Vége: búcsúzott a Spurs, nyugati döntőben a Thunder!

Végig magabiztosan játszva szedte szét a Spurs védekezését az OKC - így ért véget Duncan és Ginobili pályafutása?

A hatodik meccsen már egyértelműen az OKC akarata érvényesült a San Antonio elleni párharcban az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) rájátszásában, Kevin Duranték végig vezetve, magabiztosan verték meg riválisukat és zárták le a párharcot – készülhetnek a címvédő Golden State elleni nyugati döntőre.

Oklahoma City Thunder – San Antonio Spurs 113-99

Nyugati döntőben a Thunder. Hatalmas energiával és lendülettel nyitotta a találkozót az OKC, óriási tempóban kosárlabdáztak Westbrookék, így már az első negyed végére ki tudtak alakítani egy kisebb különbséget. A második játékrészben aztán elveszítette a fonalat a San Antonio, a félidőt egy 17-2-es (!) futással zárták le a hazaiak és húsz pont feletti előnyt építettek ki – úgy tűnt, hogy gálameccsel zárja le a szériát Donovan csapata. A negyedik negyedben azért még megkezdte a felzárkózást a Spurs, de Durant és Westbrook is dobott egy-egy fontos kosarat, amely megtörte ezt a rohamot – a Thunder megőrizte az előnyt és 4-2-es összesítéssel megnyerte a párharcot.

Meglepetés? A széria elején még úgy tűnt, hogy a San Antonio egyértelműen esélyes és ezt támasztotta alá az első mérkőzés forgatókönyve is. Azonban ami azóta történt, az szinte mind az OKC mellett szólt, majd ezen az estén már egyértelmű fölényben játszottak Duranték – a kiscsatár 37 pontig jutott, Westbrook 28-ig és 12 gólpasszig, sőt, még Andre Roberson is beszórt 14 egységet (karriercsúcs). Ezzel szemben a Spursnél Tony Parker hat, Manu Ginobili öt pontot tudott hozzátenni, LaMarcus Aldridge minden dobásért megszenvedett és bár Tim Duncan most játszotta messze legjobb meccsét a szériában, ez nagyon kevésnek bizonyult. Ezzel könnyen lehet, hogy tényleg véget ér egy korszak, hiszen Duncan és Ginobili is visszavonulhat…

A Thunder legjobb dobói: Durant 37/3, Westbrook 28/6, Adams 15
A Spurs legjobb dobói: Leonard 22/3, Duncan 19, Aldridge 18

A párharc végeredménye: 4-2 a Thunder javára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus