Túlórában egyenlített a Boston, ismét megsérült Curry

Hosszabbításban verte az Atlantát a Celtics - 3-1-re vezet a GSW, de elveszítette Curry-t? - söpört a Spurs és a Cavs is

Óriási csatában, hosszabbítás után verte az Atlantát a Boston az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) rájátszásában, így kiegyenlítette a párharcot – a Houstonnak ez nem sikerült, mert a Golden State átrohant rajtuk, de ismét megsérült Steph Curry. A San Antonio és a Cleveland is söpréssel zárta saját sorozatát, a Cavsnek Kyrie Irving extrájára is szükség volt ehhez a Pistons ellen, míg a Spurs ezúttal sem izzadt meg.

Memphis Grizzlies – San Antonio Spurs 95-116

A harmadik negyed döntött. Jól kezdett a Spurs, de az első félidőben még nem szakadt le a Memphis és tartotta a lépést, a nagyszünetben csak egy pont volt a különbség. A fordulás után aztán sebességet váltottak a vendégek, agresszívebbé váltak támadásban és 37 egységet raktak fel a táblára, ezzel pedig el is döntötték a találkozót – itt már közel húszpontos előnyben voltak Leonardék. Gregg Popovich most is odafigyelt a játékpercekre, 28-nál többet senki nem töltött parketten, sőt, 21 felett is csak Aldridge, illetve Leonard…

Nem történt meglepetés. Ahogy arra számítani lehetett, a több kulcsemberét is elveszítő Memphisben nem volt meg a kellő tűzerő ahhoz, hogy érdemi veszélyt jelentsen a San Antonióra, gyakorlatilag csak a harmadik meccsen csillant fel a remény Randolph-ék előtt. Ezúttal Lance Stephenson csipkedte magát (26 pont, 11/19 mezőnyből), de nem tudták felvenni a kesztyűt Duncanékkel, akik így könnyedén söpörték ki ellenfelüket és várják a következő kört.

A Grizzlies legjobb dobói: Stephenson 26, Randolph 15, Barnes 15/3
A Spurs legjobb dobói: Leonard 21/6, Parker 16/3, Aldridge 15

A párharc végeredménye: 4-0 a Spurs javára.

Houston Rockets – Golden State Warriors 94-121

Steph Curry megsérült – most súlyosabban? Két kihagyott találkozó után tért vissza az MVP, de nem igazán érezte a ritmust, majd az első félidő végén elcsúszott és térdsérülést szenvedett – ugyan megpróbált visszatérni később, végül fejét fogva sántikált be az öltözőbe. Aligha játszik a következő találkozón és bár ezt a sorozatot valószínűleg nélküle is behúzza a Warriors, a későbbiekre nézve a címvédő gyököt vonhat saját esélyeiből, ha elveszíti legjobb játékosát – Curry ma esik át MRI-vizsgálaton, ezt követően derül ki, hogy pontosan mi a probléma.

Dacból. Az első félidőben szorosan alakult a meccs, ám a fordulás (és Curry kiesése) után magasabb fokozatba kapcsolt a vendégcsapat és Klay Thompson, Andre Iguodala, valamint Draymond Green vezérletével átrohant ellenfelén – a harmadik negyedet 41-20-ra nyerte és eldöntötte a találkozót. Végül NBA playoff-rekordot jelentő 21 triplát süllyesztett el a GSW, ebből nyolc (!) született a harmadik negyedben, innentől pedig nem volt esélye a Houstonnak – a hazaiak csak 5/27-et dobtak a vonalon túlról. Ezúttal James Hardennek sem ment, a Rockets elöl-hátul gyengén muzsikált, így 1-3-ról kellene felállnia a továbbiakban.

A Rockets legjobb dobói: Howard 19, Harden 18/6, Beasley 17/3
A Warriors legjobb dobói: Thompson 23/21, Iguodala 22/9, Green 18/12

A párharc állása: 3-1 a Warriors javára.

Boston Celtics – Atlanta Hawks 104-95 – hosszabbítás után

Parádés találkozó után egál. Az első félidőben közel jártak egymáshoz a felek, de a fordulás után egy 14-0-s etapot repesztett az Atlanta és úgy tűnt, hogy eldönti a meccset, vagy akár a szériát is. A Celtics azonban nem adta fel, Thomasék visszakapaszkodtak, sőt, a negyedik negyedben a vezetést is átvették. Az utolsó két percben nagy kosárra nagy kosár jött válaszként, Jeff Teague villogott a vendégeknél, de a győztesnek szánt dobás közben kicsúszott a kezéből a labda, így jöhetett a hosszabbítás. Itt már a Celtics akarata érvényesült, csak egyetlen kosarat engedélyeztek a Hawksnak, a túloldalon pedig több nagy dobást is elsüllyesztettek – túlórában ugyan, de kiegyenlítették a párharcot.

Millsap nagy estéje kevés volt. Paul Millsapet a széria eddigi részében jól semlegesítette a Boston, most viszont nem tudtak mit kezdeni az agressziójával – az erőcsatár már félidőben 26 pontnál járt, végül 45 egységgel (19/31 mezőnyből, 13 lepattanó, 4 blokk) zárt. A hajrában azonban a végig szenvedő Jeff Teague vette kezébe a dolgokat és bár két kulcsfontosságú hármast is bepörkölt, a hosszabbításban már nem igazán lehetett rá számítani – ezzel szemben a Bostonnál Thomas, Turner és meglepetésre Marcus Smart is villogott. Klasszikus keleti párharc ez eddig, most az Atlantának kell válaszolnia saját közönsége előtt.

A Celtics legjobb dobói: Thomas 28/6, Smart 20/9, Turner 17/3
A Hawks legjobb dobói: Millsap 45/9, Teague 13/9, Korver 10/9

A párharc állása: 2-2.

Detroit Pistons – Cleveland Cavaliers 98-100

Most Kyrie Irving volt a kulcs. A Cavs irányítója az első félidőben sem játszott rosszul, de a nagyszünet után lendült igazán bele. 31 pontjából húszat dobott ekkor, a harmadik negyedet egy félpályás buzzerrel zárta le, majd elsüllyesztett több nehéz dobást és az utolsó percben, kulcspillanatban bevágott még egy hármast – ráadásul egy nagy védekezést is bemutatott a záró másodpercekben. Mellette LeBron Jamest és az öt hármast berámoló JR Smith-t lehet kiemelni a vendégeknél, akik szűken ugyan, de a negyedik meccset is megnyerték, így söpréssel jutottak a következő körbe.

Nem tudott mit tenni a Detroit. Mind a négy találkozón jól játszott Stan Van Gundy csapata, de a második félidők, negyedik negyedek, vagy az utolsó percek nem sikerültek – ezúttal is hiányzott egy igazi vezér, miközben a túloldalon nem tudtak mit kezdeni Kyrie Irvinggel. A forgatókönyv minden meccsen hasonlóan alakult és mindnek ugyanaz lett a vége: a Cavsben lévő tehetség túl sok volt Drummondéknak. Ezen az estén Morris és Harris is jól játszott, jól dobott a gárda, védekezésben is rendben volt, egyetlen kosár hiányzott az üdvösséghez – majd talán jövőre…

A Pistons legjobb dobói: Morris 24/9, Harris 23/6, Drummond 17
A Cavaliers legjobb dobói: Irving 31/12, James 22/3, Smith 15/15

A párharc végeredménye: 4-0 a Cavaliers javára.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus