Újabb Clippers-gála, LeBron meccset nyert a Cavsnek

Zsinórban másodszor is kiütötte a Houstont a Clippers - LeBron James erőlködött, megsérült, majd győztes buzzert dobott

A Los Angeles Clippers másodjára is feltörölte a Staples Center padlóját a Houstonnal az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) rájátszásában, ezzel 3-1-re vezeti a párharcot és karnyújtásnyira került a főcsoport-döntőtől. A játéknap másik találkozója ismét a dudaszó pillanatában dőlt el, LeBron James kosarával a Cavs visszaszerezte a pályaelőnyt a Bulls ellen – nézzük a részleteket!

Amiről a Festékben beszélnek: félre az útból!

Chicago Bulls – Cleveland Cavaliers 84-86

LeBron James döntötte el. Sorozatban harmadik találkozóján játszott tőle szokatlan felfogásban a négyszeres MVP, hiszen harminc (!) dobást vállalt mezőnyből – szintén szokatlan, hogy mindössze tízet értékesített ebből. A harmadik játékrészben kiment a bokája, de JR Smith óriási negyedik negyedével megfordította a meccset a Cavs – az utolsó percek aztán már LeBronról szóltak. Két támadóhibát is elkövetett, az egyiket 14 másodperccel a vége előtt, ezeket kihasználva pedig ki tudott egyenlíteni a Bulls – úgy tűnt, hogy James erőlködése a meccsbe és talán a szériába kerül a Cleveland számára. A slusszpoén azonban még hátra volt, James megkapta a labdát és végigrohant vele a pályán – ez sem jött be, kipattant a labda az alapvonalon. Nyolc tized volt az órán és a bírók a visszajátszások alapján a Cavsnek adták a labdát – James pedig nem hibázott többet: egy középtávolira pont elég volt az idő, így drámai körülmények között tudott nyerni, a szériában pedig egyenlíteni a vendégcsapat.

Csak a hátvédek és más senki. Teljes csőd volt a Chicago támadójátéka az egész találkozón, rettenetesen hiányzott a mérkőzést öltönyben néző Pau Gasol – a Rose-Butler duón kívül senki nem nyújtott elfogadhatót. Noah „csak” lepattanókat gyűjtött, Gibson 2/7-tel, Mirotic 1/9-cel, Dunleavy 1/7-tel célzott mezőnyből és nyolc pontnál többet senki nem szerzett a két hátvédet leszámítva. Így ők együtt hiába rámoltak be ötvenet, nem tudtak kihasználni a Cavs hibáit – LeBron erőlködéseit, Irving egyre komolyabbnak látszó sérülését és a nem létező csapatjátékot. Ezzel 2-2-re áll a párharc, a Cavaliers visszaszerezte a pályaelőnyt és indulhat minden elölről…

A párharc állása: 2-2.

A Bulls legjobb dobói: Rose 31/6, Butler 19/9, Noah 8
A Cavaliers legjobb dobói: James 25/3, Mozgov 15, Smith 13/9

Los Angeles Clippers – Houston Rockets 128-95

Karnyújtásnyira a főcsoport-döntő. Az első negyedet követően nem volt kérdés a győztes kiléte, a hack-a-DeAndre taktikát leszámítva köze nem volt a meccshez a Houstonnak. A nyitó tizenkét percet még megnyerték a vendégek, a nagyszünetig azonban már fordított a Clippers, ezt követően pedig „elszabadult a pokol”: JJ Redick triplái akkora lökést adtak Doc Rivers csapatának, hogy valósággal lemosta ellenfelét, 43-25-re nyerték a hazaiak a harmadik negyedet. A vége sorozatban másodszor is totális kiütés, a Rockets pedig borzasztóan nehéz helyzetben van – két ilyen verés után zsinórban három mérkőzést kell nyerniük, ha életben akarnak maradni.

Teljesen szétesett a Houston. Fejben nagyon nem volt ma meccsben a Rockets, Dwight Howard folyamatos faultjai után kipontozódott, így összesen 18 percet tölthetett csak parketten – de a többiek sem kezelték sokkal jobban a helyzetet. A kispad újfent terített betli volt, James Harden egy pillanatig sem tudott a gárda élére állni, pedig a Terry-Ariza páros tripláit (8/16) leszámítva nem akadt érdemi társa. A Houston annyit tudott ma tenni, hogy az első félidőben 28 büntetőbe kényszerítette bele DeAndre Jordant (új NBA-rekord) és bár ez többnyire be is vált, védekezésben sem tudtak többet hozzászólni, mint támadásban – van még kiút innen számukra?

A párharc állása: 3-1 a Clippers javára.

A Clippers legjobb dobói: Jordan 26, Griffin 21, Redick 18/12
A Rockets legjobb dobói: Harden 21/6, Ariza 18/12, Terry 16/12

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus