Visszavághat a Bostonnak a Grizzlies, Dallasban a Rockets

Thomas egy hete 44-et dobott a Memphisnek, mihez kezdenek vele Conley-ék? - Miamiban meccsel az OKC - a Jazzt fogadja a Lakers.

 

Boston Celtics - Memphis Grizzlies 01:30

Alig egy hete parádés mérkőzést játszottak a felek, melyet végül a 44 pontig jutó Isaiah Thomas vezérletével, hosszabbításban húzott be a Boston - azóta mindkét gárda két győzelmet és egy vereséget jegyezett. A Grizzlies back-to-backet vív, igaz, nagyon nem izzadtak meg előző este, ugyanis hatalmas verést kaptak Orlandóban, és a támadójáték ismét eléggé akadozott, főleg a kezdőknél. A Celticsnél ilyen gond nincs, nagyon régen maradtak száz pont alatt, remek formában vannak, és jelenleg egyértelműen feléjük billenhet a mérleg nyelve - ők vannak otthon és pihentebbek is. Kérdés, hogy Thomasszal most tud-e valamit kezdeni Conley és Allen, illetve hogy támadásban melyik arcukat mutatják a vendégek, különösen Marc Gasol.

Miami Heat - Oklahoma City Thunder 01:30

A Heatnek a Lakers legyőzését leszámítva túl sok babér nem termett mostanában, az Oladipót nélkülöző OKC és Russell Westbrook viszont remekel, az előző öt meccsből csak egyet veszítettek el, és most is egyértelmű esélyesként léphetnek pályára. A Miami elöl-hátul elég ingadozó, főleg a periméter-játékosoktól függően, tulajdonképpen csak a Dragic-Whiteside kettős stabil többl-kevésbé - ha nyerni akarnak, most is kellenek a triplák, pontok Winslow-éktól. Érdekes matchup lesz, hogy az általában a festékben romboló OKC-t mennyire tudja majd lassítani Whiteside a palánk alatt, és az említett Winslow mit tud hozzátenni a periméteren, de komoly bravúr lenne, ha a bombaformában lévő Westbrookot meg tudnák fogni ezen az estén. Egy érdekesség: az OKC sztárja 51 tripla-duplánál tart karrierje során, míg a teljes Heat, a franchise 22 éves fennállása alatt 29-nél.

Dallas Mavericks - Houston Rockets 02:30

Mindkét csapat back-to-backet játszik, de a minőségbeli különbség egyértelmű, hiszen a nyugati harmadik látogat a holtversenyes utolsóhoz, ráadásul Hardenék idén már háromszor megverték Barnesékat. A Mavs azért egészen biztató az utóbbi időben, főleg otthon, a támadójátékkal előző este sem volt gond, de a védekezés kérdéses - viszont hátul csak elit munkával lehet megfogni ezt a Houstont. Hozzá kell tenni, hogy háromból egyszer sem jutott még száztíz fölé a Rockets a Dallas ellen, sőt, egyszer még a százat sem érte el, Rick Carlisle tehát tudhat valamit, mindenesetre komoly bravúr lenne, ha nyerni tudna a hazai alakulat. Dirk Nowitzki lehet, hogy nem játszik, Bogut még mindig nem bevethető, és valószínűleg Barea sem lesz ott a parketten, míg a vendégeknél Beverley hagyja ki ezt az összecsapást.

Los Angeles Lakers - Utah Jazz 04:30

A Lakers legutóbb a Clippers ellen már nyerni tudott, sőt, a játék is határozottan javult, így bizakodva léphetnek most pályára - még akkor is, ha a Jazz nyilvánvalóan jobb csapat jelen pillanatban. A vendégek viszont nincsenek jó formában, sorozatban három vereségből érkeznek, igaz, pihenhettek négy napot, de George Hill és Alec Burks így sem térhet vissza - Rodney Hood viszont ott lehet majd a parketten. A Lakersnél Black és Calderon sérült, a többiek viszont rendben vannak, és bár nagyon más stílust képvisel a két gárda, jó kinti dobóformával lehet keresnivalója Luke Walton együttesének - a festékben nehezebb dolguk lesz Gobert ellen, de a Jazz jóval lassabban és kisebb tűzerővel játszik, mint a hazaiak.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus