Tovább él a Chicago szériája, a Miamié megszakadt

Lendületben vannak Butlerék - Harden tripla-duplájával nyert a Rockets a Portland ellen - remekelt a Washington - nyert a Miami.

Salt Lake City-t is bevette a Bulls az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában, így folytatták nagy szériájukat Jimmy Butlerék - a Miami sorozata viszont megszakadt, zsinórban hat vereség után nyert újra a gárda. Három negyeden át parádézott és megverte a New Yorkot a Washington, Andrew Wiggins vezérletével lejátszotta a Philadelphiát a Minnesota, James Harden pedig tripla-duplával vezette sikerre a Houstont a Portland ellen.

Visszajátszás c. videós rovatunk ide kattintva elérhető!

A mérkőzések rövid videós összefoglalói ide kattintva elérhetőek!

Washington Wizards – New York Knicks 119-112

Három negyednyi Wizards-mágia. Idei legjobb meccsét produkálta a fővárosi csapat, parádés támadójáték mellett a védekezés is kellően agresszív volt, így a harmadik játékrészben már 27 pont volt a különbség a felek között. John Wall (23 pont, 11 gólpassz) idén először játszott a back-to-back mindkét felén, ráadásul Bradley Beal is visszatért, vezérletükkel lemosták ellenfelüket a pályáról, ám a záró etapban érthetetlenül szétestek hátul és eddigi önmagukat idézték – 47 pontot kaptak ebben a játékrészben, de végül így is meg tudták nyerni a meccset. A gárda szezoncsúcsot jelentő 15 triplát rámolt be és 54%-kal dobott mezőnyből, így idei harmadik győzelmét aratta és készülhet a Miami ellen hazai összecsapásra.

Fáradt volt a Knicks. Jeff Hornacek szerint úgy tűnt, hogy játékosai érzik a back-to-backet, főleg védekezésben, mert rengeteg tiszta dobóhelyzetet engedélyeztek a Wizardsnak. Derrick Rose (27 pont, 8/18 mezőnyből, 3/5 tripla, 8/8 büntető) sem volt elégedett, pedig ő játszott legjobban a vendégek közül, igaz, a negyedik negyedben Brandon Jennings szórt 15 pontot és ő vezényelte a felzárkózást. Hiába produkáltak óriási utolsó etapot, a gyenge védekezést és az első három negyedet nem tudták ellensúlyozni, így 1-5-re romlott idegenbeli mérlegük.

A Wizards legjobb dobói: Wall 23/9, Porter 21/12, Beal 18/9
A Knicks legjobb dobói: Rose 27/9, Anthony 19/3, Jennings 17/9

Miami Heat – Milwaukee Bucks 96-73

Whiteside büntette a Milwaukee-t. A Heat centere szerint Isten áldja azokat a csapatokat, amelyek őt támadják a festékben, ugyanis a Bucks így tett, ő pedig nem köszönte szépen: hét blokkot osztott ki 17 lepattanó mellett. Nagyrészt neki köszönhető, hogy a festékből a legtöbb pontot szerző Milwaukee 14-gyel elmaradt a szezonátlagától ezen az estén és a második félidőben összesen tíz egységet tudott termelni innen. A túloldalon a hátvédek léptek elő hazai oldalon, a visszatérő Dragic-nak is volt már biztató megmozdulása, de főleg Josh Richardson, Waiters, valamint a padról beszálló Tyler Johnson remekelt. A gárda megszakította hatmeccses negatív szériáját, de most kemény túrára indul: hét nap alatt négy mérkőzést fog lejátszani.

Szenvedett a Bucks. Arra lehetett számítani, hogy kintről nem fogja tudni megnyerni a meccset a Milwaukee és az lesz a döntő, hogy mire mennek majd a festékben, de itt Whiteside és a Miami volt az úr – végül 32,9%-os mezőnymutatóval zártak a vendégek. Dellavedova nem szerzett kosarat, Antetokounmpo és Parker pedig 35 dobásból szenvedtek össze 25 pontot, így nyilvánvalóan nem tudnak meccset nyerni – igaz, Parker jelezte a találkozó után, hogy a gyűrűig eljutott, de ott nem kapta meg a fújásokat.

A Heat legjobb dobói: Waiters 23, Richardson 18/12, Dragic 16/3
A Bucks legjobb dobói: Snell 14/12, Antetokounmpo 14, Beasley 13

Houston Rockets – Portland Trail Blazers 126-109

Harden tripla-duplázott, Beverley debütált. Egy nappal a Thunder elleni lefagyás után remekül kezdett a Houston és tizenkét ponttal megnyerte az első negyedet, igaz, a nagyszünetig kiegyenlített a Portland – sok kosarat, látványos játékot láthattunk. A fordulás után azonban ismét sebességet váltott a hazai alakulat és eldöntötte a mérkőzést, a tripla-duplázó (26 pont, 12 lepattanó, 14 gólpassz) James Harden vezérletével 38-21-re nyerték ezt a játékrészt és innentől már nem erőltették meg magukat – végül csak Harden és Anderson játszott 30 perc felett. A Szakáll által dirigált nagyszerű támadójáték végül fontos győzelmet ért és külön öröm számukra, hogy Patrick Beverley is megkezdte a szezont – rögtön kezdőként kapott szerepet, 25 percet játszott, amely alatt 11 pontot, 3 gólpasszt és 3 blokkot tett a közösbe.

A győzelemhez védekezni is kell. Továbbra is probléma a Portlandnél, hogy az ellenfél legjobb játékosait képtelenek lelassítani és megzavarni, Harden ezúttal is kedvére ficánkolhatott a pálya bármely pontján – maximum abban bízhatnak, hogy Lillardék többet dobnak a túloldalon. Ez ma nem jött be, az irányító nem igazán találta a ritmust, a padról sem jött érdemi segítség, McCollum eléggé egyedül maradt, így csak bizonyos periódusokban tudták tartani a lépést a Houstonnal.

A Rockets legjobb dobói: Harden 26/9, Ariza 16/12, Gordon 16/6
A Trail Blazers legjobb dobói: McCollum 26/3, Harkless 19/9, Lillard 18/3

Minnesota Timberwolves – Philadelphia 76ers 110-86

Andrew Wiggins megint tarthatatlan volt. Az utóbbi találkozókon rendre csapata élére tudott állni a fiatal swingman, aki idén eddig 26,6 pontot átlagol úgy, hogy 54,1%-kal triplázik – ezúttal 35 egységig (14/20 mezőnyből, 3/6 tripla) és tíz lepattanóig jutott, nem tudott vele mit kezdeni a Philly. Rá és az Embiid elleni csatát simán megnyerő Townsra építve uralta a meccset a Minny, félidőben már 28 ponttal jártak előrébb a hazaiak és a mindig kritikus harmadik negyed sem hozott változást – igaz, a tükörsima győzelem ellenére Thibodeau megint 38-39 percig játszatta a Wiggins-Towns-LaVine triót.

Esélytelen Sixers. Ezúttal nem sok köze volt a meccshez a vendégcsapatnak, még Embiid (10 pont, 10 pattanó, 22 perc) sem tudott dominálni, sőt, alulmaradt Towns ellen – ráadásul Covington 1/12-es mezőnymutatóval, Rodriguez pedig kosár nélkül zárt. Összességében bőven 40% alatt dobott a Philadelphia, ráadásul védekezésben is rendre lemaradtak egy lépéssel, így a második negyedtől kezdve húsz pont feletti hátrányban játszottak – sorozatban 21. idegenbeli meccsüket veszítették el.

A Timberwolves legjobb dobói: Wiggins 35/9, Towns 25/3, Dieng 12
A 76ers legjobb dobói: Saric 16/6, Stauskas 13/9, Ilyasova 11/3

Utah Jazz – Chicago Bulls 77-85

Nagy formában van a Bulls. Sorozatban negyedik győzelmét aratta a Chicago, ráadásul ebből három idegenben született meg, így 8-4-es mérleggel ott van a keleti élmezőnyben. Rajon Rondo most sem lépett pályára, de a vendégek nagyon masszív védekezéssel kontrollálták a meccset, elöl pedig a harmadik és a negyedik elejét is megnyomták - mindkétszer futottak egy 9-0-s etapot, ezek pedig eldöntötték a találkozót. A hajrában ugyan zárkózott a Jazz, de Butler és Wade is betalált középtávolról, így igazán közel nem kerültek a hazaiak - a Bulls 36,7%-os mezőnymutatóval is nyerni tudott idegenben.

Hiányzott az átütőerő. Hill és Burks mellett Favors sem lépett pályára a Jazznél, ráadásul a támadások alapját jelentő Gordon Hayward is csak szenvedett - nem igazán találta az ellenszert Butlerékkel szemben és mindössze 3/15 dobását értékesítette. Ezt nem bírta el a gárda, senki nem tudott fellépni és végig erőlködtek, védekezésben pedig egy-egy alkalommal lefagytak, ezt nem tudták ellensúlyozni. A 4-1-gyel zárt idegenbeli túra után sorozatban másodszor kaptak ki otthon Gobert-ék és hazai pályán negatívba fordult a mérlegük.

A Jazz legjobb dobói: Gobert 16, Exum 14/6, Hood 12/3
A Bulls legjobb dobói: Butler 20/6, Wade 18, Lopez 10

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus