Újabb megőrülés az NBA-ben: 51 pont és 10 tripla az ifjonctól

Mára virradóra újabb furcsa játéknapot bonyolítottak le az észak-amerikai profi kosárlabdaligában, ahol nyolc olyan összecsapást rendeztek meg, amelyek mindegyikén történt valami komolyabb érdekesség. A Toronto ifjú zsákolóbajnoka 10 sikeres triplával megfűszerezve majdnem megduplázta karriercsúcsát, a ligaelső nagyon simán kikapott Denverben, a Memphis 24 órán belül másodszor is megleckéztette Dwight Howardékat, Kevin Durant pedig újabb mérföldkőhöz ért és csapata, a Thunder sem lassult le. Jöjjön a játéknap összefoglalója!

Charlotte Bobcats - Chicago Bulls 87 - 89

DJ Augustin megint megszórta volt csapatát. Charlotte-ban (és még pár helyen...) lemondtak róla, Chicagóban viszont kivirágzott. A Bulls új játékmestere 28 pontot szórt az őt egykor draftoló Bobcatsnek, a vendégek pedig éppen az ő remeklésének köszönhetően diadalmaskodtak idegenben.

Már pozitív tartományban a Bulls. Talán senki sem hitte volna, hogy Luol Deng elcserélése és Derrick Rose kidőlése után ennyire összeszedi magát a Chicago és dacból is odakerül a keleti élmezőnybe, de Tom Thibodeau fiai már 22-21-gyel állnak mai sikerük után.

Megint besültek a kiegészítők. Al Jefferson hiába ért el 32 pontos, 13 lepattanós dupla duplát 3 blokkal, Kemba Walker távollétében kellett volna a kollektív extra a Charlotte-tól, de csak Ramon Sessions 11 gólpassza és Pargo 15 pontja sorolható a pozitívumok köze hazai oldalon.

A Bobcats legjobb dobói: Al Jefferson 32/3, Jan. Pargo 15/9, G. Henderson 11
A Bulls legjobb dobói: Augustin 28/18, T. Gibson 13, Dunleavy 12/6

 

Toronto Raptors - Los Angeles Clippers 118 - 126

A mai megőrülő: Terrence Ross. Az NBA-ben manapság rengeteg érdekes egyéni teljesítményt láthattunk, ezek közül az egyik legváratlanabbat most tették le az asztalra. A Rudy Gay elcserélése óta kezdővé avanzsáló, s most DeRozan sérülése miatt még több labdát kapó zsákolóbajnok 10 jó triplával jutott el 51 pontos karriercsúcsig, amivel a franchise rekordját is beállította. Egész jól halad egy bizonyos Vince Carter nyomdokain...

Crawford 37 pontja többet ért. A Clippers Ross extrája ellenére is behúzta a győzelmet, ez pedig JJ Redick két fontos kosara mellett a 37 pontot és 11 gólpasszt jegyző Jamal Crawford produkciójának volt köszönhető, bár Blake Griffin (30 pont) továbbra is tudja, mennyi kell tőle Chris Paul távollétében.

A Raptors legjobb dobói: Ross 51/30, Valanciunas 17, Lowry 11/3
A Clippers legjobb dobói: Ja. Crawford 37/15, Griffin 30, Redick 18/6

 

Philadelphia 76ers - Oklahoma City Thunder 91 - 103

Kevin Durant, tizedszer és ötödször. Az OKC franchise playere ötödször ért el karrierje során tripla duplát (32 pont, 14 lepattanó, 10 gólpassz) és sorozatban tizedszer jutott el minimum 30 pontig. Ami még nagyobb érdem az egyéni statisztikákon túl: a nyugati első Thunder szépen menetel Russell Westbrook távollétében is.

Serge Ibaka is szintet lépett: A spanyol blokkológép 25 pontot és 11 lepattanót is vállalt 5 szerelése mellett, s lassan tényleg az jön ki belőle, ami potenciálisan már egy ideje meg is volt benne.

Carter-Williams és az újonc fal. A Sixers ifjonca elképesztő statisztikákkal kezdte a szezont, de igen rendesen hullámzani kezdett az utóbbi hetekben, ma is csak 13-ból 4-es mezőnyözést, 8 pontot és 4 gólpasszt kapott tőle a Philadelphia.

A 76ers legjobb dobói: J. Anderson 19/3, Turner 15, Hawes 14/6
A Thunder legjobb dobói: Durant 32/3, Ibaka 25, N. Collison 12

 

Memphis Grizzlies - Houston Rockets 99 - 81

Ilyen egy jó match-up. Miután 24 órával korábban Houstonban ütköztek meg a felek és ott is nyert szűken a Grizzlies, várható volt, hogy otthon az amúgy is lendületben lévő Zach Randolph-ék (15 pont, 17 lepattanó) bedarálják a texasiakat, s ez így is lett. Hiába nem lehetett ott a pályán a hazaiak legjobb Harden-stoppere, Tony Allen, a palánk alatt Marc Gasol és a sufniból újra előszedett Kosta Koufos (14 pont, 7 lepattanó, 3 blokk) 10 ponton és 12 lepattanón tartották Dwight Howardot, Harden pedig megsérülve csupán 16 egységig jutott.

Ez fekszik a Memphisnek. Hatan jutottak el kétszámjegyű dobóteljesítményig a Mike Conley (17 pont, 4 gólpassz) irányította hazai alakulatnál, mely már két győzelemmel áll 50 százalék felett és lassan hozza a tavalyi formáját.

Chandler Parsons: ez nem az a nap volt. A tegnap csak a második félidőben (és összesen is) 10 triplát értékesítő houstoni bedobó most csupán 6-ból 1-szer talált be kintről.

A Grizzlies legjobb dobói: Conley 17/9, C. Lee 15/3, Z. Randolph 15
A Rockets legjobb dobói: Harden 16, Parsons 11/3, D. Howard 10

 

Milwaukee Bucks - Atlanta Hawks 87 - 112

Ilyen, amikor lefekszik az ellenfél. Bár a bunda kicsit mást jelent tengeren innen, illetve túl, de kár lenne azt feltételeznünk, hogy a tavaly még Atlantában edzősködő Larry Drew mindenképp meg akarta nyerni ezt a csatát az Al Horford és Pero Antics személyében két fontos magasemberét, Jeff Teague sérülése miatt pedig kezdőirányítóját nélkülöző Hawks ellen. Mindent a tankolás érdekében!

Larry Sanders: így múlik el a világ dicsősége. A Bucks nyáron horror összegért szerződtette újra tavaly "felfedezett" centerét, aki az idényt egy buta afférral és ebből kifolyólag sérüléssel kezdte, s mióta visszatért sem igazán tud hozzátenni a játékhoz. Most kezdőként 1 pontra és 4 lepattanóra tellett tőle, dobásblokkolás nélkül.

Az atlantai kispad ereje. A vendégek cseresora egy híján 50 egységnyit tett a közösbe, s nem is volt kérdés, hogy 26 pontos hazai veresége után most idegenben is leigázza ellenfelét a Hawks.

A Bucks legjobb dobói: Knight 27/15, Middleton, Ilyasova 11-11
A Hawks legjobb dobói: Millsap 20, Lou Williams 19/9, M. Scott 14/6

 

Denver Nuggets - Indiana Pacers 109 - 96

Nem volt előny a magasság. Roy Hibbert (5 pont, 3 lepattanó, 1 blokk) és cseréje, Ian Mahimni (5 pont, 5 lepattanó, 1 blokk) is kipontozódott a ligaelsőnél, JJ Hickson (14 pont, 13 lepattanó) viszont meccset nyert a hazaiaknak, ráadásul Mozgov (15 pont, 7 lepattanó, 2 blokk) is lejátszotta a pályáról a két indianai magasembert.

A tanítvány legyőzte mesterét. Brian Shaw, a Nuggets vezetőedzője az utóbbi években Frank Vogel mellett tanulta a szakmát Indianában, most ezt alaposan ki is tudta használni és tökéletes játékkal győzték le tanítványai a favorit vendégeket.

Wilson Chandler életjelet mutatott. A Denver sokszor sérült veteránja most 25 ponttal, 6 lepattanóval és 3 gólpasszal jelentkezett, ráadásul 18 ponton tartotta az ellen legjobbját, Paul George-ot.

A Nuggets legjobb dobói: W. Chandler 25/12, N. Robinson 15/6, Mozgov 15
A Pacers legjobb dobói: Stephenson 23/3, George 18, Da. West 16

 

Utah Jazz - Washington Wizards 104 - 101

Már megint az a fránya saját árnyék. A Wizards ötödjére sem tudott 50 százalékos mérlegnél felfelé elmozdulni, pedig a nyugati sereghajtó otthonában talán elvárás is lehetett volna John Walléktól (13 pont, 6 lepattanó, 4 gólpassz) a diadal.

Villant a Jazz kispadja. Alec Burks (15 pont) és Enes Kanter (24 pont, 5 lepattanó) billentették a mérleg nyelvét ezen az estén, a Derrick Favorst (11 pont, 14 lepattanó) visszakapó Utah pedig újabb dicséretes győzelmet aratva örvendeztette meg saját szurkolóit.

A Jazz legjobb dobói: Kanter 24, Hayward 16/6, Burks 15
A Wizards legjobb dobói: Ariza 23/18, Nené 19, Beal, Gortat 14-14

 

Portland Trail Blazers - Minnesota Timberwolves 115 - 104

Nem Aldridge és Love párharca döntött. A back-to-back érkező Minnesota vezére csupán 15 ponttal és 13 lepattanóval zárt, míg a hazaiak franchise játékosa 21 pontot tett a közösbe 6 pattanóval megspékelve.

Megint a cserepad volt a hátrány. A vendégek kezdői csillogtak-villogtak, hiszen Kevin Martin 30 pontot szórt, Nikola Pekovics 23 pontos, 11 lepattanós dupla duplát produkált, Ricky Rubio pedig 10 pontja mellé 11 gólpasszt is kiosztott, ám a második sor mindössze 15 egységnyit tett a közösbe, ez pedig végzetes hiányosság volt az Adelman-tanítványok részéről.

Mo Williams tökéletes szerepköre. A Blazers tavalyhoz képest gyakorlatilag csak egy "Mo"-val több, de az egy éve ilyenkor még a cserepad impotenciája miatt szenvedő Portland megtalálta, hol és hogyan használható a leghatékonyabban a veterán egyes-kettes átmenet, aki ma 16 pontjával és 6 gólpasszával döntő érdemeket szerzett a diadalban.

A Blazers legjobb dobói: Aldridge 21, Matthews 18/3, Mo Williams 16/6
A Timberwolves legjobb dobói: Kev. Martin 30/18, Pekovics 23, Love 15/3

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus