Visszavághat a Lakersnek a GSW, újra pályán a Cavs

13 mérkőzést rendeznek hajnalban az NBA alapszakaszában, nézzük, hogy mire számíthatunk!

 

Philadelphia 76ers – Memphis Grizzlies 01:00

Sorozatban két mérkőzést nyert meg a Philly, és otthon az elmúlt négy találkozóját behúzta a gárda, erre nem nagyon volt példa az utóbbi évek során – hiába van jó formában a Memphis, nem számíthatnak könnyű estére Gasolék. Az döntő lehet, hogy mi történik majd ötös poszton, illetve hogy Conley-val mire mennek Rodriguezék, az mindenesetre biztos, hogy a vendégeknél Parsons és Ennis sem léphet pályára, de Tony Allen játéka is kérdéses.

Charlotte Hornets – San Antonio Spurs 01:00

A Spurs idegenben még nem kapott ki idén, és összességében sorozatban hat győzelemnél jár, míg a Hornets elveszítette előző két találkozóját, és a korábban nagyon hatékony védekezése sem az igazi jelenleg. A sérültlistán szerepel Zeller és Lamb is, főleg előbbi hiányozhat majd Gasolék ellen a festékben, de a kérdés az, hogy Kemba Walker és Nic Batum mire megy majd a Spurs védekezésével szemben – a vendégek csak 97,1 pontot kapnak átlagban, de egyes poszton Parker aligha jelent majd megoldást, inkább Greennek kell itt védekeznie.

Orlando Magic – Phoenix Suns 01:00

A Magic borzalmas támadójátékot (92,3 pont átlagban), míg a Suns szörnyű védekezést (114,3 kapott pont átlagban) produkál eddig, de a pálya túloldalán mindketten képesek extra teljesítményre – a kérdés, hogy melyikük akarata érvényesül majd. Az Orlando főleg a festékben, a Phoenix a periméteren erős, a hazaiak inkább lassítják, a vendégek gyorsítják a tempót – nagyon érdekes találkozó lehet ebből. Egyik fél sincs jó formában, mindenesetre Bookerék 2-8-as idegenbeli mérlege nem véletlen, míg Paytonék otthon 4-3-ra állnak.

Cleveland Cavaliers – Portland Trail Blazers 01:00

A Portland nincs jó formában, a támadójátékuk kevésbé hatékony, mint a szezon elején, védekezésben viszont nem igazán javultak, és már csak 8-8-ra állnak – ráadásul idegenbeli back-to-backet vívnak, ez sem mellettük szól. Ha valaki, akkor a Cavs könyörtelenül meg tudja büntetni őket a periméteren, hiszen a bajnok egyrészt jó pár napot pihenhetett, másrészt otthon van, harmadrészt minden mérkőzésén bevert legalább tíz triplát, így most is hasonló tűzijátékra számíthatunk. James ugyan hagyott ki edzést a héten, de nem egészségügyi okok miatt, biztosan játszani fog.

Indiana Pacers – Atlanta Hawks 01:00

Gödörben van az Atlanta, a gárda sorozatban három meccset bukott el, és előző este esélye sem volt a New Orleans ellen – idei talán leggyengébb játékát produkálta az együttes. Ebből azonnal fel kell állni, mert egy back-to-back (sorozatban a negyedik) vereség azért már komolyabb riadalomra adhat okot, főleg úgy, hogy a Pacers sem az igazi: legutóbb George, Turner és Miles nélkül hatalmas pofont kapott a társaság. Jeff Teague sem teljesen egészséges, de ő játszani fog volt csapata ellen, és valószínűleg kulcsfontosságú lesz, hogy ő mire megy majd Schröderrel, mivel George és Turner játéka is kérdéses.

Brooklyn Nets – Boston Celtics 01:30

A Celtics javulóban van, Thomasék behúzták az előző két meccsüket, míg a Nets sorozatban négy vereségnél jár, igyekeznek megállítani a zuhanást a hazaiak. Lopez és Horford csatája érdekes lehet a palánk alatt, főleg hogy mindketten előszeretettel vállalkoznak már kintről is, összességében pedig mindkét együttes elég gyorsan játszik – valószínűleg most is lüktető iramot látunk majd. Érdekesség, hogy a Netsnek olyannyira nem megy ez az elmúlt időben, hogy az utóbbi négy vereség alatt 126,2 pontot kaptak átlagban, és minden negyedben legalább 27 egységet engedtek az ellenfélnek…

Detroit Pistons – Miami Heat 01:30

Két remekül védekező, erőtlenül támadó és az ötös poszttól nagyon függő csapatról beszélünk, ráadásul mindkét együttes kilenc vereséget gyűjtött be eddig – otthon azért a Pistons masszívabbnak tűnik a Heatnél. Döntő lesz, hogy mire megy egymással Drummond és a 18 pontot, 16 lepattanót átlagoló Whiteside, és bár alapvetően jobb csapat eddig a Detroit, náluk is nagyon számít a center játéka – ráadásul nincsenek jó formában, az előző négy mérkőzésüket elveszítették. Küszködős, izzadós, brusztolós, kevés pontos meccsre van kilátás.

Houston Rockets – Toronto Raptors 02:00

A Toronto több rangadót is elveszített egymás után, és már csak 8-6 a gárda mérlege, ennek egyik fő oka pedig a mostanában kicsit puhább védekezés – remekül kezdtek ezen a téren, de az utóbbi időben már nem dolgoznak olyan hatékonyan. Pedig erre nagy szükségük lesz, a Rockets megnyerte az előző három meccsét, és James Harden vezérletével nagy nyomás alatt tartják az ellenfeleiket, otthon ráadásul csak egyetlen egy találkozót veszítettek eddig. A Raptors az elmúlt öt meccséből háromszor százhúsz pont felett kapott, és csak egyet nyert meg ez idő alatt, ha nem tudnak javulni, most is pokolian nehéz dolguk lesz.

Dallas Mavericks – Los Angeles Clippers 02:30

A ligautolsó fogadja a ligaelsőt, papíron országos kettes ez a találkozó, és a Dallasnak túl sok oka nincs abban bízni, hogy bombameglepetés történhet. A hazaiaknál továbbra is hiányzik a fél csapat, több meghatározó játékos sem lépet pályára, 90,7 pontot dobnak átlagban, míg a Clippers gépezete szinte tökéletesen működik – ugyan hátul kevésbé hatékonyan, mint a szezon elején, cserébe 110 pontot átlagolnak elöl. Hibázni nincs lehetőség Chris Paulék számára, hiszen a GSW nagy szériával jön mögöttük…

Utah Jazz – Denver Nuggets 03:00

Forrósodik a talaj Salt Lake City-ben, az alapemberek sérülése miatt összeomlott a támadójáték, és sorozatban négy vereségükkel 50% alá csúsztak – most már ideje megállítani a sodrást és otthon győzelemmel pontot tenni a széria végére. Azt továbbra sem tudni, hogy ki léphet pályára, George Hill például kontakt nélküli edzésen vett csak részt, márpedig a jó formában lévő Nuggets ellen kellene a tűzerő – a vendégek tegnap megverték a Chicagót, és támadásban jóval termékenyebbnek tűnnek, mint a Jazz. Persze a back-to-back és a hazai pálya nem őket segíti.

New Orleans Pelicans – Minnesota Timberwolves 03:30

A Pelicans az utóbbi öt meccséből négyet megnyert, összességében zsinórban három győzelemnél tart, mióta Jrue Holiday visszatért, és bár back-to-backet vív a gárda, tegnap az Atlanta ellen egy félidő alatt eldöntötték a találkozót, így nem erőltették meg magukat. Az önbizalom egyre nő, Anthony Davis sérülése a hírek szerint nem súlyos, és valószínűleg most is játszhat, így lejátszhatja a „Kentucky-harcot” Karl-Anthony Townsszal. A Minny-nél továbbra is az a gond, hogy minden meccsen produkálnak egy nagy leolvadást Wigginsék, amíg ezt nem tudják elhagyni, addig játsszanak bárhogy, nagyon nehéz lesz nyerniük. Kérdés, hogy most is lesz-e rövidzárlatuk, ha nem, akkor idegenben is bőven lehet keresnivalójuk, és izgalmas találkozót láthatunk majd.

Golden State Warriors – Los Angeles Lakers 04:30

A Warriors sikerrel vette az idegenbeli túrát, és sorozatban megnyert nyolc meccset, itt az idő, hogy visszavágjon a Lakersnek a korábban elszenvedett vereségért. Idén egyszer már legyőzte volt csapatát Luke Walton, igaz, akkor Steph Curry gyalázatos estét fogott ki, de most bizonyára a GSW és az MVP is nagyon készül. A vendégek ráadásul back-to-backet játszanak, tegnap az utolsó pillanatban verték az OKC-t, D’Angelo Russell nincs, de Julius Randle is sérült, lehet, hogy ő sem vállalja a játékot – az biztos, hogy rohanásból, triplából és látványos játékból így sem lesz hiány.

Sacramento Kings – Oklahoma City Thunder 04:30

A Kings nehéz meccseken, nagy csapatok elleni szoros vereségeken van túl, de legutóbb már megverték a Torontót Cousinsék, és látszott, hogy védekezésben más ez a gárda, mint a tavalyi. Dave Joerger közben smal-ballra váltott, és a Lawson-Collison-Barnes-Gay-Cousins ötös nagyon eredményes volt, kérdés, hogy a back-to-backből, a Lakers elleni vereségből érkező OKC ellen mennyire lesz ez hatékony. Russell Westbrookon természetesen nagyon sok múlik, aki őrült boxscore-számokat produkál, de egyrészt egyáltalán nem dob hatékonyan, másrészt sok eladott labdát vét, harmadrészt pedig védekezésben sem mindig áll a helyzet magaslatán – jobb volt a gárda, amikor Oladipo is hasonlós szerepet kapott. Két vereség után mindenesetre nagyon kellene a győzelem a vendégeknek, egy újabb bukással visszasüllyednének 50%-ra.

A mérkőzésekhez élőképes streameket itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus