Visszatért Rose és Bryant, Mirotic remekelt

A Chicago 1-ese és a Lakers ikonja is hasznosan tért vissza, de a Bulls kikapott a dupla-duplázó Gortat által húzott Washingtontól - pedig Mirotic parádésan mutatkozott be. A Boston Turner vezérletével a negyedik negyed elején lelépte a 76erst, a New Orleans pedig korán beszedett hátrányát nem tudta ledolgozni Atlantában. 

 

(A játéknap legszebb, legérdekesebb jeleneteit ide kattintva tekinthetitek meg.)

 

Boston Celtics - Philadelphia 76ers 98 - 78

Három negyed után átrohant ellenfelén a Celtics. Egyik csapat sem tudott jelentős előnyt kiépíteni, bár a Boston a harmadik játékrészben pár ponttal már meg tudott lógni (kilenc ponttal hozták ezt a tizenkét percet). A negyedik negyed elején aztán bedeszkázták a gyűrűjüket és egy több, mint hétperces etappal lezárták a meccset - 21-5-ös futást produkáltak, végül kerek hússzal múlták felül a Sixerst.

Turner  pazarul, Smart vegyesen, Noel gyengén mutatkozott be. A Bostonhoz a nyáron két évre aláíró kiscsatár azonnal csapata élére állt (igaz, sem Rondo, sem Green nem lépett pályára), 15 pontjával ő volt a Kelták legeredményesebbje, ráadásul 10 lepattanót és 6 gólpasszt is mellé tudott tenni. Smartnak nem ment a dobás (0/8 mezőnyből, 0/5 tripla), de másban hasznos volt, hat gólpassza mellé három labdát is megszerzett. Noel borzalmas megoldásokkal operált elöl (2/9 mezőnyből) és bár leszedett hat lepattanót, kipontozódott, valamint eladott négy labdát.

A Celtics legjobb dobói: Turner 15/3, Bass 15, Thornton-Olynyk 14/12-14/6
A 76ers legjobb dobói: Wroten 19, Thompson 15/9, Moultrie 12

Atlanta Hawks - New Orleans Pelicans 93 - 87

Hamar eldőlt. A támadásban parádéző Hawks már az első negyedben magabiztos előnyt épített ki, 34-18-ra nyerték ezt a játékrészt. A második negyedben ugyan összekapta magát a Pelicans, de igazán közelebb jönni csak a záró etapban tudtak, itt azonban, mielőtt előzni tudtak volna, a 13-at szóró John Jenkins süllyesztett el egy fontos triplát, amivel megtörte a lendületüket és biztosította a győzelmet csapata számára.

A periméter volt a meghatározó. Sem Anthony Davis (5/12, 11 pont, 6 pattanó), se Paul Millsap (1/4, 8 pont) nem volt döntő faktor, ellenben a Jenkins-Teague hátvédpáros mellett Scott is tíz fölé jutott az Atlantánál, akik ráadásul 42%-kal tripláztak (mint ahogy mezőnyből is), Ugyanez volt a képlet a túloldalon is, ahol a Holiday-Gordon páros mellett a négy hármast elsüllyesztő Ryan Anderson volt a fővezér, de Fredette is elérte a tíz egységet.

A Hawks legjobb dobói: Jenkins 13/3, Teague 11, Scott 11/6
A Pelicans legjobb dobói: Anderson 14/12, Holiday 13/6, Gordon 12/6

Chicago Bulls – Washington Wizards 81-85

Bemutatkoztak a chicagói újoncok. A spanyol-szerb Nikola Mirotic 17 ponttal, 5 pattanóval, 2 labdalopással és egy blokkal – sokoldalú játékkal – jelentkezett, ugyanakkor még van dolga a részletekkel: alig 21 perc alatt 5 faultot szedett be és eladott 3 labdát. A frissen draftolt Kyle Korver-hasonmás, Doug McDermott sem volt rossz (8 pont). 

Derrick Rose és Pau Gasol újra akcióban. A két térdműtéten áteső irányító kevesebb, mint 14 percet kapott, de ez idő alatt is dobott 11 pontot, és nem védekezett rosszul. A spanyol magasember 8 ponttal és 8 pattanóval kezdett új állomáshelyén, és egyelőre úgy tűnik, hogy gyorsan tanulja Tom Thibodeau védekezési rendszerét (3 blokk, 2 labdalopás). 

Paul Pierce, John Wall: lesz még jobb. Wall sok büntetőt kiharcolt ugyan, de mezőnyből szinte veszélytelen volt (1/7), és a passzai sem működtek. A bostoni legenda szűk 20 perc alatt 2 pontig, 7 pattanóig, 5 faultig és 3 eladott labdáig jutott, a meccs leginkább arról maradhat számára emlékezetes, hogy kisebb lökdösődésbe keveredett Joakim Noah-val.

Harc a csapatba kerülésért. Otto Porter, a tavalyi draft harmadik választottja 2013/14-ben mindössze 37 meccsen léphetett pályára sérülések miatt, és markáns szerepet nem kapott a playoffba menetelő Wizardsban, ahogyan a szintén tavaly draftolt Glen Rice Jr. sem. Porter idei első meccsén egy 1/10-es mezőnymutatót hozott össze, a korábbi All-Star kiscsatár fia viszont 18 ponttal, 75 százalékos dobáspontossággal és jó védőmunkával jelezte, hogy jó formában van. 

A Bulls legjobb dobói: Mirotic 17/9, Rose 11/3, Dunleavy 10/3, Gibson 10.
A Wizards legjobb dobói: Rice Jr. 18/9, Gortat 13, Beal 11/3.

Los Angeles Lakers – Denver Nuggets 98-95

Kobe Bryant visszatért. Bár a meccs elején nem találta a dobásait, végül majdnem 50 százalékos mezőnymutatóval ért el 13 pontot, és 5 gólpasszt is kiosztott. A bokasérülését gyorsan feledő Steve Nash is kezdő volt, 11 pontot és 5 asszisztot tett fel a táblára. 

Boozer és Lin első Lakers-meccse. A Bullstól érkező erőcsatár sokat nem tett hozzá a játékhoz (6 pont, 4 pattanó, 3 gólpassz), a Rockets egykori irányítója viszont, bár a gyűrűt nem találta (0/6), a csapattársait annál inkább: 10 gólpasszt adott. Az újonnan érkezők közül még Ed Davist érdemes megemlíteni, az erőcsatár-center 4 blokkja mellett egy rontott kísérlettel szerzett 12 pontot. 

Újoncok akcióban. Julius Randle kiválóan teljesített a padról beszállva (10 pont, 5/9 mezőnyből, 8 pattanó), míg Jordan Clarkson ugyan nem dobott jól (3/13 mezőnyből), de agresszívan támadta a gyűrűt, és mind a hat büntetőjét beszórta. 

Mi lesz Randy Foye sorsa? A Denver hátvédje nem váltotta meg a világot (20 perc alatt 1 pont, 2 gólpassz és 3 fault), valószínűleg Afflalo kezd majd a helyén, kiscsatárban pedig a most még pihenő olasz Gallinari, vagy Chandler állhat oda a feldobásokhoz. Ami nehezíti a helyzetét, hogy az újonc dobóhátvéd, Gary Harris a nagyszerű Summer League-je (18.6 pont) után kiválóan kezdte az előszezont is (11 pont). 

Kenneth Faried még lehet, hogy másnapos volt. Tegnap kapott 5 éves, 60 millió dolláros hosszabbítást a Nuggets izomembere – szerencséjére nem e meccs alapján mérték a pénzét. 6 pontja, 1 pattanója és 2 blokkja még nem az a szint, amit megszokhattunk tőle, bár a nyolc kiharcolt büntető már biztató. 

Jusuf Nurkic nem kímélte magát. A nagyon fiatal bosnyák center még szinte mindent mellédobott (1/8 mezőnyből, 0/2 büntető), viszont 9 pattanóba (5 támadó) kapaszkodott bele, és szépen találta meg a társakat is (3 gólpassz). 

A Lakers legjobb dobói: Clarkson 14/6, Bryant 13, Davis 12.
A Nuggets legjobb dobói: Lawson 14/3, Mozgov 13, Harris 11/6.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus