Visszatérhet Curry, söpörhet a Spurs és a Cavs

19:00-től pályán a Spurs, 21:30-tól a Sport 2 is közvetíti a GSW houstoni vendégjátékát - mit lép az Atlanta, lezárja-e a Cleveland?

 

Memphis Grizzlies – San Antonio Spurs 19:00

A harmadik meccsen megnehezítette a Spurs dolgát a Memphis, de nagy kérdés, hogy maradt-e még bármi Randolph-ék tarsolyában, vagy ezzel ellőtték utolsó puskaporukat is – jó esély van rá, hogy ez a párharc ma este lezárul. A Grizzlies igyekezett fizikális lenni, és az előző találkozón sok támadópattanóból és jó védekezésből a pontokat is hozták, de Gregg Popovich nem is erőltette túl kezdőjátékosait, a negyedik negyedben pedig Kawhi Leonard eldöntötte a győztes kilétét. Most is hasonlóra számíthatunk, túl nagy változásokat nem várhatunk a hazaiaktól, az biztos, hogy nagyon fognak küzdeni, hajtani, mennek minden lepattanóért, és nagy akarattal fognak védekezni – a San Antonio viszont annyival jobb csapat, hogy ezt valószínűleg tudja majd kezelni.

A párharc állása: 3-0 a Spurs javára.

Houston Rockets – Golden State Warriors 21:30 (ÉLŐ - Sport2)

Legutóbb életben tartotta reményeit a Rockets, hiszen James Harden extra meccsével és győztes (bár utólag szabálytalanná minősített) dobásával, valamint jó védekezéssel egypontos győzelmet arattak a texasiak – az viszont könnyen lehet, hogy ma este ez már kevés lesz. A hírek szerint ugyanis visszatér az első meccsen megsérült Steph Curry, aki alighanem nagyot dob a címvédő támadójátékán, és ha Boguték hozzák azt a védekezést, amit láttunk tőlük eddig a párharcban, akkor nekik lesznek jobb esélyeik. Kérdés persze, hogy Curry valójában mennyire egészséges, és hogy milyen formában tér vissza, illetve hogy az ő jelenléte javít-e Klay Thompson vagy éppen Draymond Green játékán – legutóbb mindketten nagyon gyengék voltak. Összességében meglepő lenne, ha egyenlíteni tudna a Rockets, de Hardenéket nem lehet leírni, ezt már láttuk…

A párharc állása: 2-1 a Warriors javára.

Boston Celtics – Atlanta Hawks 00:00

Most Mike Budenholzernek kell válaszolnia Brad Stevens lépésére, a harmadik találkozón ugyanis tökéletesen beváltak a Boston számításai és szépíteni is tudott az együttes. Kérdés persze, hogy várható-e Isaiah Thomastól egy újabb hasonló teljesítmény, és ha nem, akkor az elég lesz-e az újabb Celtics-sikerhez, de ettől függetlenül reagálnia kell védekezésben a vendégcsapatnak, elöl pedig a triplákkal kell valamit kezdeniük. Ez a párharc eddig az egyik legérdekesebb, és most is jó, szoros, harcos meccsre van kilátás – a hazai pálya a Celtics mellett szól, de nekik kötelező a győzelem, hiszen 1-3-ról pályahátrányból nagyon nehéz dolguk lenne.

A párharc állása: 2-1 a Hawks javára.

Detroit Pistons – Cleveland Cavaliers 02:30

Ha nem tud változtatni a Pistons, akkor ez a sorozat ma este véget ér, hiszen az eddig három találkozó mindegyike hasonló forgatókönyv szerint zajlott: az első félidőben jó volt a Detroit, majd fokozatosan elfáradt, és vagy támadásban, vagy védekezésben szétesett. Stan Van Gundy szerint továbbra sem játszanak elég keményen, és a győzelemhez most is egy jobb lepattanózás, Drummond részéről jobb büntetőzés kell, a hajrában pedig az, hogy valaki kicsit meg tudja tolni a szekeret – Reggie Jackson eddig erre nem igazán volt képes. A Cavsnél ha nem is játszik jól mindenki, Kevin Love kifejezetten hasznos, és a többi kezdőjátékos is hozza magát – ha nem tudják őket ennél jobban kizökkenteni Morrisék, ezen az estén sem tudnak nyerni.

A párharc állása: 3-0 a Cavaliers javára.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus