Visszajön a párharcba a Cavs, vagy bajnokot avatunk?

Hazai pályán ülhet vissza a trónra a Golden State - ismét az életben maradásért játszik a Cavs - 03:00, Sport 1!

Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers 03:00 (TV: Sport 1 - ÉLŐ, magyar kommentárral)

Három találkozón keresztül arról beszéltünk, hogy ez a Warriors verhetetlen, és hogy esélytelen ellene bárki, legutóbb viszont felébredt a Clevelend, a GSW koncentrációja pedig jelentősen csökkent - ezt kihasználva életben maradt a keleti bajnok, és hasonló csodára készül, mint az előző szezonban.

Az most még a tavalyinál is nagyobb szám lenne, ha innen nyernének LeBron Jamesék, de ha most idegenben is meg tudják verni a Warriorst, onnan már bármi elképzelhető. Kérdés, hogy a legutóbbi mérkőzés mennyire változtatta meg a párharc lélektanát, az addig esélytelennek bizonyuló Clevelandnél mennyire tört meg a jég, mennyire jött meg az önbizalom, míg a Golden State esetében az a kérdés, hogy fel tudnak-e ismét pörögni Duranték, képesek-e ismét azon a szinten védekezni, mint a széria elején.

Az látszik, hogy Kyrie Irving elkapta a fonalat úgy, mint tavaly, egy 38 és egy 40 pontos estén van túl elképesztő hatékonysággal, legutóbb már a triplákat is brutális mennyiségben termelte, úgy néz ki, hogy ő túlnőtte Klay Thompsont. Az biztos, hogy most is extra dobóformára lesz szükség a vendégektől, csak úgy lehet keresnivalójuk, mert védekezésben legutóbb sem tudtak sok mindent kezdeni Durantékkel, bár a Splash Brotherst azért féken tudták tartani. Most is ez lehet a kulcs: a két hátvéd dolgát megnehezíteni, fizikálisan, keményen játszani, támaszkodni a trash talkra és a mentális hadviselésre, elöl pedig az extra kinti dobóforma és Kyrie Irving ihletett napja az "alap". A Golden State-nél ezzel szemben a keménység, a koncentráltás, a  "gyilkos ösztön" a kulcs, hogy fejben maximálisan rendben legyen mindenki.

A párharc állása: 3-1 a Warriors javára.

A mérkőzéshez élőképes streamet itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus