Újra előny a Spursnél, továbbjutott a Houston

Az utolsó pillanatban dőlt el a Clippers-Spurs - sok hibával tarkított meccsen jutott túl a Houston a Dallason

Az utolsó percben több lehetőséget is elpuskázott a Clippers, így a bajnok San Antonio másodszor is elvette a pályaelőnyt az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) rájátszásában - két nap múlva otthon le is zárhatják a párharcot Duncanék. A Dallas gyenge dobóformáját nem tudták ellensúlyozni a Houston hibái, így Hardenék 4-1-gyel továbbjutottak és várják a Spurs-Clippers sorozat győztesét. Nézzük a részleteket!

Amiről a Festékben beszélnek: a Hack-A-Gyűrű

Houston Rockets – Dallas Mavericks 103-94

Mérsékelt volt a színvonal. Egyik csapat sem játszott jól és mindkét fél rengeteget hibázott, a kérdés csak az volt, hogy ki tudja ezeket jobban kihasználni. A Houston képtelen volt vigyázni a labdára az első félidőben, már a nagyszünetig tizenötször szórták el a játékszert a hazaiak, amiből a Dallas tizenhét pontot szerzett – ennek ellenére Nowitzkiék nem tudtak vezetni a félidőben. Ennek legfőbb oka az 1/13-as triplamutatójuk lehetett, végül 5/26-tal zártak a vonalon túlról, amivel egy olyan csapat, amely a jó dobóformára épít, nem képes meccset nyerni. Hogy mégsem lett sima találkozó, arról a Rockets tehet, mert bár a fordulás után már „csak” hat labdát adtak el Hardenék, de csupán 52%-kal dobták a büntetőket, ami a Hack-a-Dwight taktikával együtt azt eredményezte, hogy nem tudtak igazán meglógni. A fordítás azonban nem volt benne a Mavsben, így végül lehozta a derbit a hazai csapat.

Vége a párharcnak. 4-1-re nyerte a szériát a Houston, amely talán a legvalószínűbb forgatókönyv volt – az benne volt a pakliban, hogy otthon egyszer szétdobja ellenfelét a Mavs, de most viszonylag nagy különbség van a két gárda között. A vendégek ma sem tudtak mit kezdeni James Hardennel (28 pont, 9/19 mezőnyből, 8 gólpassz) és Dwight Howarddal (18 pont, 19 pattanó, 4 labdaszerzés, 4 blokk), de Josh Smith is hozta a már-már megszokott önmagát, 22 perc alatt 20 pontot és 8 lepattanót tett a közösbe. A festékben szinte a teljes párharcot uralta a Houston, Nowitzkiék védekezésben nem tudtak faktorrá válni és bár a periméteren akadtak szép teljesítmények, két kezdőjátékos nélkül nem lehettek vérmes reményei Carlisle csapatának.

A párharc végeredménye: 4-1 a Rockets javára.

A Rockets legjobb dobói: Harden 28/12, Smith 20/6, Howard 18
A Mavericks legjobb dobói: Ellis 25/6, Nowitzki 22, Aminu 14/3

Los Angeles Clippers – San Antonio Spurs 107-111

Videózás döntött. A negyedik negyedben pár ponttal meg tudott lépni a Spurs, de a Clippers az utolsó percben visszakapaszkodott és kalandos úton ugyan (elrontott büntetők itt-ott, kimaradt hármasok, támadólepattanók), de eljutott odáig, hogy átvehette volna a vezetést. Négy másodperccel a vége előtt azonban Blake Griffin közeli kettesébe belenyúlt DeAndre Jordan, de a játékvezetők szerint még a gyűrű felett volt a labda, így érvénytelenítették a kosarat. Ez a videózás alapján is így látszott, a Spurs pedig többet már nem hibázott – a bajnok visszaszerezte a pályaelőnyt és saját közönsége előtt lezárhatja a párharcot.

Kinti dobások vs. festékbeli dominancia. A gyűrű alatt egyértelműen uralkodott a Clippers, a remeklő (30 pont, 14 lepattanó, 7 gólpassz) Blake Griffin vezérletével 56-34-re nyerte a festékbeli csatát a hazai csapat – ehhez hozzájárult Jordan 21 pontja és Paul dupla-duplája is. A periméterről azonban egyáltalán nem tudott hozzátenni a LAC, 1/14-es triplamutatóval zártak Crawfordék, ami még ilyen belső játékkal sem fért bele – főleg úgy, hogy a San Antonio 11/23-at hajított a vonalon túlról. Hiába védekeztek jól a hazaiak, Millsék kintről mindent pótolni tudtak, Tim Duncan pedig újabb dupla-duplával (21 pont, 8/13 mezőnyből, 11 pattanó), valamint clutch játékokkal állt csapata élére – a döntő pillanatokban kevesebbet (vagy kisebbeket) hibázott a címvédő.

A párharc állása: 3-2 a Spurs javára.

A Clippers legjobb dobói: Griffin 30, Jordan 21, Paul 19
A Spurs legjobb dobói: Duncan 21, Leonard 18, Ginobili 14/6

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus