Visszavághat a Pelicans, a Blazers és a Kings

Davisék a Warriors, Rondóék a Clippers, Lillardék pedig a Suns ellen meccselnek pár nap alatt újra, de pályán a Memphis és a Wizards is. 

 

Indiana Pacers – Utah Jazz 00:00

A Pacers 2009 óta először kezdett 0-2-vel, és bár támadásban sokkal kompetensebbnek tűnik a gárda, védekezésben akadnak gondjaik – egyelőre kezelhető gyerekbetegségekkel küzd a játékuk. Zach Randolph-ot le tudták szedni George-ék, így joggal bízhatnak abban, hogy a Jazz eddigi legjobb dobóját, Favorst is lassítani tudják, ekkor pedig a periméter kerülhet majd előtérbe. Mindkét gárdának elég pontatlanok eddig a fő fegyverei, a Pacersnél is ezzel van gond, de a vendégeknél is lassan kezdett Gordon Hayward – a kérdés az lesz, hogy ki találja meg előbb a dobásait, illetve hogy a Favors-Gobert és a Mahinmi-George párosból melyik oldal tud több hasznot húzni.

Washington Wizards – New York Knicks 00:00

A Wizards tegnap egy remek utolsó negyeddel mutatta meg, hogy mi is az elképzelés a támadójátékot illetően, és a Knicks eddigi védekezését elnézve most is látványos, rohanós kosárlabdára számíthatunk tőlük. A vendégek nyilvánvalóan máshol tartanak csapatépítésben, nekik elsősorban Carmelo Anthony dobásait kell rendbe tenniük, mert túl sok a fegyver ahhoz, hogy a kiscsatár 27 mezőnykísérlettel zárjon egy meccset – ha ő beáll a sorba ezen a téren, lehet keresnivalója a Knicksnek. A Wizards természetesen esélyesebb, Kelet egyik legjobb csapata és a hazai pálya is őket segíti – a 2010-es évek során először rajtolhatnak 3-0-lal.

New Orleans Pelicans – Golden State Warriors 00:30

Ez a meccs lesz az idény első visszavágója (bár még ezen a napon lesz két másik), hiszen a héten már összecsaptak egyszer – a nyitónapon a Warriors hazai pályán gálahangulatú meccsen győzött. Azóta Houstonban is nyertek már húsz ponttal, a Pelicans pedig Portladben is kikapott, így az erőviszonyok elég egyértelműnek tűnnek, ugyanakkor otthon bizonyára extra motivált lesz a New Orleans. A kérdés az lesz, hogy Anthony Davis tud-e jelentősen javulni, mert őt teljesen eltüntették Draymond Greenék – ha most megtalálja a helyzeteit, teljesen másképp alakulhat a meccs, ráadásul a vendégeknél Bogut nem léphet majd pályára. Az előző meccshez képest most játszani fog a hazaiaknál Jrue Holiday, de persze ha Curry megint úgy dob, mint legutóbb…

Memphis Grizzlies – Brooklyn Nets 01:00

A Brooklynnak tegnap jutott egy jó félidő a Spurs ellen, a másodikban viszont földbe döngölte Lopezéket Popovich csapata – az eddigiek alapján ma is hasonlóra számíthatnak. A Memphis a borzasztó első meccs után az Indiana ellen már meggyőzően játszott, saját pályáján pedig nyilván most is 100%-on fog pörögni – ráadásul pont ott erősek ők is, ahol a Nets, így a palák alatti küzdelem döntő lehet. A periméteren valószínűleg egyértelműen dominálni fognak a hazaiak, ebben az esetben pedig nem kérdés, hogy ki lesz a győztes – ha csak Lopez nem dob mondjuk 35 pontot Marc Gasol arcába…

Portland Trail Blazers – Phoenix Suns 03:00

A két csapat tegnap Phoenixben csapott össze és nem volt kérdés a győztes kiléte – a Suns magabiztos sikert aratott és idegenben is erre készül. Kérdés, hogy mit tud váltani a Portland, tőlük ugyanis nagyon másra nem számíthatunk, mint hogy Lillardék megpróbálják szétdobni ellenfelüket – ezt elsőre Knighték remekül levédekezték, és bár a triplákkal továbbra is hadilábon állnak, csapatként így is sokkal több fegyvert használhatnak. Tartalék még bennük is van, persze ha a hazaiak elkapnak egy nagy estét, bármi megtörténhet náluk.

Los Angeles Clippers – Sacramento Kings 03:30

Ez a két gárda is összecsapott már idén, kezdésnek Sacramentóban nyert a Clippers – akkor még nem igazán találta a ritmust a Kings, Rondónak sem ment, és akkor még nem Cauley-Stein, hanem Koufos volt a kezdő. Az újonc sokat dobott csapata játékán, és már az irányító is jól nézett ki a Lakers ellen, nem véletlen a 132 dobott pont, de kérdés, hogy ilyen játékkal legyőzhető-e a Clippers – Griffinék egy feszült hangulatú meccsen nyomták le a Dallast, de ők lesznek otthon és nem back-to-backből érkeznek. Az biztos, hogy látványos meccsre van kilátás, és ha a Lakers elleni formát meg tudja közelíteni a Kings, valószínűleg jóval több mint kétszáz pont esik majd.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus