Villogott a Wade-Butler duó, 120 pont fölé jutott a Bulls

Parádésan működött a Chicago - győzött a Cavs és a Spurs - még vannak gondok a Bucksnál és Mavsnél is.

 

Visszajátszás c. videós rovatunk ide kattintva elérhető!

Boston Celtics – Charlotte Hornets 104-86

Borzasztó charlotte-i támadójáték. Most már pályára lépett Kemba Walker és bekerült a kezdőbe Frank Kaminsky, valamint Jeremy Lamb (Batum, Williams és Zeller hiányzott) is, de a teljes csapat becsődölt ezen az estén. Nem volt meg a ritmus, nem ültek a dobások (Kaminsky 5/17 mezőnyből, 0/6 tripla), csapatszinten 40% alatt tüzeltek, a triplavonalon túlról pedig 1/19-et sikerült hajítani – a második-harmadik negyedben bőven ki is kaptak a Bostontól. Roy Hibbert nem volt rossz (1/1 mezőnyből, 4/4 büntető, 9 pattanó, 3 blokk), de a pozitív oldalon igazából egyedül Christian Woodot említhetjük, aki 12 ponttal, 7 pattanóval és jó védekezéssel igyekezett bizonyítani.

Erősen tartalékos Boston. Thomas, Bradley, Amir Johnson és Horford sem lépett pályára a Celticsnél, de így is egyértelműen jobb volt a gárda a Hornetsnél. A kezdőcsapat elsősorban védekezésben villogott, támadásban inkább csak a csapásszám volt meg, de ők sem dobtak jól – a padról beszálló Mickey (8/10 mezőnyből, 16 pont) és a kezdőben 24 percet játszó Zeller volt az, aki megbízhatóan termelte a pontokat. A Boston sem brillírozott ennyire tartalékos felállásban, de a Charlotte annyira gyengén játszott, hogy így sem volt kérdés, hogy melyik a jobb csapat.

A Celtics legjobb dobói: Mickey 16, T. Zeller 14, Green 13
A Hornets legjobb dobói: Wood 13, Kidd-Gilchrist 11, Kaminsky 10

New York Knicks – Brooklyn Nets 116-98

Nem erőltette a Nets. Legutóbb két Brooklyn-játékost (Lin és Scola) emelhettünk ki a jó teljesítménye miatt, most viszont egyikük sem lépett pályára – sőt, az így kialakult kezdőcsapat is csak 15-20 percet kapott. Meg is látszott, hiszen amíg Hollis-Jefferson, Booker és Foye a parketten volt, több, mint tíz ponttal kikaptak a Knickstől, egyedül a padról beszálló és 14 büntetőt kiharcoló Anthony Bennett harciassága dicsérhető, a szoros első félidő után sima vereséget szenvedett a Nets.

Nagyon pontos volt a Knicks. Joakim Noah mellett most Derrick Rose sem játszott a New Yorknál, a kezdőben Jennings és Plumlee kapott helyet – egyikük sem villogott igazán, de nem is kaptak sok időt a parketten. Jól mozgott viszont Carmelo Anthony (16 pont, 4 pattanó, 3 gólpassz 19 perc alatt) és Kristaps Porzingis (12 pont, 6 pattanó 12 perc alatt), valamint a padról is jól szálltak be többen is, összesen bőven 50% felett dobtak mezőnyből, 44,4%-kal tripláztak és kiosztottak 26 gólpasszt. Az olajozott játék a második félidőben már komoly előnyt eredményezett és végül könnyed győzelmet arattak Anthony-ék.

A Knicks legjobb dobói: Anthony 16/6, Randle 14/9, Porzingis 12, Ndour 12, Hernangomez 12
A Nets legjobb dobói: Bennett 15, Kilpatrick 13/3, Harris 11/6

Cleveland Cavaliers – Philadelphia 76ers 108-105

Embiid most agresszívebb volt. Eddig sem mozgott rosszul a center, de nem volt elég agresszív a gyűrű alatt – most 13 perc alatt 12 támadást fejezett be dobással vagy faultkiharcolással. Ebből összeszedett 12 pontot, leszedett 4 lepattanót és kiosztott egy blokkot is, amíg fent volt, egyértelműen őt erőltették a többiek, pláne úgy, hogy Saric és Covington nagyon gyenge estét fogott ki. Noel, Okafor és Simmons most sem lépett pályára, de a padról ki kell emelnünk Sergio Rodriguezt (15 pont, 8 gólpassz), Grantet (13 pont, 6 gólpassz, 2 blokk) és Holmest (19 pont, 6 pattanó, 2 blokk), akik tartották a lépést a Cavsszel, sőt, faragtak a hátrányból.

McRae-nek lehetőséget kell adni. A Cavs dobóhátvédje ezúttal is 20 ponttal, 5 pattanóval és 4 gólpasszal szállt be, nem tudott vele mit kezdeni a Philly – kapott is 29 percet, ha így folytatja, nem lehet majd kihagyni az aktív rotációból sem. A kezdőből már „csak” Thompson és JR Smith hiányzott, de szenzációsan játszott Chris Andersen és bár az első sor összesen egy triplát süllyesztett el, a padról beszálló Frye 4/4 hármast rámolt be. James és Irving is hasznosan töltötte 17-19 percét, amíg ők fent voltak, nem volt kérdés, hogy melyik a jobb csapat.

A Cavaliers legjobb dobói: McRae 20/3, James 15, Irving 15
A 76ers legjobb dobói: Holmes 19, Rodriguez 15/9, Grant 13

Chicago Bulls – Indiana Pacers 121-105

Sziporkázott a Chicago. Rajon Rondo nem lépett pályára, a Bulls pedig az első perctől kezdve lendületes, jó támadójátékot mutatott be. Dwyane Wade villogott (22 pont, 8 gólpassz, 3/4 tripla), Jimmy Butler is hozzátette a magáét (15 pont, 4 pattanó, 5 gólpassz, 9/10 büntető), de igazán a második negyedben lendültek bele, amikor megérkezett Taj Gibson (20 pont, 9/9 mezőnyből) és Nikola Mirotic (18 pont, 9 pattanó, 4/7 tripla) – közel húszpontos előnyt dobáltak össze ekkor, Isaiah Canaan révén kiegészülve. A Bulls most először kimondottan remekül festett, a 47,6%-kal beszórt tíz tripla is jól mutat, magasabb fordulatszámon játszottak, mint az Indiana.

Paul George hiányzott. Vezére nélkül lépett parkettre a Pacers és bár az első negyedben még tartották a lépést, a folytatásban egyértelműen a Chicago akarata érvényesült – védekezésben nem tudtak mit kezdeni Butlerékkel. Pozitívum, hogy biztatóan mozgott Myles Turner, hogy Al Jefferson továbbra is bőven használható a padról (13 pont, 5 pattanó, 5/7 mezőnyből), hogy hatékony volt Monta Ellis és hogy Jeff Teague is első olyan meccsét játszotta, amikor ültek a dobásai – elöl nem is volt gond George nélkül sem, hátul viszont tehetetlennek bizonyultak.

A Bulls legjobb dobói: Wade 22/9, Gibson 20, Mirotic 18/12
A Pacers legjobb dobói: Teague 21, Robinson 17/9, Niang 16/12

San Antonio Spurs – Atlanta Hawks 102-91

Ez az Atlanta „C” volt. A Hawsnál hiányzott a komplett kezdőcsapat és a fontosabb cserejátékosok sem léptek pályára, nem mondhatni, hogy Mike Budenholzer mindenképpen meg akarta volna verni a Spurst. Védekezésben így sem néztek ki rosszul és gyakorlatilag végig tartották a lépést, pedig támadásban érthetően több fokozattal gyengébbek voltak saját maguknál – a jó labdajáratás (24 gólpassz) és a 17/17 büntető azért így is szoros meccset eredményezett.

Gasol a Spursben. Most először játszott együtt a Spurs-kezdő és nem is működtek rosszul  – Parker (15 pont, 7/8 mezőnyből) és Leonard (3/8 mezőnyből, 7/7 büntető) hozta magát, a többiek kicsit még keresték a helyüket. Az egyértelmű volt, hogy jobbak ennél az Atlantánál, de a kezdőcsapat összesen egy triplát tudott értékesíteni, Danny Greennek nem ment a játék és Pau Gasol sem villogott (1/4 mezőnyből, 5 pont) – a győzelmük ennek ellenére természetesen nem forgott veszélyben.

A Spurs legjobb dobói: Parker 15, Leonard 14/3, Aldridge 14
A Hawks legjobb dobói: Prince 13/3, Delaney 13, Humphries 11

Milwaukee Bucks – Dallas Mavericks 88-74

Sok a munka a Bucksnál. Most bekerült a kezdőbe Teletovics, Dellavedova és Monroe, Antetokounmpo így kettest játszott, de a spacinggel most is komoly gondok voltak – a kezdőcsapat 2/8 hármast süllyesztett el. Az látszott, hogy Jabari Parker jó formában van (21 pont, 6 pattanó, jó védekezés, kiemelkedett), de az is, hogy nem tanult meg kintről dobni a nyáron (legalábbis meg sem próbálkozott a triplával), Antetokounmpo sem volt hatékony, így a támadójáték továbbra is több sebből vérzik. Ezúttal Carter-Williams is csak kárt okozott a padról beszállva, Thon Makernek (9 pont, 4 pattanó, 21 perc) viszont elöl-hátul voltak biztató megmozdulásai.

Van gond a Dallasnál. Dirk Nowitzki nem játszott, Powell volt a kezdő négyes és pályára lépett Bogut, Deron Williams, valamint Matthews is – utóbbi három játékos azonban sok hasznosat nem mutatott ezen az estén. Powell nagyon akart (15 pont, 7 pattanó, 6/8 mezőnyből), de Harrison Barnes továbbra is csak keresi a helyét (6 pont, 3/13 mezőnyből) és a padról is csak Seth Curry agresszivitását lehet kiemelni – mivel előszezonról beszélünk, így a „káosz” szó nyilvánvalóan túlzás, de az biztos, hogy az átalakult csapatnál sok mindent kell tisztázni.

A Bucks legjobb dobói: Parker 21, Monroe 12, Maker 9
A Mavericks legjobb dobói: Powell 15, Curry 11/3, Anderson 9/3

Miami Heat – Minnesota Timberwolves 100-109

Thibodeau nem szórakozik. Előszezon ide vagy oda, összesen tíz játékost küldött pályára a Minnesota trénere, ráadásul mindegyikük 21-28 perc között tölthetett a parketten. Karl-Anthony Towns (20 pont, 10 pattanó, 2 blokk) és Andrew Wiggins (19 pont, 13/16 büntető) sem dobott jól mezőnyből, de másban ezt ellensúlyozták és jelezték, hogy készen állnak a szezonra – jól működött a kezdőcsapat, Rubio jól mozgatta a Minny-t. A padról is jól szálltak be a többiek, Rush, Bjelica, Muhammad és az újonc Dunn is aktívan, hasznosan játszott – ugyan az első negyed után komoly hullámvölgyet láthattunk mindkét csapattól, végül be tudta húzni a meccset a Wolves.

Whiteside és Dragic lesz az alap. A szlovén irányító most jobban csipkedte magát, mint legutóbb, a center pedig nagyot vívott Townsszal – ő is hozta magát, 17 pontos (7/10 mezőnyből), 12 lepattanós dupla-dupláját három blokkal spékelte meg. Derrick Williams most is hasznos volt (14 pont, 2/5 tripla, jó védekezés), Dion Waiters viszont felemás képet mutatott – 14 pontja és 6 gólpassza mellett eladott hét labdát…

A Heat legjobb dobói: Whiteside 17, Dragic 16/3, Williams 14/6, Waiters 14/3
A Timberwolves legjobb dobói: Towns 20/6, Wiggins 19, Muhammad 14/3

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus