Újabb söpréssel jutott a keleti döntőbe a Cleveland

Mindent megtett a Hawks, de nem tudott meccset lopni - Durant 41-et dobott, ismét egyenlített a Thunder a Spurs ellen

Bár csak egyetlen ponttal, de a negyedik mérkőzést is megnyerte az Atlanta ellen a Cleveland, így továbbra is veretlen az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) rájátszásában – LeBron Jamesék újabb söpréssel jutottak a keleti döntőbe. Az Oklahoma City viszont ismét kiegyenlítette a Spurs elleni párharcot, miután Kevin Durant 41 pontjára nem tudott mit lépni Gregg Popovich csapata, így ez a széria 2-2-ről folytatódik majd.

Visszajátszás: Kevin Durant kézbe vette az irányítást

Atlanta Hawks – Cleveland Cavaliers 99-100

Nem tudta elkerülni a söprést az Atlanta. Mindent megtett azért a hazai alakulat, hogy legalább egy meccset nyerni tudjon és jól is kezdett, hiszen Paul Millsap már az első negyedben berámolt 15 pontot, a Hawks pedig magabiztosan vezetett is. Egy fokkal jobban védekeztek, mint az utóbbi találkozókon, így bár a Cavs később kiegyenlített, a 21 pontig és 6 gólpasszig jutó Dennis Schröder vezérletével végig tartották magukat, sőt, bő egy perccel a vége előtt még egyszer vissza tudták venni a vezetést. Az utolsó támadásokból azonban nem jöttek ki jól, Schröder kapott egy blokkot, majd következő alkalommal Jamesszel kellett ugrania a labdáért – Millsapnek még volt egy nagyon nehéz dobása a győzelemért, de ez kimaradt, így az ő szempontjukból 0-4-gyel ért véget a párharc.

Veretlenül. Az első félidőben most is nagyon jól dobott kintről a Cleveland, de kicsit túlzásba esett a gárda, keveset támadták a festéket Jamesék és nem is dolgoztak jól a gyűrű alól. Kevin Love-ban mindenesetre bízhattak, az erőcsatár 27 pontot, közte nyolc triplát rámolt be, így az is belefért, hogy James sokat bizonytalankodjon (21 pont, 10 pattanó, 9 gólpassz, de hat eladott labda, négy kapott blokk, 10/23 mezőnyből) – Kyrie Irving hozta magát, így ha nehezen is, de a negyedik találkozót is behúzta Tyronn Lue csapata. Ezzel továbbra is JR Smith-ék az egyetlenek, akik még veretlenek a rájátszásban – tükörsimán jutottak el a keleti döntőig.

A Hawks legjobb dobói: Schröder 21/3, Millsap 19/3, Sefolosha 16/6
A Cavaliers legjobb dobói: Love 27/24, James 21/3, Irving 21/3

A párharc végeredménye: 4-0 a Cavaliers javára.

Oklahoma City Thunder – San Antonio Spurs 111-97

Kevin Durant tarthatatlannak bizonyult. Nem indult jól a mérkőzés az OKC számára, mert az első negyedben a legutóbbi találkozón látott erőlködős, nyögvenyelős játékot hozták Westbrookék és nem találták az ellenszert a Spurs védekezésére. Később aztán fokozatosan belelendültek, a nagyszünetet követően pedig Kevin Durantnél „leszállt a lila köd”: a kiscsatár 29 pontot dobott a második félidőben (!), összesen 41-gyel (14/25 mezőnyből) zárt és a negyedik negyedben folyamatosan termelte a fontosabbnál fontosabb kosarakat. A záró etapot 34-16-ra nyerték a hazaiak, az utolsó percekben minden Spurs-kosárra érkezett egy válasz a Thunder részéről és a végére a különbség is megnőtt – ezzel ismét kiegyenlítették a párharcot Duranték.

Nem játszott jól a Spurs. Gregg Popovich csapata védekezésben nem tudott mit kezdeni Duranttel, de az OKC összességében is jobban dobott, több büntetőt harcolt ki és jóval több gólpasszt jegyzett – azonban ennél is nagyobb gond volt a támadójátékkal. Ismét a Leonard-Aldridge-Parker trióra épített a vendég gárda és bár ők is berámoltak 63 egységet, Tim Duncan és Danny Green pont nélkül (!) zárt, ráadásul a kispadról sem érkezett óriási támogatás. A 2/12 tripla és a 14 eladott labdára jutó 12 gólpassz is jelzi, hogy nem klappolt minden a Spursnél, igaz, bő három perccel a vége előtt még csak négy pont volt a különbség – a hajrában azonban nem bírták tartani a lépést Duranttel és az OKC-vel.

A Thunder legjobb dobói: Durant 41/9, Waiters 17/6, Adams 16
A Spurs legjobb dobói: Parker 22, Leonard 21, Aldridge 20

A párharc állása: 2-2.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus