Túrára indul a GSW, Dallasba utazik a Miami

Philadelphiába látogat a Warriors, New Yorkba a Raptors - az Atlantát fogadja a Boston - újabb ágyúzásra készül a Rockets.

 

New York Knicks - Toronto Raptors 01:00

Back-to-backet játszik a Toronto, amely előző este a Portlandet verte meg Kyle Lowry nélkül - könnyen lehet, hogy az irányító ma sem játszik, de ez az előző két meccsen nem okozott problémát. A Knicks védekezésével szemben egyébként is hozhatják a pontokat, még idegenben is, DeRozanra nem nagyon van ember a hazaiaknál, míg náluk Carmelo Anthony-t Carroll, Tucker vagy Ibaka is lassíthatja. A New Yorknál Porzingis valószínűleg most sem játszik, Noah befejezte a szezont, és Lee is sérüléssel bajlódik, így pedig azért kevesebb opciójuk van támadásban, ráadásul Joseph Derrick Rose életét is megkeserítheti. Ha a back-to-back miatt nem lesznek túl fásultak a vendégek, akkor nekik áll a zászló.

Philadephia 76ers - Golden State Warriors 01:00

A Warriors természetesen mindenhol esélyes, de Kevin Durant legutóbb nem tudott pályára lépni, és ezt megérezte a társaság - most viszont valószínűleg már ő is ott lesz a parketten, nem lesz tehát hiányzó a vendégeknél. A Sixers a Wizards legyőzése után egy ponttal kikapott a Knickstől, nem mutattak rossz formát Saric-ék, de Joel Embiid továbbra sem játszik, Okaforral pedig nem valószínű, hogy tartani tudják a lépést centerposzton. A GSW ötmeccses túrát kezd, de elsőre aligha fog pihentetni Steve Kerr, és mindenképpen kötelező számukra a győzelem.

Cleveland Cavaliers - Milwaukee Bucks 01:00

Kérdés, hogy LeBron James ott lesz-e a parketten, mert azt legutóbb is láthattuk, hogy nélküle nagyon más ez a Cavs, főleg most, hogy Love és Smith sem bevethető - ha viszont játszik, akkor a másik két hiányzótól függetlenül is esélyes a bajnok. A Milwaukee back-to-backből érkezik, a Sunst gyűrték le Antetokounmpóék, idegenben pedig csak 11-16-ra állnak, szóval ha James játszik, akkor nagyon nehéz estére számíthatnak a vendégek. Náluk biztosan lesz hiányzó, hiszen Khris Middleton nem játszik a back-to-back második felén, de összességében főleg a támadójátékukkal van gond Antetokounmpo körül - az extra alacsony szerkezet alighanem feküdni fog a Cavsnek, még LeBron nélkül is elsülhetnek a fegyverek.

Boston Celtics - Atlanta Hawks 01:30

A Boston előző este a Detroitban otthonában nyert meg egy kemény, szoros meccset, így egyértelműen fáradtabb a társaság, mint a pihent, viszont két nagyon gyenge teljesítmény után érkező Atlanta. A vendégeknek össze kell kapniuk magukat elöl-hátul, a szünet óta még nem sok jó dolgot csináltak, bele is futottak két sima vereségbe, márpedig most már azért illene javítaniuk - ehhez sokkal összeszedettebb támadójátékra lesz szükségük először, az utóbbi három meccsükön a 90 pontból sem jöttek ki. Fontos lehet majd, hogy a Howard-Millsap kettős mennyire lesz aktív a palánk alatt és hogy a Thomas-Schröder csata hogyan alakul - a vendégek karmesterét mondjuk jó eséllyel Smart fogja majd.

Dallas Mavericks - Miami Heat 02.30

A Mavsnél jól debütált Nerlens Noel és hamarosan már a kezdőben is ott lehet - ezúttal komoly feladat vár rá, neki kell lassítania Hassan Whiteside-ot. A hazaiak új centerének kulcsszerepe lehet védekezésben, főleg ha körülötte a Curry-Barnes-Nowitzki-Matthews-Ferrell sor kinti dobásai ülni fognak, ebben az esetben reális esélyei lesznek a Dallasnak. A Miami jó formában van, megnyerte az előző három meccsét, nagyon jól védekezik, elöl pedig hozzák Waitersék, amit kell, ráadásul a padról is mindig érkezik minőségi teljesítmény - pontban nagyobb a potenciál náluk, kérdés, hogy ezt idegenben érvényesíteni tudják-e. A két fél játszott már egy remek meccset korábban Miamiban, akkor 99-95-re nyert a Heat.

Houston Rockets - Indiana Pacers 03:30

Komoly ágyúzás vár a Pacersre, az All-Star óta 129 és 142 pontot dobott a Rockets, és hazai pályán valószínűleg most is hasonlóra készülnek Hardenék - annyi minőségi tripladobójuk van, hogy nem meglepő D'Antoni ötven triplás kérése. A Pacers ezen a téren meg sem közelíti ellenfelét, az előző nyolc meccsből egyet tudtak megnyerni George-ék, akkor védekeztek csak jól, a többi meccsen 110 pont felett kaptak, ami nem életbiztosítás az ellenfelet is figyelembe véve. Jelenleg Young és Jefferson bajlódik kisebb sérüléssel, de ha csak Miles, George, Teague és Ellis keze nem sül el egyszerre, akkor csak a szervezett védekezéssel lehet esélyük ezen az estén.

Sacramento Kings - Minnesota Timberwolves 04:30

A Kings másodjára már nem működött olyan jól Cousins nélkül, hiányzott az átütőerő, és lehet, hogy most is Afflalo nélkül kell feljavulniuk támadásban. Cauley-Stein szerepe mindenesetre most is jelentős lehet, hiszen neki kell majd védekeznie a sokszor tarthatatlan Karl-Anthony Towns ellen, ráadásul a sorozatban 17 db 20 pont feletti meccset gyártó Wigginst is semlegesítenie kellene valakinek - nehéz feladat előtt állnak a hazaiak. A Minny számára kötelező a győzelem, egyrészt most minőségibb a keretük, másrészt két meccsel le vannak maradva, és nem nagyon hibázhatnak könnyű prédát, ha playoffba akarnak kerülni. Idén eddig 2-0-ra vezet a Kings, de Cousinsszal természetesen egész más volt akkor még a képlet.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus