Tyronn Lue a Bulls ellen debütál a Cavs padján

Érdekes Cavs-Bulls derbi - az Indianán is átgázol a Kings? - Gasol-Towns csata - New Orleansban a Bucks - Kobe Portlandben

Washington Wizards – Utah Jazz elhalasztva

Charlotte Hornets – New York Knicks 01:00

A Hornets tegnap fontos győzelmet aratott Orlandóban, a Knicks viszont otthon simán kikapott, így bár mindkét fél back-to-backből érkezik, a hazaiak tűnnek egy fokkal esélyesebbnek. Már csak azért is, mert egyes poszton nagyon gyengék védekezésben, rendre szétszedi őket egy jó irányító, Kemba Walker pedig az utóbbi meccseken finoman szólva is extra formában van, ő egymaga el is döntheti a találkozót. A vendégeknek a palánk alatt kellene ellensúlyozniuk ezt, hiszen a Charlotte-nál nem csak Batum, de Zeller és természetesen Al Jefferson sem léphet pályára, márpedig a Lopez-Porzingis-Anthony frontcourt nagyobb ellenfeleket is lejátszott már – azonban tegnap mindannyian gyenge estét produkáltak, ez a teljesítmény biztosan kevés lesz most. A back-to-backek második felén mindkét csapat negatív mérleggel áll.

New Orleans Pelicans – Milwaukee Bucks 01:00

Két, alapvetően felfelé induló csapat találkozik ezen a meccsen, bár a Milwaukee három győzelem után kikapott tegnap a Houstontól, összességében kezd összeállni a csapat – azonban New Orleansban 2003 óta nem nyertek és egyébként is elveszítették utóbbi öt meccsüket a Pelicans elen. A hazaiak az utóbbi öt meccsükből négyet nyertek, Anthony Davis vezérletével most még Gordon nélkül is egyben van a támadójátékuk, és védekezésben is sikerült előrelépniük, de utóbbiban most is nagyot kell alakítaniuk, ha meg akarják fogni a Milwaukee-t – a vendégek támadójátéka a liga legjobbjai között van az utóbbi meccseken. Minden bizonnyal sok pontra és látványos jelenetekre számíthatunk, a palánk alatti harc mindenképpen érdekes lesz Davis és Monroe között, ennek nagy jelentősége lehet.

Minnesota Timberwolves – Memphis Grizzlies 02:00

Marc Gasol a utóbbi meccseken óriási formában van, a center szinte tarthatatlan pozícióból, így az újonc Karl-Anthony Towns hosszú este elé néz – az idei 1/1-es csatája a spanyol klasszissal mindenképpen csemegének ígérkezik. A Grizzlies egyébként is sorozatban négy győzelemnél jár és még idegenben is esélyesebb, mint mai ellenfele, hiszen a Minnesota amellett, hogy csak a Lakerst előzi meg Nyugaton, rosszabb mérleggel bír saját közönsége előtt, mint idegenben. Conley-ék most már teljesen fel is épültek, a támadójátékuk pedig a szinte folyamatosan változó kezdőötös ellenére remekel, a győzelmi szériájuk alatt 108 pontot átlagoltak – a Wolves ellenben 105-öt kap átlagosan, és az utóbbi 17 meccsből 15-öt (!) el is veszítettek Wigginsék.

Cleveland Cavaliers – Chicago Bulls 02:30

A Cavsnél óriási meglepetésre, szinte a semmiből zavarták el David Blattet és nevezték ki Tyronn Lue-t, aki ezen a meccsen debütál, mint vezetőedző – eddig sem volt kis nyomás Jamesen és az egész csapaton, ettől a lépéstől ez nem hogy csökkenne, még inkább nőni fog. Ennek ellenére ők az esélyesek, a Bulls védekezése finoman szólva is hiányos, sőt, tegnap a támadójátékuk is elég esetlegesnek bizonyult, és bár Rose jó formában van, csapatként előrébb tart a Cleveland – Butlerék az utóbbi tíz meccsükből csak négyet tudtak megnyerni. Jamesék otthon 16-2-re állnak, míg a Chicago idegenben egyelőre 50% alatt van, az október végi meccsért is visszavághatnak a hazaiak, ráadásul nekik kell inkább bizonyítaniuk Lue-val.

Phoenix Suns – Atlanta Hawks 03:00

Az Atlanta a decemberi győzelmi széria óta csak 6-6-ra áll és továbbra is óriási hullámzásokra képes, idegenben pedig általában nem megy a játék – ennek ellenére Phoenixben kötelező számukra a győzelem. A Sunsnál alig van bevethető ember, legutóbb nyolc többé-kevésbé egészséges játékossal fejezték be a találkozót, és nem úgy fest, hogy most javulna a helyzet – nem véletlen, hogy az utóbbi 16 meccsükből 15-öt elvesztettek (átlagban 15 ponttal), amilyen rossz időszakra 1977 óta nem volt példa a franchise történetében. Egyetlen fénylő pontjuk Devin Booker, de az Atlantával ő egyedül nem tudja felvenni a versenyt, így óriási blama lenne Teague-éktől, ha nem hoznák simán a találkozót.

Denver Nuggets – Detroit Pistons 03:30

A Detroit alapvetően nincs rossz formában, de a végeredményeik elég hullámzóak, legutóbb a houstoni győzelem másnapján kaptak ki New Orleansban, most pedig idegenbeli túrájuk harmadik állomásához érkeztek. Vendégként azért eddig mérsékelt sikereket arattak, Denverben pedig egyáltalán nem könnyű nyerni, Gallinariéknál összeállt a gépezet, meglepően jól védekeznek, ráadásul az utóbbi meccseken (Mudiay visszatérésével és belendülésével) már elöl is megvan a ritmusuk – ez nem jó hír az elmúlt három találkozón rendre 110 pont felett engedő Pistonsnak. A hazaiaknál Nelson játéka kérdése, valamint az is, hogy Drummonddal mihez kezdenek, de érdekesség, hogy az utóbbi hat alkalommal megverték a Detroitot ebben a csarnokban.

Portland Trail Blazers – Los Angeles Lakers 04:30

Nem sok minden szól a Lakers mellett, az arany-lilák a liga leggyengébben dobó csapata jelenleg, az utóbbi tíz meccsükből kilencet elvesztettek, ráadásul a back-to-backek második felén szintén 1-9-re állnak idén. A Portland számára így kötelező a győzelem, Lillardék harcban vannak a playoffért és hétmeccses hazai sorozatukat gyűrik, itt nem engedhetik meg maguknak, hogy kikapjanak a Lakerstől – ha csak nem fognak ki különösen rossz napot Lillardék, nem is valószínű, hogy ez megtörténik. Kobe Bryant utolsó meccsét játssza ebben a csarnokban, így az ünnepi hangulat garantált, de aligha lennének elégedettek a szurkolók, ha a csapat nem verné meg simán a kaliforniaiakat…

Sacramento Kings – Indiana Pacers 04:30

A Mahinmit továbbra is nélkülöző Pacers tegnap Steph Curry és a Golden State martalékává vált, idegenbeli túrájukon pedig most már illene nyerniük, hiszen legyen bármilyen mélyrepülésen például a Miami, egy vereséggel Paul George-ék ugyanolyan mérleggel állnának, mint a floridaiak. A Kingsnél DeMarcus Cousins félelmetes formája tovább tart, de mióta védekeznek is, sorra nyerik a meccseiket – bár összességében ők kapják a legtöbb pontot, az utóbbi négy meccsen megfogtak mindenkit és meg is nyerték mind a négyet. Most is erre lesz szükségük, mert Rudy Gay játéka erősen kérdéses, amit elöl mindenképpen megérezhetnek, de nekik is nagyon kell a siker, hogy megőrizzék nyugati nyolcadik helyüket – egyébként 2014 novembere óta nem nyertek sorozatban öt találkozót. Az Indianánál az idegenbeli túra és a back-to-back is hátráltató tényező, ráadásul finoman szólva sem remekelnek az utóbbi időben és otthon is kikaptak idén a Kingstől – mindenképpen érdekes meccsre van kilátás.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus