Visszatér Chicagóba Derrick Rose és Joakim Noah

Walton és a Lakers Kerr és a GSW ellen - visszavághat a Jazznek a Spurs - a Heat ellen folytatná DeRozan - kilenc meccset rendeznek.

 

Washington Wizards – Atlanta Hawks 00:00

A két gárda találkozott már egyszer idén, akkor tizenöt ponttal győzött az Atlanta, és a Washington azóta sem tudott mérkőzést nyerni – mindegyik találkozójukon 110 pont felett kaptak eddig, ez pedig nem túl jó jel a Hawks ellen sem. Millsapék a Lakers ellen szenvedték el első vereségüket, és ők most kaptak először 110 pont felett, a támadójátékuk jóval kiegyensúlyozottabb és gördülékenyebb, ráadásul legutóbb Howard vezetésével a palánk alatt őrölték fel Gortatékat. Ez most is döntő lehet, ahogy az is, hogy a negyedik negyedben mihez kezd a Wizards, eddig szinte mindegyik találkozón akkor kerültek hullámvölgybe.

Toronto Raptors – Miami Heat 00:30

Az első négy meccs mindegyikén átlépte a harmincpontos határt DeMar DeRozan, kétszer elérte a negyvenet is, nem túlzás kijelenteni, hogy az ő megállítása lesz a Heat fő feladata ezen az estén. A vendégeknél Winslow és Waiters feladata lehet, hogy lassítsa a Raptors dobógépét, illetve nagyon fontos lesz majd, hogy Whiteside mennyire tudja hozni eddigi formáját – nem csak támadásban, de védekezésben is döntő szerepe van a Miami játékában. Persze DeRozan ellen eddig is mindent bevetettek az ellenfelek, de amíg így dobja emberről a középtávolit, addig nehéz vele mit kezdeni, de kérdés, hogy meddig képes hozni ezt az elképesztő formát. Érdekes lesz még a Lowry-Dragic harc, és a Raptors irányítójának remek védekezése ki is húzhatja a Miami méregfogát: amennyiben Dragic-nak nem megy, nem tudja megoldani a kettő-kettőket, jelentősen visszaesik a floridai támadójáték.

Brooklyn Nets – Charlotte Hornets 00:30

A Nets legutóbb Brook Lopez és Sean Kilpatrick parádés dobóformájával, valamint korrekt csapatvédekezéssel tudott győzni, és ezúttal is minimum ez kell tőlük a sikerhez, hiszen Jeremy Lin nem léphet pályára ezen az estén. Ez a poszt most is döntő lehet a Brooklyn szempontjából, hiszen a túloldalon Kemba Walkert kell lassítani, legutóbb már Batum is elkapta a fonalat a hátvédek közül, és bár Hibbert valószínűleg nem játszhat, kérdés, hogy Lopez képes-e ismét vállára venni csapatát. Érdekesség, hogy a Hornets eddig 34,4%-kal dobott az első negyedekben, és rendre nekik kellett kapaszkodniuk, Steve Clifford ezt most szeretné elkerülni.

Chicago Bulls – New York Knicks 01:00

Derrick Rose és Joakim Noah is visszatér Chicagóba új csapatával, ami mindenképpen különleges pillanat lesz – ráadásul lehet, hogy a két csapat közvetlen rivális lesz majd a szezon későbbi szakaszában. A Bulls egyelőre inkább felülteljesít, míg a Knicks alul, védekezésben egyikük sem villog, bár Wade-ék egyelőre többet mutattak ezen a téren, míg Anthony-ék oldalán komolyabbnak tűnik a gond. Játékban és lepattanózásban is egyelőre a hazaiak felé billen a mérleg nyelve, a New York egyelőre nagyon akadozik, és két komolyabb pofon után kérdés, hogy mennyire tudnak majd stabilak maradni idegenben.

Memphis Grizzlies – Los Angeles Clippers 01:00

A Clippers támadójátékával egyelőre akadnak gondok, Paulék csak 42,5%-kal dobnak mezőnyből, 28,7%-kal tripláznak és 100,7 pontot átlagolnak, ennél pedig biztosan többre lesz szükségük Memphisben – ugyan a Grizzlies idén nem védekezik túl fojtogatóan, de a Conley-Allen párosban most is bízhatnak majd. A két gárda közötti rivalizálás egyértelmű, de Conley és Gasol sem teljesen egészséges, és legutóbb nagyon megszenvedtek a Pelicans ellen – annál tőlük is kategóriákkal jobb játék kell, ha nyerni akarnak.

New Orleans Pelicans – Phoenix Suns 01:00

New Orleansban nagyon súlyosak a gondok a Holiday-Evans páros távollétében, a támadójátékuk Anthony Davisen áll vagy bukik, a védekezésük pedig egészen kilátástalan – legutóbb ugyan megfogták a Memphist, de akkor meg elöl csődöltek be teljesen. Ők továbbra is nyeretlenek, a Suns ellenben már megtörte a jeget, és hosszabbításban megverte a Portlandet, igaz, a játékukra eddig ők sem lehetnek túl büszkék: a hátvédeik szenvednek, így pedig nagyon akadozik a gépezet. Mindkét gárdának nagyon nagy szüksége lenne erre a sikerre, a Pelicansnél bíznak abban, hogy a javuló formát mutató Stephensom-Hield kettős ki tudja egészíteni Davist, és hogy hátul sikerül tartósan rendezi a sorokat, a Sunsnál pedig abban, hogy a Bledsoe-Booker-Knight trió végre igazán elkapja a fonalat.

Dallas Mavericks – Portland Trail Blazers 01:30

A Dallas még nem tudott meccset nyerni idén, és a szezonnyitó óta egyre inkább elhalványul a támadójáték – legutóbb a Jazz ellen 81 pontra voltak képesek. Ezen sokat kell javítaniuk, mert hiába védekeznek jól, a Blazers gépezetét az eddig 32,6 pontot átlagoló Damian Lillard irányítja, arra pedig nem nagyon lehet számítani, hogy majd 85-90 ponton tartják a Portlandet. Azt hozzá kell tenni, hogy a vendégek sem remekelnek eddig, nekik a védekezéssel (115,2 kapott pont átlagban) vannak komoly gondjaik és csak 2-3-mal állnak, de a sikerhez mindenképpen nagyon össze kell magukat szedni Nowitzkiéknek.

Utah Jazz – San Antonio Spurs 02:00

Három napja találkoztak a felek, akkor a Jazz szinte lenullázta a Spurs támadójátékát San Antonióban, míg a túloldalon George Hill eldöntötte a meccset – az irányító eddig parádésan kontrollálja a játékot és vezeti csapatát. A vendégeknél nem lesz ott Tony Parker, de az eddigiek alapján azt kell mondanunk, hogy ez nem lesz számukra hátrány, Mills és Ginobili feladata lesz, hogy kordában tartsák Hillt, míg a túloldalon elsősorban a frontcourtnak kell megoldani a pontszerzést – Leonard eddig 28,4 egységet átlagol. Meglepni most már aligha tudják ellenfelüket Gobert-ék, de nagy csatára, kőkemény védekezésre így is számíthatunk.

Los Angeles Lakers – Golden State Warriors 03:30

A Lakers az Atlantában aratott győzelmével felhívta magára a figyelmet, és az egyértelmű, hogy a gárdának nagyon fekszik a rohanós kosárlabda – most is erre számíthatunk tőlük, pláne hogy a GSW lesz az ellenfél. Duranték back-to-backet vívnak, de az OKC ellen a második félidőben már nem erőltették meg magukat, és úgy fest, hogy kezd összeállni a gépezet, legalábbis támadásban, de védekezésben is mutattak biztató dolgokat. Mozgov valószínűleg most sem léphet pályára, de külön érdekesség, hogy Luke Walton most először néz szembe a Golden State-tel és Steve Kerr-rel, valószínűleg jól felkészíti csapatát a vendégek játékából…

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus