Visszavághat a Washingtonnak a Cleveland

Durant nélkül fogadja a Memphist az OKC - nagy visszatérők a Minny-Denveren - Miamiba utazik a Knicks - Portlandben a LAC - pályán a Spurs

 

Miami Heat – New York Knicks 01:00

Mindkét gárda jó formában van, a Heatnél az utóbbi meccseken már letisztulni látszik a támadójáték és látszik némi rendszer, illetve hierarchia, ennek megfelelően sorozatban három győzelemből érkeznek Bosh-éh – persze a hullámzó játék ezzel együtt támadásban és védekezésben is jellemző a gárdára. A Knicks is felfelé halad, két nap alatt kétszer is megverték az Atlantát parádés támadójátékkal, amit illik komolyan venni, Carmelo Anthony nagy mezőnymunkát végez, a labdákat jól elosztják, és ha még Porzingis dobásai is ülnek, akkor remekül működik a triangle. Védekezésben egyértelműen a Heat jár előrébb, illetve a New York idegenbeli back-to-backje is a hazaiak mellett szól, valamint azt is meg kell említeni, hogy idén kétszer nyert már a Miami a Knicks ellen, mindkétszer nyolcvan pont alatt maradtak Affalóék – igaz, mindkét találkozó novemberben volt még. Ami még fontos: Whiteside egyelőre nem léphet pályára, nélküle pedig ismét szűk lesz a Heat rotációja a palánk alatt.

Orlando Magic – Indiana Pacers 01:00

Nagyon fontos a találkozó mindkét csapat számára, az Orlando sorozatban háromszor kikapott egy jó időszak után és hazai pályán most már meg kellene állítaniuk a zuhanást – ugyanakkor most nagyon látszik Elfrid Payton hiánya, az irányító nélkül sokkal gyengébb a csapat. A hírek szerint Payton most sem léphet pályára, ezt pedig kihasználhatja a Pacers, de Jordan Hill és CJ Miles játéka is kérdéses a vendégeknél, ugyanakkor ők sincsenek túl nagy formában, az utóbbi tíz meccsből csak négyet tudtak megnyerni. Paul George viszont megtalálta a dobását, és ez fontos faktor lehet, a Miami ellen is egy megnyert meccset veszítettek el, ha azt a játékot hozzák, akkor most is esélyesek lesznek – kérdés, hogy Skiles mennyire tudja megoldani Payton pótlását, például nélküle Vucsevics is öt ponttal kevesebbet átlagol…

Washington Wizards – Cleveland Cavaliers 01:00

A Washingtonnal szemben van törlesztenivalója a Clevelandnek, ugyanis ebben a szezonban eddig csak a Wizards tudott nyerni a Cavs otthonában – idegenben ráasásul jóval gyengébbek Jamesék, eddig csupán 8-8-as mérleget tudnak felmutatni. John Wall egészen extra decembert futott, és vezérletével nyerte is a meccset a fővárosi csapat, de a sérülésektől sújtott gárda ismét kifulladni látszik, bár a hírek szerint most Nené és Gary Neal is bevethető állapotban lesz. A Wall-Irving csata mindenképpen érdekesnek ígérkezik, de Jamesre nem igazán van ember, a Wizards small-balljához pedig tökéletesen tud alkalmazkodni a vendégcsapat – motivációval aligha lesz gond a Cavsnél, nagyon extra Wall és kinti dobás kell a hazaiaknak ahhoz, hogy megverjék a keleti bajnokot.

Boston Celtics – Detroit Pistons 01:30

A két csapat decemberben kétszer is találkozott már Detroitban, a pontzáporos meccset a Pistons, a pontszegényet a Boston nyerte, de most ellentétes utakon járnak. A hazaiaknál Avery Bradley nem léphet pályára, ami védekezésben és támadásban is nagy érvágás a csapat számára, a vendégeknél viszont azóta visszatért, sőt, be is lendült Brandon Jennings, aki óriásit dob a Detroit padján, ráadásul Stan Van Gundy egyre többször fogja egymás mellett játszatni őt és Reggie Jacksont. Caldwell-Pope jó formában van, a periméteren minimum egálban lehetnek a vendégek, a palánk alatt pedig kérdés, hogy Drummonddal mihez kezdenek Sullingerék, fizikálisan egyikük sem veheti fel vele a versenyt. Bradley hiánya döntő faktor lehet, különösen hátul, illetve egy érdekes adat: Reggie Jackson még soha nem kapott ki Bostonban NBA-pályafutása során.

Brooklyn Nets – Toronto Raptors 01:30

A Raptors az utóbbi meccseken a Cavs és a Bulls ellen meglehetősen gyengén védekezett, különösen a periméteren, ráadásul DeMarre Carroll sérülései továbbra sem szűnnek, a kiscsatár térdét meg is kellett műteni, így most biztosan nem fog játszani. A Nets támadójátéka viszont Jarrett Jack híján még inkább összeeshet, érdemi irányító nélkül még több feladat hárul a botrányosan dobó Joe Johnsonra, még többet kell vállalnia a Lopez-Young párosnak, márpedig Valanciunas, Scola és Biyombo ellen azért nem lesz könnyű az életük. Amennyire gyengélkedik mostanság a Raptors védekezése a periméteren, annyira jól dolgozik elöl DeRozan és Lowry, azt pedig nehéz elképzelni, hogy Ellington és Bogdanovic majd kintről túldobja őket és megnyeri a meccset – hogy velük mit kezdenek a hazaiak, az meghatározatja a mérkőzést.

Minnesota Timberwolves – Denver Nuggets 02:00

A Wolves borzasztóan játszik az utóbbi meccseken, a Philadelphia elleni vereség után pedig jött is a nagy megbeszélés – a védekezésük egészen botrányos, még a Sixers is 55%-kal dobott az ellen a csapat ellen, ahol a két legjobb játékos kimondottan jó védőnek számít. A Denver ellen sem lesz egyszerű dolguk, ugyan sorozatban hatszor kikaptak, de Gallinari jó formában tért vissza, Faried is megúszta komolyabb sérülés nélkül a múltkori esését, ráadásul a hírek szerint ma pályára léphet Emmanuel Mudiay is – az újonc irányító 12 mérkőzést hagyott ki. A Minnesotánál is lesz azonban egy nagy visszatérő, Nikola Pekovics valószínűleg elkezdheti a szezont, és rá nagy szüksége is lesz Sam Mitchell együttesének, bár valószínűleg sok lehetőséget egyelőre nem fog kapni. A két csapat idén már háromszor találkozott, október végén nyert a Minny, decemberben pedig 1-1-re végeztek.

New Orleans Pelicans – Dallas Mavericks 02:00

Négy napja Dallasban jó védekezéssel tudott nyerni a Pelicans és most is erre készül, Anthony Davis parádés estét hozott akkor, és hazai pályán is erre lesz szükségük a sikerhez – az akkor látott védekezés viszont elengedhetetlen. Mellettük szól, hogy a Dallas egy dupla hosszabbításos back-to-backből érkezik, így könnyen előfordulhat, hogy Carlisle pihenteti kulcsjátékosait, ráadásul Chandler Parsons össze is szedett egy kisebb sérülést. A hazaiaknál Tyreke Evans játéka kérdéses (bár Gentry szerint játszani fog), de nekik ki kell használni a Mavs gondjait és el kell indulniuk felfelé, mielőtt ledolgozhatatlan hátrányt szednének össze a playoff-csapatokkal szemben.

San Antonio Spurs – Utah Jazz 02:30

Manapság minden Spurs-meccs teljesen egyértelmű előzetesen, a texasiak ott lihegnek a GSW nyakában, sokan már most őket tartják a liga legjobb csapatának – emellett saját pályájukon még egyszer sem kaptak ki, az NBA-első védekezés mellett pedig kis túlzással akkor dobnak száz pont felett, amikor akarnak. A Jazzben a sérültek ellenére is van erő, kőkeményen védekeznek és minden meccsen nagyot küzdenek, de december közepén itt egyszer már kikaptak 38 ponttal, idegenben hat hete nem nyertek, San Antonióban pedig hat éve sikertelenek – sok minden nem szól mellettük. Tony Parker és Derrick Favors játéka is kérdéses, az erőcsatár hátfájdalmak miatt hagyta ki az előző hat meccset, az irányító pedig az előző találkozóról hiányzott.

Phoenix Suns – Charlotte Hornets 03:00

A Phoenix továbbra is a leginkább süllyedő csapat az NBA-ben, sorozatban kilenc találkozót veszítettek el Knighték, és nem látni, hogy mi állítaná meg őket a zuhanásban – erőtlen támadójáték párosul borzasztó védekezéssel, nem túl jó előjelek. A Hornetsnél is komoly hiányzók vannak, Al Jefferson biztosan nem lép pályára, de Nic Batum és Jeremy Lamb is sérült, az ő játékuk kérdéses – valószínűleg az egyiküknek muszáj lesz játszania. Idegenben különösen gyenge a Charlotte, itt sorozatban öt mérkőzést veszítettek el Walkerék, de hol máshol nyernének, mint Phoenixben – nekik nagyon fontos lenne még idejében megkapaszkodni és sokkal jobb csapatot alkotnak ellenfelüknél.

Oklahoma City Thunder – Memphis Grizzlies 03:30

Kevin Durant nélkül legutóbb belefutott egy hazai pofonra a Thunder, és a korábbi MVP ezúttal sem léphet pályára, ami komoly érvágás lesz a Memphis ellen. Decemberben az OKC majdnem negyven ponttal verte Gasolékat idegenben, de KD nélkül más a helyzet, ráadásul a Grizzlies védekezése összeállt az utóbbi időben, december 14-e óta újra a top ötben vannak ebben a tekintetben, így Russell Westbrook is pokoli estére készülhet. Márpedig ha ő nem hoz extrát, nagyon nehéz dolga lesz a Thundernek még akkor is, ha a vendégek nem sűrűn jutnak száz pont fölé a small-ball ellenére sem – Ibakáék hajlamosak megfeledkezni a védekezésről…

Portland Trail Blazers – Los Angeles Clippers 04:00

Novemberben kétszer összecsaptak már a felek, és mindkétszer a hazai csapat nyert, ami most a Portland mellett szólna – azonban a Clippers azóta kategóriákat javult Blake Griffin nélkül is és jelenleg a liga leghosszabb győzelmi sorozatát produkálja. A Blazersnél visszatért Damian Lillard, de nem volt benne túl sok köszönet, a csapat nagyon gyenge támadójátékkal kikapott a Memphistől, bár előtte McCollum vezérletével egyáltalán nem játszottak rosszul. Az erőviszonyok egyértelműek, Redick bombaformában van, de a hazai dobógépekből bármikor kicsúszhat egy óriási meccs, így az utóbbi időben látott védekezésre is szükségük lesz Pauléknak a győzelemhez.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus