Újabb pontrekord az All-Star főmeccsen

Kobe Bryant elbúcsúzott, Russell Westbrook zsinórban másodszor lett MVP - 48 ponttal szárnyalták túl a rekordot a csapatok.

A Visszajátszás című rovatunkban megnézhetitek a legszebb jeleneteket!

 

Kelet – Nyugat 173-196

Újabb pontrekord, Westbrook újabb MVP-címe. Bár a tavalyi mérkőzés is új csúcsot hozott, ezúttal 48 (!) egységgel szárnyalták ezt túl a csapatok – komoly játékot egyetlen percig sem láthattunk. Félidőben még csak két ponttal (92-90-re) vezetett Nyugat, de a fordulás után eldöntötték a meccset Westbrookék, a negyedik negyeden még rátettek egy lapáttal és simává tették a végeredményt. Érdekesség egyébként, hogy Nyugat 80, Kelet 59 hárompontost kísérelt meg, de egyáltalán nem dobtak jól a felek, a pontrekord viszont így is borítékolható volt már a harmadik negyedben. Ha már Westbrook: az OKC irányítója tavalyhoz hasonlóan idén is megkapta az MVP-címet (31 pontig jutott), ilyenre pedig 1958-59 és Bob Pettit óta nem volt példa.

Bryant volt a sztár. Kobe Bryant utolsó All-Star meccsén természetesen úgy is a középpontban volt, hogy csak tíz pontot dobott: ő ugrott a labdáért a feldobásnál, mindenki őt ünnepelte, bejátszottak két videót róla és amikor befejezte a meccset, felállva búcsúzott tőle a publikum. Ezzel együtt azonban LeBron James most előzte meg az All-Star pontlistán, a Cavs sztárja 13 egységig jutott, így 291-nél jár, míg Bryant 290-nel zárja karrierjét. Érdemes még megemlítenünk Paul George-ot Keletről, aki 41 pontot, közte kilenc triplát rámolt be, amivel beállította Westbrook tavalyi teljesítményét.

Kelet legjobb dobói: George 41/27, Wall 22/6, DeRozan 18
Nyugat legjobb dobói: Westbrook 31/21, Curry 26/18, Davis 24

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus