Vissza tud még táncolni a LAC, vagy továbbjut a Jazz?

Három párharc is véget érhet hajnalban, de két helyen is a vendégcsapatnak kellene lezárnia a szériát - nézzük, hogy mit várhatunk!



Atlanta Hawks - Washington Wizards 01:30

Két gyenge meccs után otthon ismét nyerni tudott a Washington, kihasználta a Hawks hibáit, így a falhoz szegezte ellenfelét - kérdés, hogy megtörik-e a széria, mely szerint ebben a párharcban mindig a hazai csapat győz. Az biztos, hogy a koncentrációnak óriási szerepe lesz, ezt Bradley Beal is kiemelte legutóbb, és az Atlanta játékát látva egyet is érthetünk vele, eddig nagyrészt közel voltak egymáshoz a felek, négy szoros negyedik negyedet is láthattunk - most is hasonlóra van kilátás, akkor pedig duplán fontos az, hogy ki milyen döntést hoz. Az látszik, hogy John Wall tarthatatlan, és a Wizards örömére legutóbb Beal is felnőtt mellé, ez most is fontos lehet számukra, a hazaiaknak pedig a festékben kell ismét felülkerekedniük, hiszen akkor tudtak nyerni ebben a párharcban, amikor a palánk alatt az ő akaratuk érvényesült. Szintén faktor volt eddig minden meccsen a kispad, de összességében nagyon nehéz jósolni erre a találkozóra - apróságok dönthetnek, például az, hogy a Hawks hogyan reagál arra, hogy a kiesés szélére került, és vereség esetén véget ér számára a szezon.

A párharc állása: 3-2 a Wizards javára.

Chicago Bulls - Boston Celtics 02:00

Itt előzetesen egyértelműek az erőviszonyok, az előző találkozó negyedik negyedében már újra azt a Bostont láttuk, amely megszerezte az első kiemelést Keleten, és bár a Bulls a két vereség után összeszedte magát, nyerni végül nem tudott, így most véget is érhet a párharc. Kérdés persze, hogy a Celtics ezzel a lendülettel behúzza-e zsinórban negyedik sikerét is, vagy tud valamit váltani a Chicago, lehet-e valamit kezdeni a villogó Al Horforddal, a visszatérő labdajáratással, vagy éppen támadásban tud-e feljebb kapcsolni a gárda. Dwyane Wade-től megint minimum hasonló teljesítmény kell, mint legutóbb, de Jimmy Butlertől sokkal jobb, és ha ők ketten egyszerre játszanának jól, akkor azért a gyengébb védekezés ellenére is lehetne keresnivalója a hazai alakulatnak. Kérdés persze, hogy ez megtörténik-e, hiszen a párharc során erre még nem volt példa, de más út valószínűleg nincs, különben nem lesz hetedik meccs.

A párharc állása: 3-2 a Celtics javára.

Utah Jazz - Los Angeles Clippers 04:30

Borzasztóan érdekes és fordulatos ez a párharc, a sorminta szerint most a Clippersnek kellene idegenben egyenlítenie, de ehhez mindenképpen javulnia kell, és olyan hiányosságokat kellene megoldani, amire nincs reális esély. A fő gond mindenképpen a periméter-védekezés és hogy sem Crawford, sem Redick, de még a visszatérő Austin Rivers sem megoldás a Jazz kiscsatáraira, akik így rendszeresen nekik kedvező helyzetből vállalkozhatnak, a másik probléma pedig támadásban van, hiszen bár Redick legutóbb parádézott, az öt meccs alatt összesen kétszer érkezett egy-egy jó teljesítmény Chris Paul mellett a Clippers hátvédsorából. A Jazznél nincsenek nagy csodák, folytatniuk kell, amit eddig csináltak, Rudy Gobert védekezésében most is bízhatnak, ő továbbra is nagy önbizalmat ad nekik hátul, elöl pedig meg kell találniuk a mismatcheket - a papírforma most mellettük szól, ha csak nem talál valamit hirtelen Doc Rivers.

A párharc állása: 3-2 a Jazz javára.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus