Újabb klasszikust nyerne a Knicks

Anthony-ék a Lakers után a Bostont is megvernék, Whiteside-ot és a Miamit a tv-ben nézhetjük a Detroit ellen, pályán a GSW és a Blazers

 

Philadelphia 76ers – Denver Nuggets 01:00

Nagyon mély gödörbe került a Denver az utóbbi időben, az elmúlt tíz mérkőzésükből csak egyetlen egyet tudtak megnyerni, ez idő alatt pedig már a támadójátékuk is teljesen szétesett – 93 pontot átlagolnak mindössze és sorozatosan 40% alatt dobnak mezőnyből. Jó példa erre a nagy fordulatra Ty Lawson, aki majdnem 17 pontos átlagával a gárda legjobb pontszerzője, de az utóbbi időszakban 8 egységet hoz 25,8%-kal, de Afflalo is csak 15-öt szerzett az előző két meccsen összesen. Persze a Philly támadójátéka is hagy kívánnivalót maga után, a jelenlegi 2-8-as szériájuk alatt 86 pontot szereznek átlagban, tegnap pedig Carter-Williams is kidőlt, a játéka kérdéses ma. Ugyan Covingtonék képesek nagy játékokkal megszórni az ellenfelet, Noel pedig újoncokhoz képest fantasztikusan teljesít védőoldalon, a támadópotenciál hiányát nem lehet leküzdeni – ugyan Faried és Arthur játéka is kérdéses, talán mégis a vendégek az esélyesek. Kis adalék: zsinórban húsz meccset bukott a Sixers, ha MCW nem játszott és utolsó hat keleti meccsét elveszítette a Nuggets…

Detroit Pistons – Miami Heat 01:30 (TV: Sport 1 – ÉLŐ)

Hassan Whiteside a legutóbbi két meccsen a Heat legjobb pontszerzője volt és ma is nagy szükség lesz rá Wade hiányában – ugyanakkor a Drummond-Monroe páros ellen nagyon komoly feladat előtt áll. Mindkét csapat a palánk alá összpontosítja erejét mostanság, mivel legjobb periméter-embereik kiestek – ezért lesz kulcsfontosságú Chris Bosh játéka. Az erőcsatár borzalmas dobóformát mutat, viszont ha ma elkapja a tempóit, megnyerheti a meccset, hiszen így nehezen lehet pályán tartani majd a Drummond-Monroe párost egyszerre, ezzel pedig kihúzhatja a hazaiak méregfogát. A Miami ugyanakkor alig 42%-kal dob az utóbbi hat meccsen, a Detroit viszont a Houstont szedte ízekre legutóbb, amikor négymeccses bukószériájukat szakították meg – ha hasonlóan ülnek a tempóik, kizárt, hogy meccsben legyenek a vendégek. A floridaiak egyébként idegenben pozitív mérleggel rendelkeznek, a kérdés az lesz, hogy mennyi tűzerő maradt a Detroitban, illetve hogy mi lesz a palánk alatti harc eredménye – egyébként a két csapat egymás elleni meccsei általában tíz pont feletti különbséget hoznak.

New York Knicks – Boston Celtics 01:30

Carmelo Anthony visszatérése óta 5-2-re áll a New York és zsinórban négy hazai mérkőzést nyert a csapat – a kiscsatár idén először csinálja azt, amit igazán tud és a Lakers ellen is győzelemre vezette csapatát 31 pontjával. A Knicks megtalálta végre ideális ötösét (Calderon, Galloway, Anthony, Amundson, Jason Smith), miközben a Bostonnál ismét szétesett a támadójáték, 84 pontot átlagoltak az elmúlt három mérkőzésen. A vendégek egyik oldalon sincsenek jó formában, nincs vezérük, a festékben nagyon gyengék, sőt, már Sullinger dobásai sincsenek meg, így ma sem ők az esélyesek a Madison Square Gardenben – még akkor sem, ha Amare Stoudemire minden bizonnyal ezt a meccset is kihagyja. A hazaiak legnagyobb gyengéjét, a (egyébként fejlődő) periméter-védekezést sem tudja igazán kihasználni a Celtics, illetve minőségi védőjük nincs Anthony-ra sem – persze amennyire kiszámíthatatlan a két csapat, ezen a meccsen tényleg bármi megtörténhet, de a forma alapján a Knicks most esélyesebb.

Portland Trail Blazers – Utah Jazz 04:00

Komoly mélyrepülésben van a Portland, az utóbbi tíz meccsükből nyolcat elveszítettek, ha ma sem sikerül egy győzelemmel ezt megállítani, majdnem egy év után kaphatnak ki zsinórban négyszer. Damian Lillard dobása szétesett, 33%-kal tüzel már tíz mérkőzés óta, Aldridge döntése sem tudta befolyásolni a játékot és a védekezésük is kevésbé agresszív már. Ráadásul ma szerkezetileg is hátrányban lesznek, igazi kezdő center nélkül és szűkös magasember-rotációval állnak ki Gobert-ékkel szemben, akik a festékben nyerik meg a meccseiket. Az elég valószínű, hogy itt dominálni fognak a vendégek, a kérdés az, hogy Lillardék tudnak-e javulni a periméteren, és hogy Hayward melyik arcát mutatja a Jazznél – a Clippers vagy a Golden State ellenit. Ha már festék: a Jazz +8 körüli lepattanómutatója a hazaiak -5.5-ös értékével szemben elég beszédes, a hátvédektől nagy extra kell, hogy ezt a hátrányt be tudják hozni a hazaiak. Persze a periméteren már nem is olyan veszélyes a Utah, Matthews például az elmúlt öt Jazz elleni meccsén 21,6 pontot átlagolt 50% körüli triplamutatóval és ezen a téren nem is léptek előre a hazaiak – kérdés, hogy a dobásokkal szenvedő Blazers ki tudja-e ezt használni.

Sacramento Kings – Golden State Warriors 04:00

A két csapat legutóbbi meccsére mindenki élénken emlékszik, hiszen Klay Thompson egy szoros mérkőzést „tett tönkre” egy negyed alatt beszórt 37 pontjával. A Warriors most más helyzetben van, hiszen idegenben kell pályára lépniük, sőt, a következő 13 meccsükből 11-et saját pályájuktól távol játszanak – márpedig a ligaelső az elmúlt hét idegenbeli találkozóján 2-5-re áll csak. A Kings nyolcmeccses vereségszériát szakított meg az Indiana ellen, de a játékuk különösebben nem javult, csupán a Pacers képtelen volt kihasználni a védelmükön tátongó lyukakat – ne legyen kétség, Curry-ék nem követik el ezt a hibát főleg úgy, számukra ez mindenképpen kötelező győzelem. Ők a Suns elleni második félidőben már visszataláltak a helyes útra, igaz, ma védekezésben mást kell mutatniuk, mert elsősorban Cousinst kell megfogni – de a center nem kap elég segítséget kintről, egyedül nagyon kevés lesz.

A meccsekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus