Újabb Cavs-vereség: a Sixers is bevette Clevelandet

Megint nem működött a Cavs támadójátéka - 131 pontot szórt Miamiban a Lakers - legyűrte a Minnesotát a Portland. 

Újabb hazai vereséget szenvedett a Cleveland az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában, ezúttal a Philadelphia győzte le LeBron Jameséket - közben a Lakers 131 pontot dobott és simán nyert Miamiban. A Portland hazai pályán behúzta a Minnesota elleni ki-ki meccset, míg a Sacramento hosszabbításban gyűrte le a Brooklynt. 

Visszajátszás: Isaiah Thomas volt a hiányzó láncszem a Lakersnél?

Miami Heat - Los Angeles Lakers 113-131

Foghatatlan volt a Lakers. Lendületesen, gyorsan, agresszíven és nagyon pontosan játszott a vendégcsapat támadásban, ezzel pedig képtelen volt mit kezdeni a Miami: csak az utolsó negyedben maradt harminc pont alatt a Los Angeles, bár érdekes, hogy éppen abban a játékrészben biztosította be a győzelmét. Isaiah Thomas remekelt a kispadról beszállva (29 pontos szezoncsúcs, ebből 11 a negyedik negyedben, 6/11 tripla, 6 gólpassz), Julius Randle a festékben büntetett (25 pont, 8/13 mezőnyből), Ingram, Caldwell-Pope és Kuzma is 15-20 pont között dobott, Lonzo Ball pedig mindenben benne volt: 8 pontja mellett 6 lepattanót, 7 gólpasszt és 6 labdaszerzést jegyzett. Összességében 59,5%-kal dobott mezőnyből és 16/29 triplát rámolt be Luke Walton alakulata, látványos játékkal hozta sorozatban negyedik győzelmét és bár ez távoli álomnak tűnik, Isaiah Thomas a mérkőzés végén már megemlítette a rájátszást is...

Nagyon rosszul játszott a Heat. Tyler Johnson és Wayne Ellington nem tudott pályára lépni a hazaiaknál, így erősen beszűkült a rotáció a periméteren, a magasemberek közül pedig egyedül Bam Adebayo játszott elfogadhatóan, Whiteside, Olynyk és James Johnson sem tudott mit kezdeni a Lakersszel. Rengeteget hibázott a társaság, főleg védekezésben, a LAL gyakorlatilag átrohant rajtuk és egy pillanatig sem tudták kontrollálni az eseményeket, végig a vendégek ritmusában zajlott a találkozó .- ezzel együtt Wade (25 pont, 11/18 mezőnyből) és Dragic (19 pont, 7 gólpassz) vezetésével voltak jobb periódusaik is, de végül szezoncsúcsot jelentő pontot engedtek ellenfelüknek, így nem lehetett reális esélyük a győzelemre. Fájó pofon ez a floridaiaknak, akik két győzelem után kaptak ki otthon és csökkent az előnyük a keleti nyolcadik helyen.

A Heat legjobb dobói: Wade 25/3, Dragic 19, Winslow 17/9
A Lakers legjobb dobói: Thomas 29/18, Randle 25, Ingram 19/3

Cleveland Cavaliers - Philadelphia 76ers 97-108

Nagy győzelem ez a Phillynek. Az idegenben rendszeresen szenvedő, most éppen két vereségből érkező Sixers számára mindenképpen komoly fegyvertény, hogy nyerni tudott Clevelandben, ráadásul úgy, hogy a hajrában nem remegett meg a vendégek keze, meg tudták csinálni a kulcsjátékokat. Brett Brown alakulata végig vezetett a találkozó folyamán, a negyedik negyedben már volt 13 pont is az előnye, de jött a menetrendszerű leolvadás és 95-94-nél kellett valamit váltani. Ez azonban sikerült, Saric bevert egy clutch triplát két perccel a vége előtt, ez pedig egy 8-0-s Philly-rohamot indított el, amely természetesen döntőnek bizonyult, nem volt már ideje a Cavsnek válaszolni. JJ Redick (22 pont, 4/7 tripla) és Ben Simmons (18 pont, 9 lepattanó, 8 gólpassz) is nagyon hatékonyan dolgozott, Joel Embiid (17 pont, 14 lepattanó, 6 gólpassz) és Dario Saric (16 pont, 9 lepattanó) szintén hozzátette a magáét, csapatszinten fegyelmezettek voltak védekezésben, figyeltek az eladott labdákra és megnyerték a lepattanózást, kifejezetten jó játékkal arattak győzelmet.

Mikor áll össze a Cavs? LeBron James ismét kiválóan játszott (30 pont, 9 lepattanó, 8 gólpassz), de ahogy mostanában többször, megint teljesen egyedül maradt támadásban: rajta kívül egyedül Larry Nance-ben volt energia, ő hozzá tudott tenni elöl-hátul, de egyetlen érdemi playmaker sem akadt James mellett, így pedig nagyon szenvedősre sikerült a játék. Tyronn Lue hiába játszatta többet a cseréket, mint az ismét botrányosan gyenge kezdőt, ez sem hozott megváltást, alig 40%-kal dobtak mezőnyből, 30% alatt tripláztak és az utolsó két percben sikerült 1/5-öt hajítaniuk mezőnyből, 1/2-t büntetőből, közben pedig kivétel nélkül, az összes védekezésükből pontot kaptak. Ezt tetézte még Jordan Clarkson, aki zokon vette Saric zsákolását az utolsó másodpercekben és kiállíttatta magát, a társaság pedig jelenleg közelebb van a keleti kilencedik helyhez, mint a másodikhoz - nagy kérdés, hogy mikorra lesz ebből jó csapat, mert 21 meccs van hátra az alapszakaszból és James mostanában finoman szólva sem tud pihenni, regenerálódni a playoffra. Napi statisztika: James 927. alkalommal dobott legalább húsz pontot egy NBA-meccsen, ezzel megelőzte a vonatkozó listán Michael Jordant. 

A Cavaliers legjobb dobói: James 30/6, Nance 13, Hood 11/3
A 76ers legjobb dobói: Redick 22/12, Simmons 18, Embiid 17

Sacramento Kings - Brooklyn Nets - 116-111 hosszabbítás után

Hosszabbítás döntött. Nem lehetett panasz egyik csapat hozzáállására és küzdőszellemére sem, harcoltak a győzelemért és izgalmas összecsapást vívtak egymással. A rendes játékidőben közel állt a győzelemhez a Kings, de a végjáték a Netsnek sikerült egy fokkal jobban és hat másodperccel a vége előtt egy elég véleményes fújás utáni két Dinwiddie-büntetővel előnybe is kerültek a vendégek. A hátralévő idő azonban még pont elég volt az idén már több clutch dobást is elsüllyesztő újonc De'Aaron Foxnak arra, hogy egy floaterrel, a dudaszó pillanatában egyenlítsen, ezzel túlórázni küldje a feleket - itt aztán szintén nagy volt a küzdelem, de bő egy perccel a vége előtt Bogdanovcs süllyesztett el egy nagy dobást, innentől pedig már "csak" büntetőzniük kellett a hazaiaknak. Nem hibáztak, így szép győzelmet arattak, míg a Nets hiába tett meg mindent, végül vereséget szenvedett.

Megint nem jók a statisztikák. Idén már nem először fordul elő, hogy Sacramentóban nem működik a rendszer, sőt, nyolc napon belül ez a második ilyen eset - a hivatalos statisztika a negyedik negyed végén állt meg, de még a csarnokban lévő kijelző sem találta el a végeredményt, ott 116-110-es Kings-győzelmet láthattunk. Sacramentóban arra panaszkodnak, hogy az NBA rendszere nem működik és nem ők a hibásak...

 A Kings legjobb dobói: Bogdanovics 23, Fox 21, Cauley-Stein 17
A Nets legjobb dobói: Carroll 22, Crabbe 20, Russell 15, Allen 15

Portland Trail Blazers - Minnesota Timberwolves 108-99

Az utolsó negyedben kerekedett felül a Portland. Az első játékrészt még öt ponttal a Minnesota nyerte, köszönhetően annak, hogy Damian Lillard pocsékul kezdett: az első hét dobását zsinórban elrontotta, így elég visszafogott volt a hazaiak támadójátéka. A folytatásban aztán elkapta a fonalat az irányító és fokozatosan felpörgött a Portland, ez pedig igazán a negyedik negyedben tetőzött, amelyet 12 ponttal húzott be Terry Stotts alakulata, Lillard pedig végül 35 pontig jutott, rá abszolút nem találtak megoldást a vendégek. Bő hat perccel a vége előtt billent el igazán a meccs a Blazers javára, akkor 86-84-es Wolves-vezetés után egy 12-0-t futottak McCollumék és erre már nem érkezett érdemi válasz, így az együttes sorozatban ötödik győzelmével utolérte és hivatalosan meg is előzte a tabellán a San Antoniót, ezzel fellépett a nyugati negyedik helyre.

Towns egyedül kevés volt. Elöl-hátul érződött a Minnesotán Jimmy Butler hiánya, persze tegyük gyorsan hozzá, hogy idegenben vele együtt is rendszeresen szenvedett a gárda - most viszont Karl-Anthony Towns hiába nyújtott extrát, eléggé egyedül maradt a Portlanddel szemben. A vendégek centere 34 ponttal (11/19 mezőnyből), 17 lepattanóval, 2 labdaszerzéssel és 3 blokkal igyekezett húzni övéit, de nem igazán akadt társa, összesen ketten jutottak még tíz pont fölé rajta kívül, de Wiggins 7/20-at, Teague 5/14-et dobott mezőnyből, az élesedő negyedik negyedben pedig felőrölte őket a Blazers. A vereséggel együtt őrzik egyébként nyugati harmadik helyüket, de csak fél meccs az előnyük a Portland-San Antonio páros előtt és csak egy meccsel előzik meg a Pelicans-Thunder duót - pillanatok alatt le lehet csúszni a harmadik helyről a hetedikre...

A Blazers legjobb dobói: Lillard 35/12, McCollum 19/9, Nurkic 16, Napier 16/3
A Timberwolves legjobb dobói: Towns 34/3, Wiggins 21/6, Teague 13/3

A tabella ezen a linken megtekinthető!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus