Visszatérhet Blake Griffin, Torontóban játszik a Spurs

Philadephiában játszhat újra a Clippers sztárja - alsóházi rangadó Nyugaton - kilábal a gödörből a Raptors? - Washingtonban a Celtics.

 

Toronto Raptors - San Antonio Spurs 01:00

A Torontónál komolynak tűnik a probléma, mérkőzések óta szenvednek, és több nagyobb pofonba is beleszaladtak már - elsősorban a védekezés a gond, de támadásban sem olyan ellenállhatatlanok, mint korábban. A San Antonio ugyan back-to-backet játszik, de előző este elég tartalékosan és könnyedén nyertek Brooklynban, most pedig jó eséllyel játszhat Leonard, Ginobili és Parker is - védekezésben köröket vernek a hazaiakra, és Leonarddal támadásban sincs mitől tartaniuk. Ez a meccs abszolút a Torontón múlik, ha összekapják magukat, kitalálnak valamit hátul, és képesek lesznek megdolgoztatni a San Antoniót, akkor lehet esélyük, ha nem javulnak, akkor hiába pihentebbek papíron, nem lesz esélyük. Nehezíti a helyzetüket, hogy nem csak magas poszton vannak sérültek, de DeRozan sem egészséges jelenleg, ő sem fog pályára lépni - igaz, otthon az utóbbi időben általában jól szerepeltek a Spurs ellen,

Philadelphia 76ers - Los Angeles Clippers 01:00

Az utóbbi időben komolyan kell venni a Sixerst, bárkit képesek megverni, de Joel Embiid a múlt heti térdsérülése és az elővigyázatosság miatt most nem fog pályára lépni. A gárda főleg védekezésben parádézik most már hetek óta, az előző tizenegy meccsükből nyolcat megnyertek, és otthon különösen veszélyesek, nehéz dolga lesz a back-to-backből érkező Clippersnek - már ha Embiidet képesek pótolni a hazaiak. A vendégek egy nappal ezelőtt még biztosan nem lettek volna esélyesek ezen a meccsen, és most sem feltétlenül azok, de remek játékkal megverték az Atlantát, és ezen az estén visszatérhet Blake Griffin is - így már azért másképp fest a helyzet. Kérdés persze, hogy Griffin mennyire lesz hatékony elsőre, illetve hogy a Sixers védekezésével mihez kezdenek majd a vendégek, de ha a hátvédsor meg tudja ismételni az Atlanta ellenit, akkor megindulhatnak felfelé.

Washington Wizards - Boston Celtics 01:00

A jó formában lévő Wizards back-to-backet játszik, ez pedig általában nem szokott feküdni a csapatnak, de hazai pályán sorozatban 12 győzelemnél tart a gárda, emellett nem lehet elmenni szó nélkül - hiába pihentebb a Celtics, inkább a Washington számít esélyesnek. Már csak azért is, mert a vendégek nincsenek túl jó passzban, vannak gondok a védekezéssel, Isaiah Thomas hiába tarthatatlan, így is elveszítették az előző két összecsapásukat. Thomas egymaga most is kevés lesz, a túloldalon Wall és Beal is képes nagyon hatékony, ponterős játékra, ráadásul védekezésben is előrébb tartanak most a fővárosiak - sőt, a palánk alatt is inkább az ő akaratuk érvényesülhet. A Bostonnál ráadásul sérüléssel bajlódik Bradley, Zeller és Green is, kérdés, hogy ki tudja közülük vállalni a játékot - összeszedettebb csapatjáték és agresszívebb védekezés kell ahhoz, hogy nyerni tudjanak Washingtonban.

Orlando Magic - Chicago Bulls 01:00

Két nehezen belőhet csapatról beszélünk, nagyon sok mindent láttunk már az Orlandótól és a Chicagótól is. Az biztos, hogy a hazaiaknál több a sérült, Founier, Augustin, Meeks és Wilcox is szerepel a sérültlistán, előbbi három azért jelentősen csökkenti a gárda tűzerejét, és kérdés, hogy valamelyikük pályára tud-e lépni - ha nem, akkor gondban lehet a csapat. Elfrid Paytonra és Aaron Gordonra építenek mostanában elsősorban, és most is ők lehetnek a kulcsszereplők, de valahogy meg kell állítaniuk Jimmy Butlert, és kordában kell tartaniuk a Bulls magasembereit: lepattanózásban a Chicago második, a Magic pedig 23. ligaszinten, ez fontos faktor lehet. A hazaiak az utóbbi tíz meccsükből nyolcat elbuktak, a Bulls pedig szintén nincs jó formában, két nagyon gyenge produkció után legyűrték a zuhanó Sacramentót, de az sem volt egyszerű - mellettük szólhat viszont a védekezés, főleg ha ennyi támadófegyver hiányzik a Magicnél.

Denver Nuggets - Utah Jazz 03:00

A Jazz nehéz back-to-backet játszik, előző este hiába fogták meg az OKC-t Haywardék, Westbrook végül felülkerekedett rajtuk, így szoros végjátékban kikaptak - most fáradtan utazhatnak Denverbe. A Nuggets teljesen más stílus, az elsöprő, látványos támadójáték dominál náluk, de papíron ez jó matchup a vendégeknek: Gobert ellen a legtöbb center szenved, márpedig ha lelassítja Jokicsot, nagyon nehéz helyzetben lesz a Nuggets. A hazaiak egyébként is kikaptak legutóbb, igaz, összességében így sincsenek rossz formában, de Mudiay sérült, őt pedig csak félig-meddig tudják pótolni a Nelson-Murray kettőssel - márpedig ezen a poszton George Hill jön szembe, fontos lenne az extra produkció. Ha felül tud kerekedni a back-to-backen és hozni tudja megszokott védekezését a vendégcsapat, akkor masszív favorit, ha nem, akkor a Nuggets szétdobhatja a Utah-t - Haywardékban nincs meg igazán a szükséges tűzerő egy dobópárbajhoz.

Phoenix Suns - Minnesota Timberwolves 03:00

Érdekes meccs lesz, hiszen mindkét fél a nyugati "homályból" törne előre a playoff irányába, és mindkettő jó úton is jár: a Wolves az előző hat meccséből négyet, a Suns pedig hármat nyert meg. Játékban mindketten javulnak, de eltérő posztokon, amíg a Minnesotánál úgy fest, hogy eldőlt, hogy Towns a vezér, és rá építenek, addig a Phoenixnél a Bledsoe-Booker páros kapta el a fonalat és hozott több extra meccset is. Alapvetően azért jobb csapat a Minny, a szezon során már kétszer is megverte a Sunst, de Ricky Rubio hiányzik, és bár Kris Dunn legutóbb jól pótolta, kérdés, hogy mire megy most a hazaiak extra periméterével szemben. Szintén fontos lesz Tyson Chandler játéka, aki korábbi önmagát idézve védekezik és lepattanózik, neki nagy szerepe lehet Towns ellen - aki győz, az tovább közelít a nyolcadik hely felé, a vesztes lendülete pedig megtörhet.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus