Visszaadná a kölcsönt a Wolvesnak a Thunder

A Wasingtont fogadja a GSW, a Raptorst a Lakers - Dwight Howard a Rockets ellen - hét meccs jön hajnalban, íme a beharngozó!

 

Charlotte Hornets - Houston Rockets 01:00

A Hornets otthon egyelőre 2-0-ra áll, és legutóbb Michael Kidd-Gilchristtel kiegészülve egész jól nézett ki a társaság, most is bravúrra készül az idegenben eddig 3-0-t hozó, de több sérüléssel is bajlódó Rockets ellen. Nyilván érdekes kérdés lesz, hogy Dwigth Howard mit mutat votl csapata ellen, a center eddig kiválóan teljesít Charlotte-ban, mind a négy meccsen legalább 15 lepattanót szedett le, komoly fegyver volt a festékben, Kemba Walkerék pedig kellő tűzerővel támogatták kintről. A Rocketsnél Chris Paul ezúttal sem lesz ott, ahogy Trevor Ariza sem, így ismét elég szűk rotációt alkalmazhat Mike D'Antoni, amelyben döntő lesz, hogy Clint Capela mire megy Howarddal - ahogy persze az is, hogy MKG-ék ellen mennyire lesznek hatékonyak a vendégek távoli dobásai. 

Orlando Magic - San Antonio Spurs 01:00

Várakozáson felüli rajtot produkált az Orlando, jelenleg 3-1-re áll az együttes, Aaron Gordon bombaformában játszik, de Fournier és Vucsevics is hozott már extrát - egyelőre nagyon jól működik a támadójáték a Magicnél, mindenki megtalálta a szerepét. A Spurs inkább a védekezésére építve áll 4-0-lal, és most is hasonló lehet a helyzet, támadásban Aldridge egy-egyei jelentik az alapot, amíg nincs Leonard és Parker, de hátul nagyon kemény munkát végeznek, ami most is kifizetődhet. Érdekes lesz a Gordon-Vucsevics páros harca a Gasol-Aldridge kettőssel vagy az Aldridge-Gay duóval, itt sok minden eldőlhet, de az is fontos lesz, hogy Murray és Green mennyire tudja hozni az eddig látott agresszív védekezését a periméteren Fournier ellen - Elfrid Payton továbbra sem lesz ott a hazaiaknál, de DJ Augustin eddig megoldotta (78,7 TS%) a feladatot. 

Atlanta Hawks - Denver Nuggets 01:30

A Hawks back-to-backet játszik, de végre bemutatkozhat hazai pályán is, ami adhat némi plusz erőt a gárdának - főleg ha esetleg Dennis Schröder valóban visszatérhet ezen az estén, nélküle azért támadásban elég harmatos az együttes. Ha már a visszatérőknél tartunk, Paul Millsap is visszatér Atlantába, de ellenfélként, ez érdekes ízt adhat az összecsapásnak, ráadásul a Denvernek bizonyítania is kell, mert eddig finoman szólva sem találják a ritmust - csak 1-3-ra állnak, idegenben még nem nyertek, és elöl-hátul vannak problémáik. Michael Malone szerint övék a leginkább "playmaker" frontcourt az NBA-ben, de ezt lassan bizonyítani is kell, mert a Jokics-Millsap páros sem brillírozik igazán, a többiek sem tudnak eleget hozzátenni, hátul pedig továbbra is rengeteg a hiba. Alapvetően azért jobb csapatnak számítanak, pihentebbek is, de a Hawks lesz otthon, ha pedig Schröder tényleg pályára léphet, akkor rögtön fordulhat is a kocka. 

New York Knicks - Brooklyn Nets 01:30

Városi derbi, de jelen pillanatban a "vendégek" jó pár lépéssel ellenfelük előtt járnak, és most is esélyesnek számítanak. A brooklyni támadógépezet hihetetlen dolgokat művel, eddig ők átlagolják a legtöbb pontot, mindenkit megszórtak, még a Cavst is, 3-2-re állnak, míg a Knicks egyelőre éppen a védekezéssel szenved leginkább, és három meccs után még nyeretlen. Kérdéses persze, hogy a Nets meddig tudja tartani ezt a szintet, D'Angelo Russell lehet, hogy most sem tud pályára lépni, de ezt a Cleveland ellen is elbírták, a Knicks pedig még nem kapott 112 pont alatt idén, miközben a Nets nem dobott ennél kevesebbet... Hogy ezt képes lesz-e megfékezni vagy ellensúlyozni a Porzingis-Kanter páros a palánk alatt, az érdekes kérdés, de ha megmarad a brooklyni lendület, akkor egyértelműen Carrollék a favoritok. 

Minnesota Timberwolves - Oklahoma City Thunder 02:00

Érdekes visszavágó lesz ez a meccs, hiszen a Wolves pár napja Andrew Wiggins közel félpályás triplájával, dudaszóra verte meg a Thundert, így van miért visszavágniuk a vendégeknek. Azóta viszont a Minnesota kétszer is kikapott, mindkétszer borzalmas játékkal, akarat és védekezés nélkül, ez pedig most sem fog beleférni -, főleg hogy az OKC legutóbb azért feljebb kapcsolt és az Anthony-Westbrook páros vezetésével könnyed győzelmet aratott. Nagy kérdés, hogy a Wolves rendezni tudja-e a sorokat hátul, de ha nem, akkor nagyon komoly gondban lehetnek - ennél sokkal nagyobb fegyelemre, akaratra van szükségük, különben Westbrookék átrohannak rajtuk. Egy dologban azért bízhatnak a hazaiak: Jimmy Butler nem volt ott a két komoly pofonnál, most viszont van esély a játékára. 

Golden State Warriors - Washington Wizards 04:30

A Warriors végül ha nagy küzdelem árán is, de legyűrte a Torontót Steph Curry vezetésével, de továbbra sem igazán meggyőző a címvédő, otthon sem - a sztárok hozzák a pontokat, de védekezésben meg sem közelítik a tavalyi top2-t, ráadásul támadásban is vannak üresjárataik. Kérdés, hogy ezzel meg lehet-e verni a Washingtont, amely legutóbb hosszabbításban vesztette el a veretlenségét, igaz, az az ellenfél az a Lakers volt, amely még nem mérhető a Golden State-hez. Ők is elsősorban támadásban néznek ki jól, azzal hozták a meccseiket, túldobni viszont nem nagyon lehet Durantéket, ez azért egyértelmű - kérdés, hogy Wallék mit tudnak kitalálni Curryék ellen és hogy a Porter-Oubre kettős mire megy a Durant-Green párossal. 

Los Angeles Lakers - Toronto Raptors 04:30

A Lakers a legutóbbi, Wizards elleni győzelmével azért jelezte, hogy nem lehet leírni, főleg hazai pályán, így most sem mehet biztosra a Warriors otthonában legutóbb kis híján győzelmet arató Toronto. Ugyan Lonzo Ball eddig nem nagyon találja a dobását, de legutóbb megtalálta más, és akkor először a védekezés is úgy működött, ahogy kellene - most is ez lehet a kulcs, ha hátul stabilak tudnak maradni Ingramék, akkor lehet keresnivalójuk. A Raptorsnál Valanciunas és Nogueira játéka is kérdéses, ráadásul hatmeccses idegenbeli túrán vannak, az előző két találkozójukat elveszíteték, így nincsenek bombaformában, ráadásul a palánk alatt lehetnek is gondjaik Brook Lopezékkel szemben, de ha a DeRozan-Lowry páros hozza magát, akkor valószínűleg minden esélyük meglesz a sikerre, sőt...

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus