Vezérei nélkül lép pályára a Warriors és a Clippers

A GSW így is esélyes, a Portland viszont döntő csapást mérhet Doc Rivers együttesére - most már lesz válasza a Miaminak?

 

Miami Heat – Charlotte Hornets 02:00

Az első két meccs után úgy tűnt, hogy könnyű dolga lesz a Heatnek, ám Charlotte-ban szerkezetet és arculatot váltott a Hornets, az addigi lyukas védekezés betonkeménnyé vált, erre pedig egyelőre nem talált megoldást Erik Spoelstra. Ha most sem talál, könnyen lehet, hogy ezen megy el a Miami rájátszása: Frank Kaminsky beállítása és Marin Williams hármasként játszatása lehet Wade-ék veszte. Védekezésben rendben vannak a hazaiak, legutóbb Kemba Walker 34 pontos estéje kellett a Hornetsnek a sikerhez, de valamit lépniük kell támadásban, különben ma este a kiesés szélére sodródhatnak. Whiteside nem teljesen egészséges, ami nagyon látszik a Heat játékán, de a hátvédek bő 20%-kal gyengébben fejezik be az akciókat a festékben, ez az oka a Charlotte sikerének. Összességében egyébként pontszegény meccset is nyerhet a Miami, hiszen kérdés, hogy a Walker-Lin párosban van-e még annyi kakaó idegenben, mint amennyi a legutóbbi találkozón volt. A vendégeknek gyakorlatilag mindent úgy kell csinálniuk, mint eddig, bár ők is dobhatnának pontosabban, Miamiban ez valószínűleg nem lesz egyszerű.

A párharc állása: 2-2.

Los Angeles Clippers – Portland Trail Blazers 04:00

A párharc egyébként is szorosnak tűnt, de a negyedik találkozó után sokan már a Blazerst tekintik egyértelmű favoritnak – a Clippersnél Chris Paul és Blake Griffin is kidőlt, tehát két fő támadófegyvere nélkül kell pályára lépnie a hazai csapatnak. Az egyetlen esélyük az alapszakaszban remekül működő alacsony szerkezet, de kérdés, hogy Paul nélkül mennyire lesz ez eredményes, hiszen az irányító volt a csapat vezére és motorja – Austin Riversre és Jamal Crawfordra óriási teher hárul majd. A Blazersnek ki kell használnia a lehetőséget és az utóbbi két meccsen mutatott védekezést kell hoznia, emellett Paul nélkül jobban ficánkolhat Lillard és McCollum is a periméteren, és ha Plumlee egy small-ball ellen is ennyire produktív lesz belül, nagyon jó esélyeik lesznek a vendégeknek.

A párharc állása: 2-2.

Golden State Warriors – Houston Rockets 04:30

Hiába esett ki Steph Curry minimum két hétre, ezen a találkozón nélküle is favorit a Warriors – elsősorban a Houston „remek” mentalitása miatt. James Hardenék egy meccset ugyan valahogy behúztak otthon, de másodjára már ez nem sikerült, és nem úgy tűnt, mintha ez nagyon meghatotta volna a gárdát – márpedig itt csak 110%-os motiváltsággal és küzdeni akarással lehet esélyük. Curry nélkül otthon már megverte egyszer a GSW a texasiakat, és saját közönségük előtt most is jó esélyeik vannak, így is jó pár fegyverrel rendelkeznek, és ha nem fognak ki különösen rossz napot (illetve a védekezésük nem romlik), meglepetés lenne, ha nem zárnák le a párharcot ma este.

A párharc állása: 3-1 a Warriors javára.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus