Visszavághat a Pacers a Chicagónak

Butler blokkjára most válaszolhat George - a Pelicans is elkapná a Clipperst - Reggie Jackson az OKC ellen - pályán a Cavs és a GSW is

 

Charlotte Hornets – Cleveland Cavaliers 01:00

A Charlotte sorozatban hét mérkőzést nyert meg otthon, míg a Cavs idegenben negatív mérleggel áll, ez mindenképpen árnyalja az amúgy egyértelmű erőviszonyokat. A hazaiak az utóbbi három meccsükön 118 pontot átlagoltak, és amikor kellett, védekezésben is fel tudtak lépni, voltak nagy fordításaik is, és jelenleg egy nagyon összerakott csapatnak tűnnek. A fő gondjuk azonban LeBron James, aki 2010 óta nem kapott itt ki, 30 pontot átlagol, és emlékezhetünk egy 62 pontos estéjére is – szép emlékekkel érkezik ebbe a csarnokba. A Cavsnél továbbra is sok a sérült (Irving, Mozgov, Dellavedova, Shumpert) és a támadójátékuk idegenben ezt eléggé megérzi – a védekezésük azért így is rendben van, kérdés, hogy Batumék mennyire kapják el ma a fonalat.

Orlando Magic – Milwaukee Bucks 01:00

A Magicnél Oladipo a kispadra került legutóbb, és jó eséllyel most is onnan fog érkezni, de legutóbb ezzel együtt is nyerni tudott a gárda – elsősorban a jó védekezésnek köszönhetően, amiben most is bízhatnak. A Bucks védekezése bőven 110 pont felett enged az utóbbi időben, támadásban pedig egy-egy kiugró estéjük van, stabilan nem tudnak jól teljesíteni – Paytonék hátul viszont nagyon masszívak, és bár elöl nem igazán, a fegyvereik itt is megvannak (főleg Fournier és Harris). Amennyiben a vendégek nem tudnak javítani a gyászos védekezésükön, ezúttal sem teremhet nekik sok babér.

Boston Celtics – Washington Wizards 01:30

A Wizards hatalmas leolvadást produkált a Charlotte ellen, és ennek egyik legfőbb oka az összeomló támadójáték volt – a korábban borzalmas védekezésüket összerakták többé-kevésbé, de elöl vannak nagyon gyenge periódusaik. Meg kell említenünk John Wallt, aki az utóbbi két meccsen több labdát adott el, mint ahány gólpasszt osztott ki, 41%-kal dobott mezőnyből, és alapvetően a Boston ellen általában gyengén játszik – ha ez most is így lesz, nagyon nehéz lesz nyerniük. Persze a Celtics játéka is eléggé akadozik, Smart nélkül a kinti védekezésük csak árnyéka önmagának, elöl pedig nem képesek igazán dominálni – az ő fő erényük a rohanás, amit be is mutattak a két csapat november 6-ai meccsén, amikor húsz pontos győzelmet arattak…

New York Knicks – Miami Heat 01:30

Négy napja Miamiban parádés védekezéssel nyert a Heat, most azonban más a helyzet – Wade-ék botrányosan gyengén játszva kikaptak Detroitban, és idegenben eddig összesen egy győzelmet tudtak aratni. A Knicks támadójátéka eléggé elgyengült az utóbbi meccseken, Carmelo Anthony és Kristaps Porzingis duója egyelőre nem képes arra, hogy 40-45 pontokat szállítson, de főleg a kispadról fogyott el a tűzerő, ami a liga egyik legjobb védekezésével rendelkező Heat ellen nem túl jó előjel. A kérdés az, hogy ebből mennyit mutatnak Whiteside-ék, a palánk alatt benne tovább is bízhat Spoelstra, de ha nem képes javítani támadójátékán a floridai alakulat, akkor nagyon kevés pontra és ki-ki meccsre számíthatunk – az egyelőre nem tiszta, hogy Luol Deng visszatérhet-e, de van rá esély.

Indiana Pacers – Chicago Bulls 02:00

A Pacers káprázatos triplafesztivált rendezett legutóbb, Paul George igazi vezér elöl-hátul, a csapat pedig ebben a hónapban 9-2-re áll – az utóbbi négy meccsen 53%-kal dobtak mezőnyből, a jó védekezés mellé parádés formában vannak elöl is. A Bulls ennél sokkal döcögősebben, de szintén hozza a meccseket, és érdekes kérdés, hogy mi fog történni a periméteren – a Pacers extra kinti dobásaival vajon mit kezdenek Butlerék, akik átlagban 34%-kal kapják a hármasokat. Támadásban jelenleg nagy különbség van a felek között, Gasolék rendre 40% alatt tüzelnek csak mezőnyből, ezen most mindenképpen javítaniuk kell. Elég emlékezetes a 11 nappal ezelőtti chicagói összecsapás, ahol George győztesnek szánt kosarát blokkolta Butler…

Houston Rockets – Philadelphia 76ers 02:00

A Philly lehet a Rockets reménye, hogy egy kis önbizalmat szerezzenek Hardenék, mert a texasi csapat 5-10-es mérlege még mindig pont öt győzelemmel jobb a negatív rekordra hajtó Philly eddigi teljesítményénél – bármekkora is a gond Houstonban, ezt a meccset mindenképpen hozniuk kell. Harden legutóbb egy 40 pontos estével húzta csapatát, de ez végül nem ért győzelmet a Memphis ellen, most nem valószínű. hogy tűzerőben meccselni tudna velük a vendégcsapat – szűk 90 pontot átlagolnak Okaforék. Kérdés nincs, ha ezt a találkozót nem nyeri meg valahogy a Houston, akkor tényleg lehet kongatni a vészharangot.

Memphis Grizzlies – Atlanta Hawks 02:00

Az utóbbi meccsek alapján elindult a jó irányba a Memphis, és most ezt egy rangadógyőzelemmel pecsételhetik meg Conley-ék. A vendégek az utóbbi hét meccsükön 2-5-re állnak, elöl-hátul gödörben vannak, Splitter biztosan nem játszik, Bazemore is erősen kérdéses, és közelében sincsenek a tavaly vagy az idei szezon elején látott játékuknak. A Grizzlies ellenben újratervezte (kényszerből) a támadójátékot, és a small-ball eddig telitalálat, sorozatban négy hazai meccsüket nyerték meg, 104 pontot átlagoltak ez idő alatt, és a védekezésük is egyben van – jelenleg nem kérdés, hogy ők vannak jobb formában. A kérdés az, hogy ez ellen a szerkezet ellen Paul Millsap mit tud kezdeni, hiszen jelenleg ő az Atlanta vezére, illetve hogy a Teague-Schröder páros mennyire tud majd kibontakozni Conley-ékkal szemben.

Oklahoma City Thunder – Detroit Pistons  02:00

A Pistonsról már éppen leírtuk, hogy kezd elfogyni a lendület, amikor legutóbb a liga egyik legjobb védekezését lőtték rommá, és Reggie Jackson számára alighanem plusz motivációt jelent majd ez a meccs – a Thundernél nem kellett, Detroitban viszont vezéregyéniséggé vált. Ennek ellenére az esélyesek mindenképpen a hazaiak, Russell Westbrook élete formájában van, visszatért és jól játszik Kevin Durant, a támadójátékuk pedig csapatszinten is kezd alakulni, és bár a védekezésük még nem az igazi, most már azon is nagy erőkkel dolgoznak. Andre Drummond szerepe persze mindig kérdés a Pistonsnál, a liga legjobb lepattanózóját az Adams-Ibaka-Kanter triónak sem lesz egyszerű limitálni, de a kérdés inkább a periméter lesz – a Westbrook-Jackson párharc elsősorban, illetve az, hogy mennyire ülnek majd a Detroit kinti dobásai.

Denver Nuggets – San Antonio Spurs 03:00

A  Golden State árnyékában szép csendben 12-3-mal áll a San Antonio, és bár idegenben szenvedték el mindegyik vereségüket, így is toronymagas esélyesei ennek a találkozónak. Elsősorban a védekezésükre építenek eddig, a liga egyik legjobbjai hátul, elöl pedig a remeklő Leonarddal, a visszatérő Aldridge-dzsel, illetve a Parker-Ginobili párossal nagyon kontrollált támadójátékot nyújtanak. A Denver nem is tudott mit kezdeni velük november 18-án, amikor különösebb kérdés nélkül kikaptak Gallinariék, de saját pályájukon azért más lesz a helyzet – viszont ha a Spurs elit periméter-védekezését nem tudják szétszedni, nem sok jóra számíthatnak. Gallinari dobóformája rémes az utóbbi meccseken, Barton és Mudiay sem villogott legutóbb, és bár van rá esély, hogy a teljes edzésmunkát végző Lauvergne visszatérjen ma, Kenneth Faried továbbra sem bevethető.

Phoenix Suns – Golden State Warriors 03:30

A Warriorsnak megvan a rekord, a liga történetének legjobb rajtja, de mindegyikük arról beszélt, hogy továbbra is éhesek, és minden mérkőzést meg szeretnének nyerni – kérdés, hogy ezt a pályán mennyire mutatják majd meg, de az eddigiek alapján a motivációval nincs gond a bajnoknál. Steph Curry kicsit visszavett a tempóból, ezzel együtt bőven 110 pont felett átlagol a csapat, emellett pedig a liga legjobbjai a triplák elleni védekezésben – márpedig ha a perimétert megfogják, nem nagyon tud majd mit lépni a Suns. A hazaiak is elsősorban a támadójátékukban bíznak, a Bledsoe-Knight duónál csak a Curry-Thompson és a Lillard-McCollum páros átlagol több pontot, de sorozatban három vereségből érkeznek, melyek fő oka elsősorban a közel 120 pontot engedő védekezésük volt –  drasztikus javulásra lesz szükségük, ha meg akarják fogni a Golden State-et.

Sacramento Kings – Minnesota Timberwolves 04:00

Mindkét együttes jó, a vártnál talán jobb formában van, a Minnesota 7-8-ra áll, a Kings pedig sorozatban három hazai meccsét nyerte meg, és a liga leggyorsabb támadójátékát játssza Rondo vezérletével. Ez legutóbb 57%-os mezőnymutatót eredményezett DeMarcus Cousins nélkül is, és mivel a center továbbra sem bevethető, hasonló teljesítményben bízhatnak. A kinti dobásaik és az, hogy jó pár scorer van a csapatban, mindenképpen jól jön ebben az esetben, kezd összeállni a játék, Rudy Gay nagy formában van, a kérdés inkább a Minnesota lesz – Towns eléggé leeresztett az elmúlt meccseken, Rubio valószínűleg nem játszik, viszont Wiggins és a védekezés nagyon egyben van. A Wolves 5-2-es idegenbeli mérlegénél egyébként csak a Warriors mutathat fel jobbat eddig…

Los Angeles Clippers – New Orleans Pelicans 04:30

A Clippers továbbra is mély gödörben van, a támadójátékuk esetleges, lassú és kiismert, az utóbbi tizenegy meccsükből nyolcat elveszítettek – eközben ráadásul a védekezésük sem képes stabilan megállítani az ellenfelet. A Pelicans támadásban nagyon összeállt, a sorozatban három győzelemtől lendületet kaphatnak, és bár hátul nekik is vannak komoly gondjaik, a Davis-Anderson duó erejében bízhatnak. Az erőcsatár poszt mindenképpen sarkalatos kérdés lesz, hiszen Blake Griffin messze kiemelkedik ebből a Clippersből, viszont ha Davis tudja őt limitálni, már a vendégek javára billenhet a mérleg nyelve – a hazaiaknál valamelyik veteránnak mindenképpen elő kellene lépnie, mert az szinte biztos, hogy 100 pont felett fognak kapni Alvin Gentry csapatától.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus