Visszaülne a lóra a Warriors, jön az Év Újonca meccs?

A Sunst fogadja a GSW - Towns vs. Porzingis - rangadók Keleten: Chicago-Memphis, Indiana-Dallas, Orlando-Charlotte, Detroit-Boston.

 

Indiana Pacers – Dallas Mavericks 01:00

Paul George kisebb sérüléssel és emiatt gyengébb formával küszködik, legutóbb csak 24 percet töltött parketten, edzést is hagyott ki, de a hírek szerint játszani fog a Dallas ellen – ráadásul legutóbb ezzel együtt is nyerni tudott csapata. A Pacersszel kapcsolatban a kérdés mindig a védekezés, mert a támadójátékukkal nincsenek problémák, Miles vagy éppen a tavaly még Dallasban játszó Monta Ellis is képes beszórni 20 pontokat, viszont az utóbbi időben hajlamosak jócskán száz felett kapni – ezt pedig gond nélkül megdobja a Mavs, ha van rá lehetősége. Deron Williams 20 pontot átlagol decemberben, a kezdőből kikerülő Parsons is kezd belendülni, Felton pedig remekel – ha stabil lesz hátul az Indiana, akkor mindenképpen esélyesebbek a hazaiak, ha viszont nem, nagy dobópárbajra számíthatunk.

Orlando Magic – Charlotte Hornets 01:00

November eleje óta Kelet top három csapata közé tartozik a Magic, ami szinte hihetetlen a korábbi hosszú szezonok után – még akkor is, ha a gyenge rajt miatt továbbra is csak nyolcadikak. A Charlotte hasonlóan parádés formában van, de az utóbbi meccseken azért kaptak egy-két pofont, idegenben pedig még mindig nem olyan veszélyesek, mint otthon. A találkozó kérdése a tripladobás lesz, hiszen a Hornets nagyrészt erre alapozza támadójátékát, tele vannak sokoldalú fegyverrel a periméteren, míg a Magic elsősorban ennek levédésében jeleskedik – itt sok minden eldőlhet. Külön faktor lehet, hogy a Hornets három pihenőnap után lép pályára, illetve érdekesség, hogy a Magic december 16-án megszerezheti hetedik hazai sikerét – erre tavaly február 11-éig kellett várni…

Brooklyn Nets – Miami Heat 01:30

Két nagy győzelmet is aratott a Miami az utóbbi időben, legutóbb Atlantából távoztak győztesen Wade-ék, de egymás után két idegenbeli meccset nem nyertek még ebben a szezonban – ráadásul a támadójátékuk továbbra is elég harmatos. A Nets védekezése több nagy csapatot is megfogott már idén, de legutóbb éppen nem ezt mutatták meg az Orlando ellen, és kérdés, hogy most vissza tudnak-e találni ehhez – a Heat még mindig a konferencia legjobbja hátul. Döntő párosítás lehet a palánk alatt Lopez és Whiteside ütközete, hiszen a Brooklyn elsősorban a festékből szerzi pontjait és a periméterről szinte veszélytelen, de a Miami centere a liga legjobb légelhárítója, sőt, történelmi magasságokban van – ha ő ki tudja szorítani a festékből a hazaiakat, nyert ügye lehet a Heatnek. Goran Dragic a hírek szerint játszani fog, miután legutóbb Al Horford kiütötte egy fogát Atlantában.

Detroit Pistons – Boston Celtics 01:30

A Boston a Cavs elleni vereség másnapján igyekszik összekapni magát, de a bő rotáció miatt kevésbé jelentkezhet náluk a fáradtság – ráadásul rendkívül kemény stílusuk miatt mindenki megszenved velük, az utóbbi öt idegenbeli meccsükből pedig négyet meg tudtak nyerni. A Pistons sincs rossz formában, főleg hazai pályán, és döntő lesz, hogy a vendégek mihez kezdenek majd Drummonddal – a center szinte tarthatatlan a palánk alatt, míg a Celtics a liga egyik legrosszabbja a lepatanózást tekintve. A periméteren a Jackson-Thomas harc lehet döntő, hiszen a két irányító alapvetően határozza meg csapata játékát, és amennyiben ők jól teljesítenek, általában nyerni is tudnak – Jackson otthon 45% körül dobja a hármasokat és bőven 20 pont felett átlagol, Thomas viszont tegnap hatástalan volt a Cavs ellen.

New York Knicks – Minnesota Timberwolves 01:30

Az Év Újonca díj kapcsán a szezon eleje óta két név merült fel komolyabban, Karl-Anthony Townsé és Kristaps Porzingisé, a két fiatal titánt pedig most egymás ellen tekinthetjük meg. Towns már kijött egy gyengébb szériából és ismét csapata egyik legjobbja, Porzingis ellenben az utóbbi meccseken került gödörbe, a hárommeccses nyugati túra során összesen hat kosarat tudott szerezni. A Minnesota védekezése azonban átjáróház az utóbbi meccseken, így neki és Anthony-nak is nagy estéje lehet, bár a hazaiaknál Mitchell változást ígért a kezdőcsapatban, pont ennek orvoslása miatt. Védekezésben egyébként a Knicks sem teljesít túl jól, így sok pontra és látványos meccsre számíthatunk, a két újonc összecsapása pedig külön csemegének ígérkezik.

Atlanta Hawks – Philadelphia 76ers 02:00

Egyre inkább úgy tűnik, hogy az Atlanta a tavalyi kiugró év után visszasüllyed a korábban látott szintre, egyelőre csak felvillanásokat láthattunk abból a Hawksból, amely tavaly keleti döntőig menetelt – és ennek nem egyedüli oka Carroll távozása, Bazemore élete szezonját futja eddig. Ennek ellenére a Philly ellen kötelező a győzelem, miután sorozatban három vereséget szedett be és kiszorult a playoff-helyekről az együttes, hiszen az ellenfél az a Philly, amely 1-25-re áll, idegenben 0-15-re, és történelmien gyenge csapattal rendelkezik. Alapvetően Okafor jó formája miatt érdemes rájuk pillantani néha (a center sorra hozza a húsz pont feletti meccseket), de annak ellenére, hogy egy-egy időszakra összeáll a periméter-játék, és játszanak egy jó félidőt, óriási meglepetés lenne, ha nem kapnának ki simán Teague-éktől.

Chicago Bulls – Memphis Grizzlies 02:00

Mindkét együttes eléggé ingadozik, de a Chicago éppen felfelé kapaszkodik a lejtőn, Butlerék sorozatban három győzelemnél járnak és ismét másodikak Keleten – a Memphis nagy vereségek után tudott nyerni legutóbb, így hatodik Nyugaton. A Gasol-tesók összecsapása persze mindig kiemeli a többi közül az ilyen meccseket, ráadásul alapvetően mindketten jó formában is vannak, a kérdés az, hogy a Chicago rendkívül stabil védekezése, de csak egy-egy jó meccsre képes támadójátéka mire megy a Grizzlies small balljával – Matt Barnes és Jeff Green is virágzik, ellenben a védekezés így sem akar összeállni. Szerkezetileg is érdekes csatára számíthatunk, kérdés, hogy Derrick Rose marad-e jelenlegi háttérszerepénél, illetve egyelőre az sem biztos, hogy Tony Allen pályára tud-e lépni a találkozón.

Oklahoma City Thunder – Portland Trail Blazers 02:00

A liga jelenlegi legjobb formában lévő csapata az OKC, a feljavult védekezés mellett olajozottan működő támadójáték hozománya jelenleg sorozatban öt győzelem, remek hazai mérleg és egyre stabilabb nyugati harmadik hely – ennek tükrében természetesen most is Westbrookék a fő esélyesek. Pontszerzésben a Portland is jól áll, Lillardék a periméterről rendre meg tudják szórni ellenfeleiket, de a kérdés továbbra is az, hogy bentről, illetve védekezésben ehhez mit tudnak hozzátenni. Egy dobópárbajba nem túl jó döntés belemenni Kevin Duranték ellen, de nem biztos, hogy van más választásuk: lepattanózásban és palánk alatti védekezésben elit az OKC, nem valószínű, hogy pont most tudna itt robbantani a Blazers…

San Antonio Spurs – Washington Wizards 02:30

Ugyan a Spurs csak öt vereségnél tart eddig, de ebből az egyiket Washingtonban szenvedte el, már csak ezért is vissza kell vágniuk Parkeréknek. Ezt leszámítva is toronymagas esélyes a hazai csapat, hiszen San Antonióban még senki nem tudott nyerni idén, a liga legjobb védekezésének képtelenség 90 pont felett dobni, ellenben a sokfejű támadójáték ellen egyre kevésbé lehet mit tenni hátul – plusz a Wizards finoman szólva sincs topformában. A sérültekkel tűzdelt és small ballra kényszerülő gárda védekezésben továbbra is átjáróház, négymeccses idegenbeli túrájuk első három állomásán átlagban 110 pontot kaptak Wallék, miközben Beal nélkül elöl is sokszor reménytelenek voltak – nagy meglepetésként hatna, ha nem hozná ezt a meccset is simán a Spurs.

Utah Jazz – New Orleans Pelicans 03:00

Három hete simán nyert a Jazz, de azóta azért mindkét oldalon történtek változások, például visszatért Tyreke Evans a New Orleansál, és kiesett Rudy Gobert a Utah-nál – ennek ellenére továbbra is egyértelműen jobb csapatot alkotnak Haywardék. A triplákkal igyekeznek pótolni védekezésbeli gyengülésüket, és bár a Thundertől oda-vissza kikaptak, így is csak ma hajnalban csúsztak ki a playoff-helyekről a szárnyra kapó Denver miatt – ezzel szemben a Pelicans 1-12-re áll idegenen és csak a Lakerst előzi meg Nyugaton. A vendégek játéka továbbra sem áll össze, a megszerzett előnyöket sem tudják megtartani és nagyon extra dobóformára van szükségük ahhoz, hogy meccset tudjanak nyerni – hogy ez most jön-e vagy sem…

Golden State Warriors – Phoenix Suns 04:30

Először lép pályára a Warriors a Bucks elleni vereség és a széria megszakadása óta, ráadásul egy hosszú, hétmeccses idegenbeli túra után térnek haza Curry-ék – minden bizonnyal extra motiváltan. Saját közönségük előtt már tavaly is szinte verhetetlenek voltak, és most némi pihenő után nehéz elképzelni, hogy újra belefussanak egy pofonba, hiszen egy vereség miatt még nem lett gyengébb a játékuk – még akkor sem, ha Harrison Barnes a várakozásokkal ellentétben továbbra sem bevethető. A Phoenix jelenleg nem az a csapat, amelyet esélyesként kezelhetünk az Oracle-ben, Bledsoe-ék képesek száz pont felett dobni, de a védekezésük, különösen a periméteren a liga alsó feléhez tartozik – ráadásul idegenben csak 4-9-re állnak eddig. Ha a bajnok nagyon gyenge napot fog ki, akkor lehet esélyük a vendégeknek, egyébként toronymagas esélyes a GSW.

Los Angeles Clippers – Milwaukee Bucks 04:30

A Bucks a Warriors legyőzése után tegnap borzasztóan játszva kapott ki a Lakers otthonában, elöl-hátul vállalhatatlan volt az együttes, ráadásul Greg Monroe játéka ezúttal is kérdéses. A Clippers ellenben összeálló védekezésének köszönhetően száguld előre a tabellán, az utóbbi tíz meccséből nyolcat megnyert a gárda és szép csendben már nyugati negyedik, Griffin mellett JJ Redick is nagy formában van, de a csapatjáték is egyre inkább működik – ezek után otthon számukra kötelező a győzelem. Egy hete simán nyertek Paulék Milwaukee-ban, ráadásul most ugyan Monroe csak lehet, Bayless és Vasquez biztosan nem léphet pályára a vendégeknél.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus