Újabb Kobe-erőlködés, negatív pontcsúcs Oklahomában

A Lakers legendája 44 pontot szórt, de nagy verésbe vezette csapatát, a Thunder-Rocketsen alig akadt pont, a Bucks Miamiban nyert

Négy meccset rendeztek hajnalban az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban és Kobe Bryant újra egyszemélyes hadseregként vezette méretes verésbe csapatát a Warriors ellen.  A Houston és az Oklahoma meccse negatív pontrekordokat hozott, a Knicks összekapta magát és megverte a tizenkét percig lefagyó Denvert, a Milwaukee viszont tovább folytatja jó szereplését, a gödörbe kerülő Miami otthonában arattak győzelmet. Jöjjenek a részletek!

A játéknap legfontosabb videóit bemutató cikkünket itt érhetitek el!

New York Knicks – Denver Nuggets 109-93

A második negyedben nem volt pályán a Denver. Az első játékrész 31-31-es döntetlent hozott, a másodikban azonban gyakorlatilag eldőlt a meccs, a vendégek mindössze nyolc pontot tudtak hozzátenni, egyetlen mezőnykosarat szereztek (az is buzzer volt…) tizenkét perc alatt és eladtak hét labdát – a Knicks itt is 31-ig jutott. Így hiába játszottak nagyot Afflalóék a harmadik etapban, jelentősen megközelíteni nem tudták a hazaiakat.

Anthony folytatja. A New York kiscsatára a legutóbbi 46 pontos idénycsúcsa után most volt csapata ellen is megszórta magát, igaz, most „csak” 28-ig jutott, de ezt 10/14-es mezőnymutatóval jegyezte, fontos kosarakat szerzett és leszedett kilenc lepattanót is. Mellette J.R. Smith idei legjobbját hozta, szintén 28-at szórt (Shumpert sérülésével a kezdőben kapott helyet), ez pedig a Denver csődjével együtt elég volt a hazai sikerhez.

A Knicks legjobb dobói: Anthony 28/6, J.R. Smith 28/6, Stoudemire 9
A Nuggets legjobb dobói: Afflalo 18/15, Lawson 17/6, Faried 16

Miami Heat – Milwaukee Bucks 84-91

Brandon Knight nyerte meg. Az irányító ezúttal is remekül mozgatta csapatát és eredményesen is játszott, a hajrában aztán ő döntötte el a találkozót, amikor a záró három percben három triplát süllyesztett el, ezzel mindenféle felzárkózást meghiúsítva. Knight így 20 ponttal zárt, de mellette még öten érték el a tíz egységet.

Bosh és Deng is katasztrófa volt. Wade ezt a meccset is kiülte, így pótolniuk kellett társainak – nem sikerült. Bosh 2/17-es borzalmat hozott mezőnyből (bár kiosztott öt blokkot), Deng pedig egy-egy villanástól eltekintve továbbra sem hasznos támadásban, ma is csak tíz pontig jutott tizenegy dobásból. Így nem csoda, hogy nem képes értékelhető támadójátékra a Miami, a Pacers elleni negatív szezoncsúcs után hiába dobálták meg az Atlantát, a jól védekező Milwaukee ellen ismét becsődöltek.

Jason Kiddnek jár az ötös. A trénerrel tíz meccs alatt nyert annyit a csapat, mint tavaly 26 alatt (5-5, 5-21), ráadásul ezzel a győzelemmel ő már 5-0-ra áll a Miami ellen az alapszakaszban. A Bucks védekezését teljesen rendbe szedte, gyakorlatilag elit szinten műveli ezt csapata, ugyanakkor Knight-ból irányítót faragott és már támadásban sem elveszett a brigád. Ma Antetokounmpo, Parker, Sanders, Middleton és Pachulia is elérte a tíz pontot Knight mellett, nem volt szükség tehát igazán nagy meccsre sem Mayótól, sem Ilyasovától a sikerhez.

A Heat legjobb dobói: Chalmers 18/3, Williams 13/9, Cole 11/9
A Bucks legjobb dobói: Knight 20/12, Parker 13, Antetokounmpo 11, Sanders 11, Pachulia 11

Oklahoma City Thunder – Houston Rockets 65-69

Negatív pontrekordok. Utoljára 2005-ben a Detroit tudott nyerni hasonlóan kevés ponttal, pedig most egyik csapat sem ezt a játékfelfogást követi. Természetesen negatív csúcs ez erre az idényre nézve is, illetve mindkét fél 30% alatt dobott mezőnyből, amire 2003 óta nem volt példa, akkor a Denver és a Spurs hozta ezt össze – ennél alacsonyabb dobószázalékkal (28,8 és 28,6) még 2000-ben az akkori Bulls tudott nyerni utoljára.

Mintha elfelejtettek volna dobni a játékosok. A tempódobások szinte kivétel nélkül mindenkinél borzalmasak voltak az esetek többségében, a gyűrű alatti befejezésekről nem is beszélve, ennek is köszönhető, hogy brutális, 15 (!) sapkát osztott ki a Thunder és hatot a Rockets (Adams 6, Ibaka 5, Perkins 3). Az Oklahoma az első negyedben nem dobott pontot a festékből… sőt, még a büntetők sem estek, 16/30-cal dobott innen a Houston, 22/28-cal az OKC, a támadókosárlabda megcsúfolása volt ezt a találkozó.

Durant dobált. A meccs legizgalmasabb jelenete még a bemelegítésnél történt: a tavalyi MVP, Kevin Durant beállt és dobált párat – pontosan egy hónappal műtéte után.

A Thunder legjobb dobói: Jackson 15, Thomas 15, Ibaka 10
A Rockets legjobb dobói: Harden 19/6, Beverley 12/6, Howard 12

Los Angeles Lakers – Golden State Warriors 115-136

Kobe tüzelt és tüzelt és tüzelt. Az 1/14-es meccse után mindenképpen bizonyítani akart a Lakers legendája, ennek szellemében gyakorlatilag ami a kezébe került, eldobta. 17 pontot szórt az első negyedben, 28-at a nagyszünetre, de már itt 24 dobást vállalt- végül 44 ponttal zárt (úgy, hogy kiülte a negyedik negyedet!), de 15/34-es mezőnymutatót produkált közte 3/12 triplával, illetve ehhez hozzátett 11/16 büntetőt is. A csapat dobásainak harmadát ő követte el – igaz, most csak Jordan Hill játszott hatékonyan a csapatból.

Nem volt kérdés a győzelem. Az első perctől kezdve dominált a Warriors, Bryantet hajszolták a nehéz dobásokba, a többieknek nem engedtek semmit – attól nem kellett félni, hogy nagy csapatjátékot fog előadni a Lakers. A vendégektől heten érték el a tíz pontot, 50% felett dobtak mezőnyből, tripláik felét értékesítették és a harmadik negyed végén már 38 ponttal is vezettek. A negyedik játékrészben a hazai pad kozmetikázta az eredményt, de összességében „osztálykülönbség” volt a két fél között.

Curry és Speights volt a húzóember ma. Nehéz kiemelni valakit a remekül játszó GSW-ből, de Steph Curry 30 pontja és 15 gólpassza mindenképpen említésre méltó. Mellette Bogut is dupla-duplázott, illetve Speights a padról beszállva 24 pontot rámolt be mindössze három rontott mezőnykísérlettel.

A Lakers legjobb dobói: Bryant 44/9, Hill 15, Davis 10, Clarkson 10, Sacre 10
A Warriors legjobb dobói: Curry 30/15, Speights 24, Thompson 18/6

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus