont is beszédes. 

A Raptors legjobb dobói: Lowry 35/15, DeRozan 28, Biyombo 17
A Heat legjobb dobói: Dragic 16, Wade 16/6, Winslow 14

A párharc végeredménye: 4-3 a Raptors javára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus