Túlóra döntött Chicagóban, 120 pontig jutott a Boston

Hosszabbításban győzött a Charlotte - extra hatékony volt a Celtics-kezdő - egy jó negyed jutott a Milwaukee-nak.

 

Visszajátszás c. videós rovatunk ide kattintva elérhető!

Detroit Pistons – Milwaukee Bucks 102-78

Extrán dobott a Detroit. Jó formát mutatott a Pistons, Ish Smith szépen bontotta a védelmet és csak öt dobást vállalt, míg a kiosztásokból 6/11 triplát beverő, de betörésekkel is operáló Caldwell-Pope 23 pontig jutott. Drummond nem hibázott dobást (18 percet kapott, 5/5 mezőnyből, 2/2 büntető), Harris is termelt, míg a padról Ellenson vágott be 3/3 triplát – 48%-kal tüzeltek távolról és bár az első percek nem róluk szóltak, a második félidőben már uralták a találkozót.

Jól kezdett, de elfogyott a Bucks. Az első negyedben az történt a pályán, amint a Milwaukee akart, Antetokounmpo és Parker ismét hozta a pontokat és védekezésben is jól működött a gárda – pillanatok alatt elhúztak tíz ponttal. Ám ahogy jöttek a cserék, úgy fogyott el a lendület, Greg Monroe-nak semmi sem ment (a 12 pontjához 19 dobás kellett), majd később hiába jöttek vissza a kezdők, már elkapta a fonalat a Pistons és nem tudták újra átvenni az irányítást Parkerék. A második félidőben ismét szörnyű játékot produkált a gárda és végül komoly verésbe szaladt bele.

A Pistons legjobb dobói: Caldwell-Pope 23/18, Harris 16/3, Ellenson 14/9
A Bucks legjobb dobói: Antetokounmpo 21/3, Parker 18/3, Monroe 12

Boston Celtics – Brooklyn Nets 120-99

Szinte hibátlan volt a bostoni kezdő. Elképesztően hatékonyan dolgozott a Celtics kezdőcsapata, 16/23-as (!) mezőnymutatót produkált a Thomas-Bradley-Crowder-Johnson-Horford sor – ebből az irányító 6/6 dobással, 19 ponttal vette ki a részét. Ugyan nagyjából csak negyedórát voltak fent a pályán, ez idő alatt nem tudott velük mit kezdeni a Nets, ráadásul a kispad is eredményesen kosárlabdázott, így végül sima győzelmet aratott a gárda.

Az első sor még hagyján. Lin, Kilpatrick, Hollis-Jefferson, Hamilton és Brook Lopez alkotta a Nets kezdőcsapatát és ők még pozitív +/- mutatóval zártak – igaz, a Celtics első sorával nem tudtak mit kezdeni, de ők is termelték a pontokat, plusz játszottak néhány percet a bostoni cserék ellen is. A kispad azonban csak rontott a helyzeten, jól mutatja ezt, hogy Bogdanovic 22 perc alatt -35-ös +/- mutatót produkált – velük került igazán nagy hátrányba a Brooklyn. Érdekes, hogy a kezdő sem feltétlenül Brook Lopezt erőltette, eléggé eloszlottak a labdák, a center pedig csak két kosarat szerzett, ráadásul az egyiket triplából.

A Celtics legjobb dobói: Thomas 19/3, Brown 12/3, Crowder 11/3
A Nets legjobb dobói: Kilpatrick 15/3, Lin 13/3, Bogdanovic 12/3

Chicago Bulls – Charlotte Hornets 104-108 – hosszabbítás után

Hosszabbítás döntött. A Charlotte kezdett jobban és meg is lépett pár ponttal, sőt, a cserék érkezésével ez az előny tíz egység fölé nőtt – a második negyedben faragott ebből a Bulls, de így is a Hornets járt előrébb a nagyszünetben. A rendes játékidő vége előtt tíz másodperccel Grant egyenlített egy triplával, majd előbb Walker, aztán Batum is hibázott (utóbbi teljesen tiszta helyzetben), így jöhetett a hosszabbítás, ahol már a Charlotte sem használta a kezdőit – kevés pont esett, a vendégek jöttek ki belőle jobban.

Egyik fél sem játszott jól. Gyakorlatilag teljes csapattal állt ki a Bulls és a Hornets is, de nem volt meg a ritmus egyik oldalon sem – bőven 30% alatt tripláztak, a Charlotte ráadásul közelebbről is borzalmasan dobott, amit leindításokkal és büntetőkkel ellensúlyozott. Ezzel kapcsolatban érdemes kiemelni, hogy a Chicago 14 (!) blokkot osztott ki, amelyből Portis és Wade négy-négyet vállalt, ezzel mindenképpen elégedett lehet Fred Hoiberg.

A Bulls legjobb dobói: Butler 15/3, McDermott 14/3, Gibson 12, Canaan 12/6, Grant 12/3
A Hornets legjobb dobói: Kaminsky 14/9, Belinelli 14/6, Hibbert 11, Walker 11/3

Utah Jazz – Los Angeles Clippers 104-78

Kulcsemberek nélkül. Back-to-backet játszik a Clippers és bár ez volt az első fele, Doc Rivers úgy döntött, hogy kiülteti a kezdőit, legalábbis a Paul-Griffin-Jordan triót. A helyükre Rivers, Bass és Speights került be, egyénileg nem is játszottak rosszul, de esélyük így sem volt a nagyon hatékonyan működő Jazz ellen – már az első negyedben tizenhat pontos hátrányt szedtek össze és ezen később sem tudtak javítani. Ritmustalanul és pontatlanul támadtak, eladtak 17 labdát, ráadásul borzasztóan dobtak, így csak asszisztáltak a hazaiak játékához.

Olajozottan játszott a Jazz. A Utah-nál is hiányzott négy alapember, méghozzá a fő pontszerzők, hiszen Hayward, Favors, Burks és Hood sem tudott pályára lépni sérülés miatt. Itt azért látszott, hogy mélyebb a keret a tavalyinál, ugyanis így is 50% feletti mezőnymutatóval zártak – Hill és Exum jól bontotta a védelmet, Diaw helye is megvolt (öt gólpassz), Gobert pedig élt a lehetőségeivel (17 pont, 10 pattanó, 3 blokk). A kispadról is szinte mindenki jól szállt be, sokkal összeszedettebben játszottak, mint a Clippers, a jó támadójáték mellett pedig a védekezés is nagyon rendben volt, így tükörsima győzelmet arattak.

A Jazz legjobb dobói: Gobert 17, Exum 15/6, Mack 14/6
A Clippers legjobb dobói: Rivers 15/3, Bass 12, Crawford 12/6

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus