Válaszolnia kell a Bullsnak és a Clippersnek

A Bulls a Cavs ellen igyekszik megvédeni az ellopott pályaelőnyt, a LAC pedig a Houston ellen - utóbbi lehet, hogy ismét Paul nélkül.

 

Chicago Bulls – Cleveland Cavaliers 02:00

A második mérkőzésre váltott David Blatt, Tristan Thompsonnal pedig már le tudta védekezni a Bulls első meccsen rendkívül sikeres Rose-Gasol kettő-kettőit – ezzel gyakorlatilag teljesen elvette a Chicago támadójátékának élét. A túloldalon a fejpántot újra beizzító James agresszivitása is meghozta a sikert, bár nem játszott túl hatékonyan a Cavs, Irvingék óriási nyomást helyeztek a Bulls védekezésére és ezeknek köszönhetően tükörsima győzelmet arattak. Ma mindenképpen Tom Thibodeau-n van a sor a váltást illetően, a Rose-Butler páros 30% környéki hatékonyságán jelentőset javítania kell, illetve az előző mérkőzésen elvesző Pau Gasol dobásait is újra meg kell találnia. Ha ezeket rendbe teszi a hazai gárda, mindenképpen jó esélyekkel lép pályára, bár a vendégeknél már JR Smith is bevethető – igaz, Iman Shumpert játéka ellenben kérdéses. Idegenben egy fokkal haloványabb a Cavs, de a Chicago hazai pályája közel sem volt idén meggyőző, bár az azért meglepő lenne, ha most is úgy dobnák a vendégek a hármasokat, mint legutóbb otthon…

A párharc állása: 1-1.

Los Angeles Clippers – Houston Rockets 04:30

A hírek szerint Chris Paul játéka mára is minimum kérdéses, az a valószínűbb, hogy kihagyja az ütközetet – márpedig az ő hiánya a második meccs második felében már meglátszott a csapaton. Hat negyeden keresztül káprázatosan játszott Blake Griffin, de legutóbb kifulladt a hajrára, a kinti dobóknak nem voltak meg a jó helyzeteik, és a Rockets felőrölte a kaliforniaiakat – kérdés, hogy ma este otthon mennyivel tud pontosabban játszani a LAC. A bravúrral kivívott pályaelőnyt az All-Star irányító nélkül borzasztóan nehéz lesz megtartani, és ha Paul nem tér vissza, az sem zárható ki, hogy mindkét meccset elviszi a Houston – ezért lesz kulcskérdés, hogy ma mennyire tud felülemelkedni a hiányán a csapata. Austin Riversnek eddig több faultja van a párharcban, mint gólpassza, JJ Redick 46 percet játszott legutóbb, és sokszor irányítania is kellett, a 4/22-es triplamutató pedig mindent elárul a Clippers-játékosok frissességéről. Ezen a hazai pálya segíthet, de legutóbb már James Harden is megtalálta a ritmust, a palánk alatt uralkodik Dwight Howard, és a mélyebb rotációval rendelkező vendégek nyilvánvalóan pihentebbek – óriási küzdelemre van kilátás.

A párharc állása: 1-1.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus