Tud-e válaszolni a GSW-nek a Memphis?

Másodszor is nyerniük kellene a Warriors otthonában Gasoléknak - a Wizards beveti Wallt Atlantában?

 

Atlanta Hawks – Washington Wizards 02:00

Az előző találkozón a régen látott Hawks volt a pályán, a Teague-Schröder páros irányításával és a Millsap-Horford duó pontjaival a letisztult, egyszerű, ám nagyszerű támadójátékot mutatta be Budenholzer csapata. Ezzel a játékkal a liga legtöbb csapata ellen esélyesként lépne fel a gárda, viszont a rájátszásban ez volt a második alkalom, hogy emlékeztettek alapszakaszbeli önmagukra – kulcskérdés, hogy egyszeri villanás volt-e a legutóbbi. Szintén döntően befolyásolhatja a derbit, hogy a negyedik meccs utolsó pillanataiban megsérült DeMarre Carroll mennyire egészséges – amennyiben nem az, kérdés, hogy ki tudja legalább valamennyire pótolni.

A Washingtonnál átmenetileg kipukkadt a lufi, de a hajrában így is felzárkóztak és egy Pierce-triplányira voltak az egyenlítéstől az utolsó másodpercekben – ráadásul John Wall állapota kérdésesre „javult”. Elsősorban a palánk alatti fölényét kell visszaszereznie a fővárosi gárdának, illetve Otto Porter sem engedhet meg magának olyan mérkőzést, mint legutóbb – persze ha Wall játszik, az mindenre kihatással lesz… A hazai pálya előnye az Atlantát segíti, egy győzelemmel pedig karnyújtásnyira kerülnének Korverék a konferencia-döntőtől.

A párharc állása: 2-2.

Golden State Warriors – Memphis Grizzlies 04:30

Akárcsak a Hawks, a Warriors is visszatalált korábbi önmagához az előző mérkőzésen, így a két találkozó erejéig fojtogató Memphis-védekezés már nem tudott mit kezdeni a Steph Curry által irányított gárdával – az MVP mellett Thompson és Green is hozta magát. Curry dobóhelyzetei újfent megvoltak, ő pedig megcsinálta azokat társainak is, ráadásul védekezésben is váltott a csapat – Barnes jól fogta Randolph-ot, Bogut pedig a széria során először parádézott a gyűrű alatt.

A Memphisnek lépnie kell, mert a korábbi erősségeit mind megfordította a GSW, Gasoléknak támadásban, Conley-éknak védekezésben kell javulniuk – óriási gond viszont, hogy Tony Allen játéka kérdéses. Bár két meccsre meg lehetett fogni a liga legjobb támadócsapatát, arra nem nagyon lehet számítani, hogy a Golden State kétszer is elköveti ugyanazokat a hibákat saját csarnokában, így most támadásban is javulnia kell a vendégcsapatnak – a már említett belső játék mellett főleg a periméterről kellene többnek érkeznie.

A párharc állása: 2-2.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus