Újra nyert a Warriors, Kevin Durant megsérült

Durant parádézott, majd megsérült és kikaptak a Warriorstól, Jimmy Butler karriercsúcsot dobott, Cousins vereséggel tért vissza

Kevin Durant pályafutása legjobb első félidejét produkálta, majd megsérült, csapata pedig kikapott a ligaelső Warriors vendégeként az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) csütörtöki játéknapján. Jimmy Butler karriercsúcsával a Bulls legyőzte a New Yorkot, a Pelicans nyerni tudott Houstonban, Cousins pedig vereséggel tért vissza Sacramentóban - íme a részletek!

A játéknap legszebb jelenetei állandó videós rovatunkban megtekinthetők!

Chicago Bulls – New York Knicks 103-97

Újabb szoros hajrát bukott a Knicks. Carmelo Anthony nélkül is jól játszott a New York, főleg védekezésben alakítottak meglepően nagyot – ennek köszönhetően simán hozták a harmadik negyedet és egypontos előnnyel mehettek a negyedik etapra. Itt egyszer meglépett már a Chicago tíz ponttal, de Hardaway Jr. és Stoudemire vezérletével ismét felzárkóztak egy egységre – az utolsó percben aztán előbb Gasol talált be, majd Hardaway rontott dobása és Brooks büntetője után támadópattanót engedtek a hazaiaknak, így nem maradt esélyük.

Jimmy Butler karriercsúcsa. Rose hiányában ismét előlépett a dobóhátvéd, aki idén posztja legjobbjai közé emelkedett – nem véletlenül lett a Hónap Játékosa keleten. Ma 35 pontos karriercsúcsot rámolt be (11/21 mezőny, 4/7 tripla, 9/10 büntető), emellé öt lepattanó, hét gólpassz és négy labdaszerzés is a neve mellé került – ráadásul 44 percet töltött a parketten.

A palánk alatt remekelt a Knicks. A festékből szerzett pontok tekintetében 36-28-ra nyertek és a lepattanózást is hozták 41-32-re, hazai oldalon csak a 20 pontig jutó Pau Gasol tudott érdemben hozzátenni közelről – Noah 1/8-cal zárt, Mirotics pedig inkább kívülről dolgozott. A hazaiaknál Stoudemire mellett a kezdőbe kerülő Aldrich is tíz fölé jutott, ezeket viszont triplákkal, büntetőkkel és leindításokkal pótolta a Bulls.

A Bulls legjobb dobói: Butler 35/12, Gasol 20, Brooks 18/9
A Knicks legjobb dobói: Hardaway Jr. 23/15, Stoudemire 16, Aldrich 13

Houston Rockets – New Orleans Pelicans 90-99

A New Orleans megfogta a Houstont. A hazaiak negatív szezoncsúcsot jelentő 17 pontot szereztek a második negyedben és végig szenvedtek a dobásaikkal, egyedül a harmadik játékrészben hozták a szokásost, akkor ki is egyenlítettek. A záró etapban aztán egy 7-0-s etapot futott a Pelicans és innentől Hardenék nem tudtak már felzárkózni – a dobóhátvéd egyébként csak 8/23-mal célzott mezőnyből és két 40+ pontos meccs után megállt 21-nél. Howard ugyan szolid estét hozott (17 pont, 13 pattanó, 3 blokk), de társai gyengélkedése miatt tőle is több kellett volna, a kispadról semmi érdemleges nem érkezett, csapatszinten pedig 40% alatt maradt a Houston.

Davis ismét dominált. Az erőcsatár negyven percet töltött parketten és talán már meg sem lepődünk a számain. Ma 30 egységgel terhelte a Rockets kosarát (10/17 mezőnyből, 10/12 büntető), emellé leszedett 14 lepattanót és kiosztott öt sapkát is, uralta a mérkőzést. Ezzel és a meglepően agresszív védekezéssel azt is elbírta a csapat, hogy Evans térdfájdalmak miatt pihent ma, bár a helyén játszó Austin Rivers tíz ponttal és hat gólpasszal pótolta.

A Rockets legjobb dobói: Harden 21/6, Howard 17, Ariza 10
A Pelicans legjobb dobói: Davis 30, Holiday 16, Anderson 16/3

Sacramento Kings – Milwaukee Bucks 107-108

Többet értek a triplák. Cousins visszatérésével dominált belül a Sacramento, a periméterről viszont hozta az extrát a Milwaukee, tíz hármast dobtak már félidőre, minden hátvédjük magabiztosan célzott kintről, ezzel pedig ellensúlyozni tudták a Kings 48-26-os festékbeli fölényét.

Hiába a pontos dobás, ha nincs meg a labda. A hazaiak egészen pazarul céloztak mezőnyből, Cousins (8/12) mellett McLemore (8/10) parádézott főleg, de Collison is Gay is rendkívül hatékonyan dolgozott. Mégsem értek vele sokat, ugyanis erőltették a minél gyorsabb kosárlabdát, aminek 21 eladott labda lett a vége, ezt pedig a gyenge periméter-védekezésük mellett nem tudták kompenzálni.

Cousins remekelt, de a kezében maradt a győzelem. A tíz meccs után visszatérő center 27 pontot rámolt be, tarthatatlan volt a festékben, ráadásul leszedett 11 pattanót és kiosztott öt gólpasszt is. Viszont a hat eladott labdáját nagyon megsínylette a csapat, a végén pedig ő kapta az utolsó dobást (egy középtávolit), amit elrontott, így nem sikerült győzelemmel teljessé tenni a teljesítményét.

A Kings legjobb dobói: Cousins 27, McLemore 22/3, Gay 20/3
A Bucks legjobb dobói: Knight 20/9, Mayo 19/9, Dudley 19/6

Golden State Warriors – Oklahoma City Thunder 114-109

Durant parádézott, majd ismét megsérült. A szezont december 2-án megkezdő regnáló MVP bámulatos formában kosarazott, 30 pontot rámolt be mindössze 18 perc alatt (ez volt pályafutása legponterősebb félideje), nem volt rá megoldás - csakhogy az első félidő végén rálépett Speights bal lábára, aminek következtében kiment a bokája, bement az öltözőbe és nem tért vissza a parkettre. A helyére viszont senki nem tudott fellépni a folytatásban, így hiába dobott Westbrook 33 pontot, csapatszinten kicsit kevés volt a Thunder.

Egy lépéssel előrébb járt a Warriors. A hazaiak szinte végig vezettek pár ponttal az első negyedet leszámítva, a védekezésre egyik csapat sem fordított túl nagy gondot, elöl pedig a 34 pontos Curry (14/24 mezőnyből, 7 pattanó, 9 gólpassz, 4 labdaszerzés) vezérletével sorra hozta a kosarakat a GSW. Bármit próbált Westbrook (végül borzalmas, 11/30-as mutatóval zárt csupán), mindenre jött válasz, Curry-n kívül még öten érték el a tíz pontot hazai oldalon, 32 gólpasszt osztottak szét, így az OKC-nek nem volt igazán esélye egyenlíteni. 

A Warriors legjobb dobói: Curry 34/15, Thompson 19/6, Green 16/3
A Thunder legjobb dobói: Westbrook 33/9, Durant 30/15, Ibaka 12/6

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus