Vége: kikapott a Boston, az OKC ellen bukott a Warriors

Most nem jött össze a bostoni hajrá - Westbrook és az OKC leépítette a GSW-t - Barnes elképesztő kosarával nyert a Mavs.

Szenzációs meccseket hozott az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszának ma hajnali játéknapja: az élcsapatok közül megszakadt a Boston 16 mérkőzés óta tartó győzelmi sorozata, a Warriorst alaposan megfogta Russell Westbrook és a Thunder, a Houston viszont könyörtelenül szétdobta a Denvert is. LeBron James parádés utolsó negyedével nyert a Cavs, egy 28-0-s rohammal verte a Torontót a Knicks, Harrison Barnes hatalmas dudaszós triplájával győzött a Mavs, hosszabbításban kerekedett felül a Hornets és az Antetokounmpót nélkülöző Bucks, míg a New Orleans lejátszotta a pályáról a San Antoniót.

Visszajátszás c. videós rovatunk itt elérhető!

Charlotte Hornets - Washington Wizards 129-124 - hosszabbítás után

Visszatáncolt a Hornets. Bő három perccel a rendes játékidő vége előtt még kilenc pontos hátrányban volt a Charlotte, de aztán előlépett Kemba Walker (24 pont, 5 pattanó, 4 gólpassz) és hosszabbításra mentett: 17 másodperccel az órán dobott egy duplát, majd két másodperccel a vége előtt két büntetővel kiegyenlített. A hosszabbításban ezzel a lendülettel már a hazaiak voltak felül, Walker mellé fellépett Jeremy Lamb (24 pont, 7 pattanó, 5 gólpassz, 3 blokk), illetve a több clutch játékot is bemutató Dwight Howard (26 pont, 13 lepattanó), így végül győzelmet arattak - gondot jelent viszont az, hogy Nic Batum könyöke megint megsérült, a második negyedben dőlt ki és nem tért már vissza.

"Már megnyertük". John Wall szerint ez a találkozó a kezükben volt, mégis elrontották, amihez gratulált a Charlotte-nak - hiába léptek meg a legjobbkor a vendégek a végig szorosan alakuló összecsapáson, nem tudták megőrizni az előnyt. Maga Wall rengeteget vállalt (31 pont, 11 gólpassz, 13/26 mezőnyből), de a fő gond a védekezéssel volt, az előző hét meccsükön csak egyszer engedtek száz pontot az aktuális ellenfélnek, most viszont túl gyors és agresszív volt nekik a Hornets - ez a dobópárbaj nem igazán ízlett nekik, a végén alul is maradtak. Következőleg a Portlandet fogadják egy hosszabb szünetet követően.

A Hornets legjobb dobói: Howard 26, Walker 24/9, Lamb 24/9
A Wizards legjobb dobói: Wall 31, Beal 22/9, Morris 14/4

Cleveland Cavaliers - Brooklyn Nets 119-109

LeBron felpörgött a végén. Nem igazán tudott fölénybe kerülni ezen a találkozón a Cleveland, sőt, három negyed után döntetlen volt az állás, mielőtt LeBron James kézbe vette volna a dolgokat. A Cavs sztárja nagyon szenvedett és csak nyolc pontnál járt a harmadik negyedben, amikor ütközött Zellerrel, be kellett mennie az öltözőbe és az orvosi stáb összevarrta a sebét. Aztán visszatért és "rombolt" a negyedik negyedben: egymaga 23 pontot (7/8 mezőnyből) szórt ebben a játékrészben, ebből 18-at zsinórban, gyakorlatilag ő szállította a győzelmet a hazaiaknak. Az utolsó perc elején elsüllyesztett egy hátralépős triplát, ez volt az utolsó szó, így a gárda sorozatban hatodszor is nyerni tudott - érdemes megemlíteni a James nélkül szervező (18 pont, 8/13 mezőnyből, 5 gólpassz) Wade-et, valamint a dupla-duplázó Love-ot, ők is sokat tettek a sikerért.

Tehetetlenül. Megint kiválóan tartotta magát a Brooklyn, támadásban 50% felett dobtak a vendégek, bevertek 14 triplát, Hollis-Jefferson és Harris is extra hatékonysággal célzott, a záró etapban azonban nem tudtak mást tenni, mint fejet hajtani James előtt. Kenny Atkinson szerint minden eshetőséget kipróbáltak ellene a csapdázást leszámítva, mert nem akartak ebből üres triplákat kapni, de semmi sem működött - becsülettel helytálltak, de egyszerűen nem tudták tartani a lépést. Szombat hajnalban a Portland ellen, otthon javíthatnak.

A Cavaliers legjobb dobói: James 33/12, Love 18, Wade 18/3
A Nets legjobb dobói: Hollis-Jefferson 20, Harris 18/12, Crabbe 15/9

Philadelphia 76ers - Portland Trail Blazers 101-81

Végig uralta a meccset a Philly. Egy 16-0-s rohammal nyitotta a találkozót a hazai alakulat, ez pedig alapjaiban határozta meg a mérkőzés képét - innentől végig magabiztos előnyben volt az együttes, a Portland pedig rohant az eredmény után. A Sixers viszont egyszer sem torpant meg, végig kontrollálta az összecsapást, majd amikor a harmadik negyed végén közelítettek a vendégek, jött Joel Embiid: egy kosár után kiosztott egy blokkot, zsákolt, tempót dobott, majd irgalmatlanul betakarta Damian Lillardot, ezt követően többször nem volt reális esélye a Blazersnek közelebb zárkózni. Embiid (28 pont, 12 lepattanó) mellett a dobással szenvedő, de mezőnyben nagyon hasznos (16 pont, 8 lepattanó, 9 gólpassz, 3 labdaszerzés, 2 blokk) Ben Simmonst is érdemes kiemelni, bár Brett Brown vezetőedző szerint a támadójátékuk maximum átlagos volt és a védekezésüknek köszönhették a sikert.

Erőtlen volt a Blazers. Nagyon beragadtak a rajtnál a vendégek, de később sem találtak megoldást támadásban, gyengén, enerváltan kosárlabdáztak, ráadásul sokat is hibáztak - nem nagyon volt benne a meccsben, hogy ki tudnak egyenlíteni. Lillard (30 pont, 11/27 mezőnyből) rengeteget vállalt, mert CJ McCollum (5 pont, 1/14 mezőnyből) teljesen használhatatlannak bizonyult, nélküle viszont nem volt meg az egyensúly, a lendület és a kellő tűzerő sem a csapatnál - támadásban egyébként is vannak gondjak idén, nem bírták el egyik kulcsemberük gyenge napját. Ezzel negatív szezoncsúcsot döntöttek az idei szezont tekintve, szombat hajnalban Brooklynban próbálhatnak meg javítani.

A 76ers legjobb dobói: Embiid 28/3, Simmons 16, McConnell 13/3
A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 30/18, Nurkic 14, Napier 13/3

Atlanta Hawks - Los Angeles Clippers 103-116

Felállt a padlóról a Clippers. Sorozatban kilenc vereség után tudott nyerni a Los Angeles, méghozzá azt követően, hogy tegnap kiderült: a nyáron érkezett Patrick Beverley valószínűleg kihagyja a teljes hátralévő idényt. Ezen a meccsen extra energiákat mozgósított a társaság és az extra egyéni teljesítmények is megvoltak: Blake Griffin tripla-duplázott (26 pont, 10 lepattanó, 10 gólpassz), Wesley Johnson 6/7 triplát szórt be, Lou Williams 20 ponttal és 8 gólpasszal jelentkezett, de DeAndre Jordan és Austin Rivers is remekelt - a kezdőötösre építve fölénybe kerültek a vendégek a harmadik negyed vége felé, onnantól pedig már nem is adták ki a kezükből a vezetést. Doc Riversnek természetesen tetszett a harminc gólpassz és az 57,9%-os mezőnymutató is, sikerült megtörni a jeget, de a nagy kérdés az, hogy sikerül-e tartósan is elindulni felfelé - hétvégén Sacramentóba látogatnak. 

Védekezésben túl puha volt a Hawks. Mike Budenholzer szerint egyáltalán nem nehezítették meg a Clippers dolgát, sőt, védekezésben asszisztáltak ahhoz, amit a vendégek akartak, így pedig nem lehet mérkőzést nyerni - ráadásul Dennis Schröder nem is dobott jól, így főleg nem tudták tartani a lépést a negyedik negyedben. Az utolsó öt percben már nem volt reális esélyük a győzelemre, így fájó vereséget szenvedtek hazai pályán, egyedül az újonc John Collins dupla-duplájának örülhetnek, aki először került be a kezdőbe.

A Hawks legjobb dobói: Belinelli 20/3, Schröder 19/3, Dedmon 17/9
A Clippers legjobb dobói: Griffin 26/9, Johnson 24/18, Williams 20/9

Miami Heat - Boston Celtics 104-98

Vége. Sorozatban tizenhat győzelem után kapott ki a ligaelső Boston, bár az utóbbi időben már a levegőben lógott számukra a vereség - ezúttal nem tudtak felülkerekedni a szoros végjátékban, hiába tüntették el a komoly hátrányukat. A nagy hajrá most is megvolt, a negyedik negyed közepén még 14 ponttal voltak lemaradva, de futottak egy 13-0-t és felkapaszkodtak, csakhogy a Miami nem omlott össze, hanem tudott válaszolni - az ismét harmatos bostoni támadójáték most nem bizonyult elégnek ahhoz, hogy megnyerjék a meccset. Ezúttal elmaradtak az igazán extra teljesítmények a vendégek részéről, így megszakadt a franchise történetének negyedik leghosszabb győzelmi sorozata - szégyenkezniuk persze nincs miért, így is simán vezetik a ligát, szombat hajnalban az Orlandót fogadják.

Waiters megnyerte. Három és fél negyeden keresztül uralta a meccset a Miami, remekül levédekezték a Bostont a hazaiak, a húsz pontot közelítette a különbség, ám ahogy az elmúlt hetekben annyiszor, most is megérkezett a vendégek futása: 91-90-ig zárkóztak fel három perccel a vége előtt. Ekkor azonban előlépett Dion Waiters, aki bevert egy óriási hármast, majd Horford két kihagyott büntetője után még egyet, ezzel visszaszerezte a momentumot és az előnyt is csapata számára - fél perccel a vége előtt még zsákolt is egyet, innentől már "csak" büntetőzniük kellett a floridaiaknak. A Waiters-Dragic páros 53 ponttal és tíz gólpasszal húzta a Miamit, amely ugyan nem volt jó passzban a meccs előtt, de most egy óriási győzelem után indulhat meg felfelé - újabb rangadó vár a csapatra, következőleg a Minnesotát fogadja.

A Heat legjobb dobói: Dragic 27/6, Waiters 26/12, T. Johnson 16/6
A Celtics legjobb dobói: Irving 23, Tatum 18/9, Brown 14/6

New York Knicks - Toronto Raptors 108-100

Érthetetlen áramszünet. Az első félidőben még semmi nem utalt arra, hogy a Raptors elveszítheti ezt a meccset, Lowryék kézben tartották a dolgokat és a nagyszünetben tizenegy ponttal vezettek, úgy tűnt, hogy idegenben is érvényesítik akaratukat. A fordulás után azonban történt valami megmagyarázhatatlan: a kanadaiak sorozatban tizenhárom dobást rontottak el, miközben védekezésben érthetetlenül szétestek, nyolc perc alatt kaptak egy 28-0-s (!) futást, itt pedig elúszott számukra a mérkőzés. A hihetetlen széria után 41-10-re veszítették el a harmadik negyedet és bár észhez tértek a záró etapra, innen már nem lehetett esélyük - DeRozan szerint megesik az ilyesmi az NBA-ben, de szerintünk ezt azért merész ennyivel elintézni...

Élt a lehetőséggel a New York. Kristaps Porzingis dobásait ezúttal is megfelelően védte a Raptors, támadásban nem is tudott dominálni a végül azért szép dupla-duplát hozó (22 pont, 8/21 mezőnyből, 12 lepattanó, 3 blokk) magasember, de nem is kellett, megtette ezt Tim Hardaway Jr.: a hátvéd 38 pontig jutott hét gólpassz mellett, a 28-0-s futásból 12 egységgel vette ki a részét, a Knicks pedig így óriási győzelmet aratott. A végén még egyszer feljött egyébként hat pontra a Toronto, de még időben bekeményítettek a hazaiak, Porzingis csinált egy 2+1-et és lerendezték a kérdést, így 10-7-es mérleggel utaznak Atlantába, hogy végre idegenben is bizonyítsák erejüket.

A Knicks legjobb dobói: Hardaway Jr. 38/12, Porzingis 22/3, Lee 15/3
A Raptors legjobb dobói: Lowry 25, DeRozan 18/6, Miles 11/9, Powell 11/9

Houston Rockets - Denver Nuggets 125-95

Fel sem tűnt két alapember hiánya. Eric Gordon és Ryan Anderson sem lépett pályára a Houstonnál, ez a duó közel 18 triplakísérletet átlagol meccsenként, de gyakorlatilag észre sem lehetett venni, hogy nincsenek ott: Chris Paul (23 pont, 8/11 mezőnyből, 12 gólpassz) és James Harden (21 pont, 9 gólpassz) mindig megtalálták a jó megoldást, Trevor Ariza pedig 7/10 triplát vágott be, hatalmasat játszott. A gárda végül két shootere nélkül is eljutott 18 hármasig, az első negyed végén 19, félidőben 35 ponttal vezetett, brutális fölényben volt Mike D'Antoni alakulata - az újabb gálaelőadás után 14-4-gyel vezeti Nyugatot a Rockets, ismét meccselőnnyel a Warriors előtt. Egy érdekesség: Luc Mbah a Moute 26 percet játszott, ez idő alatt pedig 57 (!) ponttal múlta felül ellenfelét a Houston, ez a liga történetének legjobb +/- mutatója az elmúlt húsz évben...

Megsemmisítve. Túl sokat nem érdemes foglalkozni a Denverrel, más súlycsoportban volt az együttes ezen az estén - nem volt olyan eleme a játéknak, amelyben csak megközelítették volna a szenzációsan játszó Houstont. Ennél is nagyobb gond lehetett volna, ha Nikola Jokics komolyabban megsérül, ugyanis egyszer be kellett mennie az öltözőbe kezelésre, de vissza tudott térni, szerencsére nincs baj - Paul Millsap kidőlése után ez alighanem padlóra küldte volna a társaságot. Így "csak" a Houston küldte padlóra, de ebből fel lehet állni, szombat hajnalban a Memphis elleni hazai meccsen lehet javítani. 

A Rockets legjobb dobók: Ariza 25/21, Paul 23/12, Harden 21/3
A Nuggets legjobb dobói: Barton 20/6, Jokics 17/3, Harris 13/6

Memphis Grizzlies - Dallas Mavericks 94-95

Elképesztő befejezés. Hullámzó volt a mérkőzés, hol a Mavs, hol a Grizzlies produkált futást, a hajrá éppen a hazaiaknak sikerült jobban és úgy tűnt, hogy 92-92-nél övék lehet az utolsó szó. Egyetlen másodperccel a vége előtt Evans kihagyta a közelit, de az érkező Green visszazsákolta, ezzel már-már megnyerte a meccset csapatának, miután a videózás után a játékvezetők végül megadták a kosarat. Maradt azonban még fél másodperc, az oldelbedobás után pedig ez éppen elég volt Harrison Barnesnak arra, hogy beverjen egy elképesztő hárompontost fordulásból, védővel az arcában - hihetetlen végjátékot nyert meg a Dallas. Barnes egyébként nem is látta, hogy beesett-e a labda, csak azt, hogy JJ Barea "megőrülve" rohan felé, remélte, hogy azért, mert megnyerték a meccset...

Fájdalmas. Az első félidőben 18 ponttal vezetett a komoly negatív szériában lévő Memphis, majd miután összeesett a gárda a harmadik negyedben, még egyszer fel tudott állni - az említett Green-zsákolás egy 7-0-s rohamot zárt le a meccs legvégén, amellyel úgy tűnt, hogy kiharcolták a győzelmet. Clutch játékokkal jelentkezett Gasol, a padról Evans mellett előkerült Deyonta Davis, mégsem tudták megnyerni a találkozót, drámai körülmények között kaptak ki, méghozzá zsinórban hatodszor - Dave Fizdale sem nagyon találta a szavakat a mérkőzés után, csak annyit mondott, hogy ezt most nehezen éli meg. 

A Grizzlies legjobb dobói: Evans 18/6, Davis 14, Gasol 14/3
A Mavericks legjobb dobói: Barnes 22/3, Smith 17/9, Nowitzki 13/9

Minnesota Timberwolves - Orlando Magic 124-118

Kicsit korán hitte el a Wolves. Szorosan alakult az első félidő, a harmadik negyedben azonban szétszedte ellenfelét a Minnesota és a szezoncsúcsát beálíltó Jimmy Butler, valamint a szezoncsúcsot döntő Taj Gibson vezetésével húsz pont feletti előnybe került - a záró etap elején már 26 volt közte, átgázolt az Orlandón a társaság. Itt azonban megint szétestek Townsék, ahogy legutóbb a Charlotte ellen, úgy most is egészen pocsékul játszottak a meccs végén és kis híján most is ráfaragtak erre: sorozatban 14 dobást hibáztak, a Magic már csak négy pontra volt, de a végén sikerült úrrá lenniük a helyzeten, túl nagy volt most az előnyük. A győzelemnek örülhetnek, de a negyedik negyedekkel kezdeniük kell valamit, mert a saját dolgukat nehezítik meg, pihenés helyett most is vért izzadtak még a hajrában.

A harmadik negyed nem a Magicé. Frank Vogel alakulata az előző három találkozóján összesen 49 ponttal kapott ki a fordulás utáni játékrészben, most is itt ment el számukra a meccs, hiába haraptak nagyon a negyedik negyedben. A tréner szerint az akkor látott mentalitást kellene kitolniuk 48 percre és nem lenne problémájuk, de a harmadik játékrészben megint csak nézték, ahogy oktat az ellenfél, ezért tartanak sorozatban hat vereségnél - szombaton Bostonba látogatnak, az se lesz egyszerű.

A Timberwolves legjobb dobói: Butler 26/9, Gibson 24, Teague 22/3
A Magic legjobb dobói: Gordon 26/6, Ross 22/9, Fournier 19/3

New Orleans Pelicans - San Antonio Spurs 107-90

Félelmetes volt a Pelicans. Pocsékul kezdték a meccset a hazaiak és hamar tizenöt pontos hátrányba kerültek, de a második-harmadik negyedben olyan szintű kosárlabdát mutattak be, hogy megsemmisítették a San Antoniót - ebben a két játékrészben 38 pontot vertek ellenfelükre, teljesen más szintet képviseltek, mint az egyik nyugati élcsapat. A záró etap ugyan megint a Spursé volt, így a végeredmény nem lett kiütés, de akkorát védekezett a New Orleans, hogy erre mindenképpen lehet építeni a továbbiakban is - a támadójátékot intézte az 53 ponttal, 26 lepattanóval és 7 gólpasszal jelentkező Davis-Cousins páros, de az igazán nagy dolgokat ezúttal a saját térfelén produkálta a gárda. Davis egyébként már meg is előzte a franchise pontlistáján Chris Pault és fellépett a második helyre, ez 24 évesen nem hangzik rosszul...

Nem maradt más, mint a gratuláció. Gregg Popovich megdicsérte a New Orleanst a találkozó végén, LaMarcus Aldridge szerint egyszerűen lejátszották őket a hazaiak és valóban, az első negyed után közük sem volt a meccshez a vendégeknek. A kezdő hátvédpár összesen két pontot tudott hozzátenni, most Aldridge is eléggé eltűnt Davisék mellett, nem nagyon tudtak mihez nyúlni a Pelicans-védekezés szorításában - ilyenkor jönne ugye jól Kawhi Leonard, de az ő visszatérésére még várniuk kell. Jelenleg így is harmadik-negyedikek Nyugaton, csak az idegenbeli 3-5-ös mutató nem az igazi, pedig most is utaznak, méghozzá Charlotte-ba. 

A Pelicans legjobb dobói: Davis 29, Cousins 24/3, Holiday 13/3
A Spurs legjobb dobói: Gay 19/6, Gasol 17/9, Aldridge 16

Oklahoma City Thunder - Golden State Warriors 108-91

Westbrook elégtétele. Amióta Kevin Durant eligazolt, nagyjából semmi nem jött össze az OKC-nek a GSW ellen, most viszont eljött Westbrookék ideje: az irányító kis híján tripla-duplázott (34 pont, 10 pattanó, 9 gólpassz, 4 szerzett labda), mellette az Anthony-George duó is sziporkázott, Steven Adams dupla-duplázott (14 pont, 12 pattanó), már a nagyszünetben álló ovációval mehetett öltözőbe a 17 ponttal vezető hazai gárda. A folytatásban sem álltak le, 20 pont fölé tornázták a különbséget, a végjátékban nem is erőltette kezdőit Steve Kerr. A Thunder ezzel a sikerrel talán elindult – volt honnan, most állnak 9-9-es mérleggel…
 
Kevin Durant úriember volt. Bár gyakorlatilag végig pfújolták, és egyszer Westbrookkal is szócsatába keveredett a pályán, a meccs után a kiscsatár nem kertelt, szerinte szétrúgták a hátsó fertályukat és össze kell szedniük magukat. Még egyébként neki volt a legkevesebb elszámolni valója, mellette Curry is 50 százalékkal tüzelt, a többiek viszont megérezték, hogy az OKC védekezése harapós: Thompson 3/12-vel, Green 1/6-tal zárt mezőnyből, a kispadról egyedül Casspi 11 pontja említhető. Támadásban gyengék voltak, védekezésben pedig végig csak nyomozni tudták Westbrookékat, esélytelenül kaptak ki.
 
A Thunder legjobb dobói: Westbrook 34/3, Anthony 22/9, George 20/12.
A Warriors legjobb dobói: Curry 24/9, Durant 21/9, Casspi 11/3.

Phoenix Suns - Milwaukee Bucks 107-113 - hosszabbítás után

Eric Bledsoe kizárta az érzelmeket. Egy kisebb visszatérés volt Durant mellett, Bledsoe nem éppen elegánsan távozott Phoenixből pár hete, a „hazatérése” viszont parádésan sikerült, 30 pontot szerzett 6 pattanóval és 7 gólpasszal kombinálva. Azt most felejtsük el, hogy a rossz büntetői (6/13) is közrejátszottak a hosszabbításban, és a 7 eladott labda sem mutat szépen, ugyanakkor kiválóan adta a ritmust. Khris Middleton is remekelt, 40 pontot szórt, a ráadásban pedig egyszemélyes hadseregként elöl-hátul fontos játékokat csinált meg – kellett is, mivel Giannis Antetokounmpo kisebb térdsérülés miatt pihent, és a Henson-Dellavedova-Teletovics trió is hiányzott. Szerencséjükre Thon Maker és Brogdon is jól játszott, a csapat így elmozdult az 50 százalékról, a görög sztár pedig vissza is térhet a következő meccsen.
 
Az eladott labdák kivégezték a Phoenixet. Az sem jött jól, hogy Devin Booker gyenge napot zárt (23 pont, 8/24 mezőnyből) támadásban, de a szezonrekordot jelentő 29 elajándékozott labda már nem fért bele a hazaiaknak. Pedig a Bledsoe-cserében érkező Greg Monroe újabb remek meccset zárt (22 pont, 15 pattanó), a padról Bender is elérte a 10 pontot, a kezdőben pedig Warren dupla-duplázott. Az akarat megvolt a Sunsban, 15 pontos hátrányból jöttek vissza, sőt a rendes játékidő végén Booker óriási triplája után úgy tűnt, hogy a momentumot megragadták – aztán jött a hosszabbításban Middleton és a kijózanodás…
 
A Suns legjobb dobói: Booker 23/6, Monroe 22, Warren 20.
A Bucks legjobb dobói: Middleton 40/9, Bledsoe 30/6, Maker 16.

Utah Jazz - Chicago Bulls 110-80

Egy negyed volt a Bullsban. Nyert meccset vesztett el a Chicago 24 órával korábban a Lakers ellen, ennek összes hozománya látszódott a vendégeken: az első negyed egál játéka után a két középső negyedben 62 pontot pakolt fel ellenük a táblára a nem éppen erről híres Jazz, innentől kezdve vérmes reményeik nem lehettek. Az újonc Markkanen gyakorlatilag láthatatlan volt (3 pont, 1/9 mezőnyből), a támadójátékuk sokszor teljesen megállt, bravúrkosarakkal pedig nem lehet nyerni – ahol Robin Lopez és Bobby Portis a két legjobb pontszerző, ott látható, hogy komoly bajok vannak…
 
Otthon, édes otthon. Négy meccses, kevés dicsőséget hozó keleti túra után tért haza a Jazz, és rá is fért a hazaiakra egy kis sikerélmény, ezzel a győzelemmel is csak 8-11-gyel állnak. Ma viszont nem volt nehéz dolguk, csak a saját szintjüket kellett hozniuk, az is elég volt egy 30 pontos diadalhoz. a 23 pontig jutó Favors vezetésével négy kezdőjátékos érte el a kétszámjegyű pontot, a rosszul célzó Mitchell ezt 7 gólpasszal kompenzálta, a padról beszálló Hood-Burks duó 34 egységet termelt – ezzel a lendülettel futnak neki a Milwaukee elleni összecsapásnak.
 
A Jazz legjobb dobói: Favors 23, Hood 19/9, Burks 15/3.
A Bulls legjobb dobói: Lopez 15, Portis 14, Holiday 12/6, Dunn 12/3.

Sacramento Kings - Los Angeles Lakers 113-102

A Kings végig dominált. Az első negyedben kihasználta a back-to-backet játszó vendégek tompaságát a hazai gárda, gyorsan kiépített 12 pontos előnyt, amivel aztán végig jól sáfárkodtak. A palánk alatt szétszedték a vendégeket, Cauley-Stein alig rontott dobást, Randolph pedig régi szép napjait idézően jutott 22 pontig, 7-7 gólpasszig és pattanóig, valamint 3 szerzett labdáig. A Cauley-Stein vezette kispad egyébként parádézott: Bogdanovics, Hield és Mason is eljutott legalább 10 pontig, a második sor 67 (!) egységet tett hozzá – fura csapat a Kings, mert a kezdőötös sokszor diszfunkcionálisnak tűnik, a kispad viszont a legtöbbször extrát nyújt, ma is ezt láthattuk.
 
Az első negyed a győzelembe került. A rossz kezdés után összekapta magát a Lakers, Caldwell-Pope és Kuzma szerezte a pontokat, Lonzo Ball meglepően jól dobott (4/8 mezőnyből, ebből 3/5 tripla!), mellette 11 gólpasszig és 7 pattanóig jutott, Ingram is sokoldalú volt (14 pont, 6-6 pattanó és gólpassz), sőt, a kispadról Clarkson 15, Randle 14 egységet szerzett. Palánk alatt viszont végig átjáróház volt a védekezésük, Brook Lopez esélytelen volt, ezt pedig rendre okosan kihasználta Kings, így a Los Angeles nem kozmetikázta siralmas, 2-6-os idegenbeli mérlegét…
 
A Kings legjobb dobói: Cauley-Stein 26, Randolph 22/6, Bogdanovics 14/6.
A Lakers legjobb dobói: Caldwell-Pope 20/12, Kuzma 17/9, Clarkson 15/6.

A tabella ide kattintva elérhető!

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus