Tovább javíthatja otthoni mérlegét a Knicks

Cousins-ék látogatnak a Nagy Almába – Westbrook Anthony Davis ellen – otthon folytathatja jó sorozatát a LAC és a Pistons


Detroit Pistons – Orlando Magic 00:00

Zsinórban három idegenbeli győzelmet követően tér haza a Pistons, ráadásul közvetlen riválisokat vertek meg (Charlotte, Boston, Atlanta). Reggie Jackson a hírek szerint ma este elkezdi az idényt, de kezdő irányítója hiányát is kiválóan menedzselte Stan Van Gundy, az utóbbi időben eloszlanak a labdák támadásban, védekezésben pedig elkezdett működni a rendszer. A Magic ellen inkább a jó támadójátékra lehet szükség, hiszen Ibakáék nem a pontzuhatagjaikról híresek, az elmúlt 10 meccsükön összesen egyszer érték el a 100 pontot – igaz, az épp legutóbb volt, de a képet árnyalja, hogy a sereghajtó Philadelphia ellen. A vendégek abban bízhatnak, hogy Jodie Meeks 17 ponttal debütált, és pont ilyen tüzérekre van szükség a cseresorban. A Pistons viszont a fent említett három meccsén 118 pontot átlagolt, ráadásul sorozatban hétszer győzték le az Orlandót, legutóbb 108-82-re, vagyis egyértelműen ők a meccs esélyesei. 

Oklahoma City Thunder – New Orleans Pelicans 01:00

Sorozatban négy győzelmet számlál a Thunder, Russell Westbrook pedig az első játékos Oscar Robertson óta, aki a decembert tripla-dupla átlaggal kezdi, ráadásul utoljára csütörtök hajnalban játszott a gárda – az esélyek mellettük szólnak, de a Pelicans nem fogja könnyen adni a meccset. A vendégek Jrue Holiday szezonkezdését négy győzelemmel ünnepelték, azóta viszont jobbára vesztenek, legutóbb a csúcsformában lévő Clippers tömte ki őket hazai pályán. Anthony Davis össze is szedett egy vállsérülést, de nála ez szinte mindennapos, nem fogja kihagyni ezt a mérkőzést. A nagy kérdés, hogy Jrue Holiday fel tud-e nőni a feladathoz, mert Chris Pault nem tudta lelassítani, Westbrook pedig még nála is jobb formában van – az segíthet a New Orleansnak, hogy Davis és Terrence Jones személyében két mozgékony magasemberük van, akik egyrészt kiérnek a periméterre, másrészt kellemetlen fogadóbizottságot is alkothatnak a palánk környékén Westbrooknak. Összességében azonban ha Westbrookot le is lassítják, amire kevés az esély, van egy-két forrókezű játékos, aki simán megnyerheti a Thundernek: Enes Kanter 28/44-gyel dolgozott az elmúlt 4 meccsen, Victor Oladipo pedig öt hármast vert be legutóbb a Washingtonnak. Ilyen kiegészítők a New Orleans oldalán jelenleg nem igazán vannak…

New York Knicks – Sacramento Kings 01:30

Extra eddig a Madison Square Gardenben a Knicks, 8-3-as mérleggel állnak Anthony-ék, és jelenleg playoff-helyen tanyáznak. Az utóbbi időszakban Carmelo Anthony és Derrick Rose húzta a csapatot, Kristaps Porzingis eléggé hektikusan dob. Joakim Noah bokasérülését is jól menedzselik, Kyle O’Quinn egyelőre jól helyettesíti – más kérdés, hogy most elég nehéz dolga lesz Cousins-szal. A Kings a szokásos formáját hozza, az elmúlt kilenc meccsen 3-6-os mérleget tudnak felmutatni, ugyanakkor majdnem mindegyik vereségük szoros volt, legutóbb Bostonban is győzhettek volna – visszatérő probléma ez, hogy az 50-50-es meccseket ritkán tudják megnyerni. A Knicks ellen sem lesz könnyű dolguk, mert Anthony és Rose rutinos rókák, Porzingisnek most a sorminta szerint egy jó este következik, vagyis szoros állásnál van kihez fordulniuk – a Sacramentónál szinte csak Cousins az, akire rá lehet bízni clutch dobásokat, de ő sem a meccsnyerő megmozdulásairól híres. 

Los Angeles Clippers – Indiana Pacers 03:30

Alig egy hete találkozott a két csapat Indianában, akkor a Pacers brutális védekezést mutatott be, 70 pontot tartották a Clipperst, és nem arról volt szó, hogy a vendégek pihentettek volna valakit. A látottak alapján nagyon rossz matchup az Indiana Doc Riverséknek még úgy is, hogy Paul George nem is lépett pályára sérülés miatt, egyébként tavaly is győzni tudtak a Staples Centerben. A Pacersnek azonban van egy nagy gondja, nem konzisztensek: az egyik meccsen 70 pontot kapnak a Clipperstől, a másikon 131-et a Portlandtől – és idegenben egyáltalán nem megy fényesen a csapatnak, egy győzelem mellett hat vereséget számlálnak. A Clippersnél is vannak elsötétülések, de ezek egyre ritkábbak, most pedig különösen jó passzban vannak, hiszen Clevelandben és New Orleansban is győzni tudtak és sérültjük sincs. Összességében elég nehéz megjósolni a meccs végkimenetelét, pláne hogy Paul George még pályára is léphet, ami jól és rosszul is elsülhet az Indiana szempontjából. 

A mérkőzéshez élőképes streameket itt találhattok. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus