Újabb Bucks-Raptors csata, rangadó Bostonban

Újabb Milwaukee-Toronto derbi, Bostonba utazik a Wolves, lesz Philly-Detroit, Heat-Knicks, Mavs-Bulls és pályára lép a Spurs is.

 

Philadelphia 76ers - Detroit Pistons 01:00

Úgy fest, hogy ismét jó irányba halad a Philly, sorozatban három meccset nyert meg a társaság, így magabiztosan fogadhatja a Detroitot, főleg hogy a vendégeknél Reggie Jackson biztosan nem játszik, Andre Drummond pedig továbbra sem edzett, a meccs előtt döntik el, hogy pályára léphet-e. A Sixersnél rendben vannak a kulcsemberek, Joel Embiid ugyan nem 100%-os, de a hírek szerint most is vállalja a játékot, és érdekes csatát vívhat majd a palánk alatt Boban Marjanoviccsal, a szerb óriás legutóbb is jól helyettesítette Drummondot. Összességében jóval veszélyesebb támadójátékkal bírnak a hazaiak, ők az egészségesebbek, a Detroitnál nagyon extra teljesítmény kellene Harristól, Bradley-től vagy Smithtől ahhoz, hogy tartani tudják Simmonsék tempóját. 

Boston Celtics - Minnesota Timberwolves 01:00

A Celtics zsinórban négy győzelem és a Cavs-verés után fogadhat egy nyugati élcsapatot, amely szintén jó formában volt egészen a legutóbbi, kissé váratlanul elvesztett meccsig - a Minnesota Brooklynban maradt alul, így van min javítania. A hazaiaknál mindenki bevethető, a vendégeknél Jeff Teague nem az, de több matchup is érdekesnek ígérkezik: az Irving-Brown-Tatum trió, a padról a Smart-Rozier kettőssel kiegészítve remek védekezést mutathat be Jimmy Butleren, ami rögtön döntő faktor is lehet, hiszen ha kihúzzák a vendégek méregfogát, rögtön összeesik a gépezet. Az is fontos lesz, hogy Townsszal mihez kezdenek majd Horfordék, de természetesen elöl is kell valaki, aki megtolja a szekeret Celtics-oldalon, mert a Cleveland is jól limitálta az Irving-Horford párost. A Wolves idegenben csak 11-9-re áll, vendégként azért kevésbé meggyőzőek, meglátjuk, hogy találnak-e megoldást a ligamásodik ellen.

Miami Heat - New York Knicks 02:00

Nincs túl jó állapotban a New York, nagyon sok idegenbeli meccset vívott a társaság mostanában, idén volt már egy back-to-backjük is vendégként, ahol már eléggé érződött a fáradtság, kérdés, hogy az egy pihenőnap alatt mennyire sikerült feltöltődniük. A Heat viszont jó irányba halad, döccenők ugyan vannak, de idén először járnak három meccsel 50% felett, otthon pedig most is jó esélyeik vannak, főleg a Knicks 3-13-as idegenbeli mérlegét tekintve. Waiters és Winslow most is sérült a floridaiaknál, ők nem lesznek ott a parketten, de ha a Dragic-Richardson kettős ilyen formában folytatja, akkor most is feléjük billenhet a mérleg nyelve, ráadásul hamarosan Hassan Whiteside-nak is el kell érnie az üzemi hőfokot - a jelentősen visszaeső Porzingis nem számíthat könnyű estére, márpedig a New York sikeréhez nagyon kellene az ő kiemelkedő játéka. 

Milwaukee Bucks - Toronto Raptors 02:00

Január elsején vívtak óriási csatát a felek Torontóban, akkor DeMar DeRozan 52 pontjával, hosszabbításban végül nyerni tudott a Raptors, de most itt az esély a Milwaukee-nak, hogy hazai pályán visszavágjon. Alapvetően mindkét együttes jó formában van, a Bucks megverte a Pacerst a torontói vereség óta, abban pedig bízhatnak Middletonék, hogy DeRozan idegenben azért nem lesz még egyszer annyira foghatatlan, habár legutóbb is bevert öt hármast, így nehéz vele mit kezdeni. A Raptors vendégként azért természetesen kevésbé meggyőző, mint a szinte bevehetetlen torontói arénában, ez mindenképpen számíthat, új sérült egyik oldalon sincs, csapjunk bele!

Dallas Mavericks - Chicago Bulls 02:30

Ez is kiváló találkozó lehet, a Mavs sorozatban négy győzelem után egy utolsó pillanatban kapott Curry-triplával maradt alul a GSW ellen, míg a Bulls három szoros vereség után igyekszik javítani, de összességében továbbra is jól játszik a társaság. A gond a védekezéssel van, a három vereségből kétszer 124, egyszer pedig 114 pontot kapott az együttes, ez nem férhet bele, főleg ha a Dallas hozza az utóbbi időben látott támadójátékát: 128, 116 és 122 pontot dobtak mostanában Nowitzkiék. Ha már Nowitzki, az ő csatája élményszámba mehet Markkanennel, a fiatal, de kiválóan teljesítő irányítók (Smith vs. Dunn) harca is nagyszerűnek ígérkezik, ráadásul az elmúlt időszakot figyelembe véve valószínűleg a látványra sem lesz panaszunk. 

San Antonio Spurs - Phoenix Suns 02:30

A San Antonio legutóbb ismét rápihent erre a hazai meccsre, így most frissen és egészségesen ott lehet a teljes csapat Rudy Gayt leszámítva, ennek értelmében szeretnék tovább javítani a 17-2-es hazai mutatójukat. A Suns is jó formában volt mostanában, de legutóbb sima verést kaptak Denverben, kérdés, hogy abból sikerül-e felállni, vagy visszaszerezni a tartást, mert ott védekezésről nem nagyon beszélhettünk az esetükben. Ugyan Devin Booker idén eddig 27 pontot átlagol az idegenbeli meccseken, ennél többre lesz szükségük ahhoz, hogy meglepetést okozzanak, főleg hogy a hazaiaknál Kawhi Leonard is egyre inkább felpörög. 

Denver Nuggets - Utah Jazz 03:00

Ebben a párharcban egyértelműen a hazai pálya tűnik döntő faktornak, mert a Nuggets 13-4-re áll otthon, míg a Jazz 3-15-re idegenben, a meccset pedig Denverben játsszák. Összességében egyik csapat sincs kirobbanó formában, de a Nuggets valamelyest jobb állapotban van azért, a december végi két vereséget leszámítva az elmúlt bő két hétben jönnek a győzelmek, míg a Jazz a Cavs legyőzésével vigasztalódott, és inkább a vereségeket gyűjtögette. A két együttes egyébként december 26-án találkozott Salt Lake Cityben, akkor a Nuggets simán, 107-83-re legyőzte ellenfelét, Donovan Mitchellt 13 ponton tartotta, és ha utóbbit meg tudja ismételni, akkor valószínűleg az előbbit is meg tudja. 

Memphis Grizzlies - Washington Wizards 03:30

Az elmúlt időszakban a Wizards Kelet egyik legjobb formában lévő csapata, de a hosszú idegenbeli túra ellenére a Grizzlies is javult, így hazai pályán egyáltalán nem reménytelen Gasolék helyzete. Náluk mostanában a támadójáték javult fel, ennek köszönhetően nyertek két meccset és játszottak több szorosat, ha Evansék most is úgy dobnak (Conley és Parsons nélkül), ahogy az elmúlt találkozókon, akkor biztos, hogy lesz keresnivalójuk. A Washingtonnál egyébként a back-to-backek első felén valami nem stimmel (ez egy ilyen meccs lesz számukra), csak 1-4-re állnak ilyen helyzetben, ráadásul a gyengébb csapatok ellen szokásuk kikapni - ezek szólhatnak még a Memphis mellett, persze összességében jobb csapatot alkotnak a fővárosiak. 

Portland Trail Blazers - Atlanta Hawks 04:00

Egy héttel ezelőtt találkoztak a csapatok Atlantában, akkor a Hawks 104-89-re győzni tudott, így az azóta visszatérő Damian Lillarddal kiegészülve, hazai pályán mindenképpen vissza akar vágni a Blazers. McCollumék azóta lejátszottak egy back-to-backet 1-1-es eredménnyel, a Hawks pedig kikapott egy ponttal Phoenixben, új sérültek nincsenek, így nagy változások nem történtek az említett összecsapás óta, leszámítva persze az igenis jelentős Lillard-visszatérést. Ez és a hazai pálya mindenképpen a Portland mellett szól, akkor elsősorban támadásban mondtak csődöt, de az irányítóval helyükre kerültek a szerepek - igaz, otthon egyelőre csak 8-10-et hoztak, emiatt mindenképpen muszáj lenne most nyerniük.

Los Angeles Lakers - Charlotte Hornets 04:30

Zsinórban nyolc vereség után nagyon kellene már valami pozitív változás a Lakersnél, ráadásul a Rockets elleni hosszabbítást leszámítva viszonylag simán kaptak ki mostanában, legutóbb például 37 ponttal - pedig Caldwell-Pope és Lopez is visszatért már, Lonzo Ball játéka viszont továbbra is kérdéses. A Hornets nyereget, az elmúlt öt találkozójából hármat is behúzott, legutóbb Sacramentóban győzött simán, és 2-1-re áll idegenbeli túráján, de a negyedik állomáson már sosincs jó állapotban egy csapat, kérdés, hogy mennyi erejük maradt még. Ha maradt, akkor Kemba Walker, valamint a palánk alatt Dwight Howard komoly kihívás elé állíthatja a Los Angelest...

A mérkőzésekhez élőképes streameket itt találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus