Újabb söprés: már a keleti döntőben a Cleveland

Továbbra is veretlen a rájátszásban a bajnok, a Raptors is 4-0-lal bukott el - egyenlített a Washington és a Houston is. 

Negyedszer sem tudta megfogni LeBron Jamest és a Clevelandet a Toronto, így a címvédő újabb söprést hajtott végre az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) rájátszásában, amivel ismét ott van a keleti döntőben. Az ellenfél még várat magára, miután a Wizards egy szenzációs harmadik negyeddel megint megverte a Bostont, ezzel kiegyenlítette a párharcot, de így tett Nyugaton a Houston is, amely kintről lőtte szét a San Antonio védekezését. 

Visszajátszás c. videós rovatunk itt elérhető!

A mérkőzések rövid videós összefoglalói ide kattintva megtekinthetők!

Toronto Raptors - Cleveland Cavaliers 102-109

Vége. Az előzetesen vártnál mindenképpen hamarabb fejeződött be a sorozat, miután a Cleveland negyedszerre sem tette meg azt a szívességet a Raptorsnak, hogy hibázzon - ugyan szorosan alakult a találkozó, de a címvédőt ezúttal sem lehetett megverni. LeBron James ismét a pontjaival és nem a passzjátékával tűnt ki (35 pont, 11/22 mezőnyből, 5/12 tripla), ezúttal sem tudtak vele mit kezdeni a hazaiak, de Kyrie Irving (27 pont, 9 gólpassz, 4 labdaszerzés) is nagyszerűen játszott - a negyedik negyedben volt egy szériája, amikor egymaga beszórt tizenegy pontot, ez volt a döntő faktor. Egészen addig hullámzóan alakult az összecsapás, mindkét félnek volt tíz pont feletti előnye, de erre az Irving-rohamra már nem érkezett válasz - James megspékelte még a végén egy triplával és szűk három perccel a vége előtt eldőlt a mérkőzés. A Cavs ezúttal is parádés volt kintről, most 16 hármast dobott 39%-kal (James ötöt, Korver négyet vállalt), a leindításból szerzett pontok terén pedig 16-0-ra nyert, így hibátlanul, a lehető legrövidebb úton jutott a keleti döntőbe - most pedig ismét pihenhet és várhatja, hogy a 2-2-re álló Celtics-Wizards párharcból ki érkezik ellenfélként.

Pedig nem volt rossz a Raptors. Ugyan Kyle Lowry nem lépett pályára, de Cory Joseph jól pótolta ezúttal, tizenegy mezőnykísérletéből nyolcat elsüllyesztett és DeRozannal párban 42 ponttal, valamint húsz gólpasszal zártak - megtalálták a Cavs-védekezés réseit és helyzeteket alakítottak ki a többiek számára is. Támadásban nagyon hasznos volt Ibaka, jól játszott Tucker, tudtak figyelni az eladott labdákra és egész hatékonyan dobtak, de hiába vezettek már az első negyedben tíz pont feletti előnnyel, végül megint föléjük kerekedett a Cleveland - így hiába készültek egész szezonban erre a párharcra, győzelem nélkül bukták el. Ez mindenképpen komoly pofon a csapat számára akkor is, ha ez a Cavs parádés formában van, kérdés, hogy a holtszezonban merre indul el a kanadai alakulat. 

A Raptors legjobb dobói: Ibaka 23/6, DeRozan 22, Joseph 20/3
A Cavaliers legjobb dobói: James 35/15, Irving 27/6, Korver 18/12

A párharc végeredménye: 4-0 a Cavaliers javára.

Washington Wizards - Boston Celtics 121-102

Egy hatperces időszak döntött. Ugyan az első három találkozóval ellentétben nem került rögtön komoly hátrányba a meccs elején a Boston, ezúttal sem úszta meg washingtoni roham nélkül, csak most a harmadik játékrészben érkezett. A fordulás után hat petc alatt ugyanis 26-0-t (!) futottak a hazaiak, mely idő alatt a Celtics 0/5-öt dobott mezőnyből és nyolc labdát adott el, közte két egymást követő lejáró támadóidővel - teljesen szétestek Bradley-ék, így újabb kiütéses vereséget szenvedtek. Isaiah Thomas ugyan nagyszerűen kezdett és 5/5 hármast vert be, de másfél negyed után ő is elfogyott és levették a pályáról a fővárosiak, végül 19 pontnál állt meg - bár panaszkodott az elmaradó büntetőire, de a 26-0-s Wizards-futást nem lehet erre fogni. Brad Stevens gárdája így két nap alatt másodszor kapott komoly zakót és egállal térhet haza azok után, hogy 2-0-lal, magabiztosan érkezett Washingtonba - lesz min javítani otthon.

Ez a Wizards játéka. A labdaszerzésekből rohanás az a stílus, amelyben ellenállhatatlan a Washington és ez volt az, amit nem tudott művelni a két bostoni meccsen, legalábbis nem ilyen szinten - ezúttal 13 labdát csent el a gárda és 34 pontot szerzett a Boston hibáiból. A vezér a gyenge mezőnymutató ellenére ezúttal is John Wall volt, de Bradley Beal (29 pont, 11/16 mezőnyből), Otto Porter (18 pont, 7/9 mezőnyből) és Markieff Morris (16 pont, 10 pattanó, 5 gólpassz) is remekelt, most működött a játék - a nagyon feltüzelt fővárosiak így kiegyenlítették a párharcot az eltiltott Oubre nélkül és úgy fest, hogy taktikailag is megtették, amit meg kellett, most a Celticsnek kell válaszolnia. 

A Wizards legjobb dobói: Beal 29/9, Wall 27/6, Porter 18/3
A Celtics legjobb dobói: Thomas 19/15, Rozier 16/3, Olynyk 14

A párharc állása: 2-2.

Houston Rockets - San Antonio Spurs 125-104

Visszatértek a houstoni triplák. Az első találkozón szétbombázta ellenfelét a Rockets, a legutóbbi kettőn viszont csak szenvedett támadásban - ezúttal ismét megvolt a ritmus, megvolt a tempó és megvoltak a kedvenc játékaik. Emellé extra dobóforma is párosult, így 19 hármast süllyesztettek el Beverley-ék, amelyből Eric Gordon egymaga 6/9-et vállalt - ezzel együtt a vezér most is James Harden (28 pont, 12 gólpassz) volt, aki a ritmust és a fazont adta a támadásoknak. Már az első negyedben volt közte tizenöt, de innen még felkapaszkodott a Spurs és a harmadik negyedben nagyon megközelítette ellenfelét, hogy aztán ismét belendüljenek a houstoni ágyúk és megint meglépjen a Rockets - innen már nem volt visszaút, az újabb 15 pontos különbséget könnyedén lemenedzselték a hazaiak. Mike D'Antoni együttese így kiegyenlítette a párharcot és bár az első meccsen elvett pályaelőnyt visszaszerezte a San Antonio, így sincsenek rossz helyzetben Hardenék a folytatást illetően.

Ezúttal sok volt a hiba. Védekezésben és támadásban sem játszott pontosan a Spurs a negyedik mérkőzésen, így végig rohant az eredmény után, de nem tudta utolérni a Houstont - nem volt meg hozzá a kellő tűzerő és ezúttal nem tudta ráerőltetni akaratát ellenfelére a gárda. Kawhi Leonard igyekezett bontani a védelmet, de most ő sem volt olyan ellenállhatatlan, mint korábban és hiába szállt be remekül a padról a Mills-Ginobili-Simmons trió, nem tudták tartani a lépést a hazaiakkal. Nagy kérdés, hogy következőleg merre indul el a párharc, de San Antonióban már Gregg Popovich csapatán lesz a teher, igaz, a pályaelőny is őket segíti majd.

A Rockets legjobb dobói: Harden 28/12, Gordon 22/18, Ariza 16/6
A Spurs legjobb dobói: Simmons 17/6, Leonard 16/3, Aldridge 16

A párharc állása: 2-2.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus