Vizsgázik a Wizards: a Cleveland látogat Washingtonba

A címvédőt fogadják Wallék, Irving is játszik - tovább nyújtaná sorozatát a Heat - Memphisben kezdi túráját a Spurs - 11 meccs ma éjszaka.

 

New York Knicks - Los Angeles Lakers 01:00

Egyik csapat sincs jó formában, csak szenved a Knicks és a Lakers is, bár természetesen egy-egy jobb találkozójuk így is akad. A New York valahogy legyűrte a Brooklynt, majd kikapott a Clevelandtől, de továbbra is sérült Rose, sérült Noah, senki nem tud vezérré válni, Carmelo Anthony egyre több pocsék estét produkál, a csapatvédekezés pedig semmit sem javult - a hírek szerint most egyébként megint játszhat Rose, de kérdés, hogy valójában mennyit tud majd hozzátenni. A Lakers valóban javult valamennyit, a Denver legyőzése óta Washingtonban és Bostonban kaptak ki szoros meccsen, ami nem hangzik rosszul, de idegenben már 13 találkozóta nem nyertek Dengék, ez pedig nagyon komoly negatív széria. Nehéz jósolni, ha Rose rendben lesz, Anthony összekapja magát (és nem pfújolja a közönség...), akkor a hazai pálya miatt inkább a New York felé billenhet a mérleg nyelve.

Washington Wizards - Cleveland Cavaliers 01:00

Ez lesz a játéknap rangadója, hiszen a címvédő és továbbra is keleti listavezető Cleveland a liga egyik legjobb formában lévő, otthon sorozatban 17 mérkőzést megnyerő Wizardshoz látogat. A vendégek az előző két meccsüket megnyerték, visszatért Kevin Love, most pedig Kyrie Irving is pályára léphet majd, így JR Smith-t leszámítva teljes fegyverzetben érkeznek. A fővárosiak megállíthatatlanok az utóbbi időben, John Wallra és Marcin Gortatra nincs megoldás, mellettük Beal, Morris és Porter is remekül használja ki a lehetőségeket, a legtöbb meccsüket kontrollálni tudják, és az előző hetet meg is nyerték zsinórban. Nagy derbi lesz, kezdve az egyes poszttal, ahol Wall és Irving komoly harcot vívhat, folytatva azzal, hogy mihez kezdenek Morrisék LeBron Jamesszel, de Tristan Thompsonra is nagy szükség lehet clevelandi oldalon. A Wall-Beal párost Irving mellett Shumpert és Liggins is kezelésbe veheti, megvannak a Cavs emberei papíron, kérdés, hogy ebből mit hoznak ki Lue-ék - míg a Wizards most "szólhat" igazán nagyot, egy esetleges bajnokveréssel.

Indiana Pacers - Oklahoma City Thunder 01:00

Úgy fest, hogy ismét rátalált a helyes útra a back-to-backet játszó OKC, Westbrook remeklése mellett megint jól működik a csapatvédekezésük, csípnek-harapnak, elöl pedig az MVP-esélyes mellett a többiek elvégzik, amit kell - Oladipo jó második számú opció, de Adams, Lauvergne, Roberson vagy Sabonis is hozzáteszi a magáét. A Pacers talán még náluk is nagyobb formában van, sorozatban hat találkozót nyert meg McMillan csapata, és ráadásul Turnerék a pihentebbek, illetve ők vannak otthon - ezek miatt alapvetően feléjük is billenhet a mérleg nyelve. Kérdés viszont, hogy George mire megy Roberson ellen, hogy Teague-ék mihez kezdenek Westbrookkal, és hogy hogyan alakul a Turner-Adams harc - nagyon olajozottan működik most mindkét gépezet, kifejezetten színvonalas összecsapást várhatunk.

Toronto Raptors - Los Angeles Clippers 01:30

Mindkét együttes back-to-backet játszik, a Toronto nagy nehezen megverte a Brooklynt, míg a Clippers Paul Pierce bostoni búcsúmeccsét veszítette el a Celtics ellen. Ennek ellenére ők tűnnek esélyesebbnek, Blake Griffin visszatérése azért meglátszik a játékukon, míg a Toronto továbbra is nagyon vérszegény - borzasztóan megizzadtak a ligautolsó Nets ellen is, a Clippers pedg több kategóriával jobb csapat. DeRozan és Patterson nem fog játszani, Lowry pedig még mindig betegséggel küzd, kérdés, hogy milyen állapotban lesz a back-to-back második felén, márpedig az ő extrája nélkül nem sok keresnivalójuk lesz a hazaiaknak. Griffinre papíron nem nagyon van ember torontói oldalon, a periméterről is van bőven tűzerő, ha Rivers és Redick összeszedi magát, DeAndre Jordan pedig komoly gondokat okozhat Valanciunasnak a palánk alatt.

Atlanta Hawks - Utah Jazz 01:30

A két csapat egyszer találkozott már egymással a szezon során, akkor a Hawks mindössze 68 pontot dobott Salt Lake City-ben, van tehát miért visszavágnia a társaságnak. Egyszerű dolguk most sem lesz, hiszen a Jazznek papíron mindenre lehet megoldása: a hazai támadójáték mozgatórugóját, Schrödert George Hill veheti ki a játékból, Dwight Howardot (és Schröder betöréseit is) pedig Rudy Gobert limitálhatja. Mindkét együttes hármat nyert az előző négy találkozójából, de amíg a Utah csak szökőévente kap száz pont felett, addig az Atlantának ezzel vannak gondjai - cserébe viszont Hardaway előrelépésével mindenképpen ők rendelkeznek nagyobb tűzerővel. Érdekes párharc alakulhat ki az ex-Jazz-játékos Millsap, valamint a sérüléséből már felépült Favors között is négyes poszton.

Detroit Pistons - Philadephia 76ers 01:30

Kifulladt a Philly, az előző öt meccsből csak egyet nyert meg a gárda, és a sérülések megtorpedózták a feléledő playoff-reményeiket - ez a hajó most már elúszott számukra, ráadásul Joel Embiid nem utazott el a kerettel, ő most is hiányozni fog. Covington és Okafor edzett, az ő játékukra van esély, ezzel pedig már nem lesz reménytelen az együttes, de ha a Detroit maga mögött hagyja az indianai vereséget, így is nehéz dolguk lesz a vendégeknek. Marcus Morrisék két meccset nyertek két extra egyéni teljesítménnyel, majd 84 pontot dobva kikaptak a Pacerstől, kérdés, hogy melyik arcukat mutatják most - jelenleg ők a keleti nyolcadikak, szóval a motivációval nem lehet gond, nekik nagyon fontos lenne ez a győzelem.

New Orleans Pelicans - Phoenix Suns 02:00

A Pelicans és a Suns is lefelé halad, a hazaiak sorozatban négy vereségnél járnak, a vendégek pedig a Kings dudaszós legyőzése után kaptak 137 pontot, és jelenleg csak a Brooklyn Nets rendelkezik náluk rosszabb mérleggel. Ennek megfelelően nem nagyon lehet megjósolni, hogy ki jöhet ki jöbban ebből az összecsapástból, a Phoenixnél a védekezéssel vannak súlyos gondok, elöl Bookerék többé-kevésbé hozzák, amit kell, míg a New Orleans a négy vereség során csak egyszer, hosszabbításban lépte át a százpontos határt. Anthony Davis nyilvánvalóan meghatározó lesz, őt Chandler és Chriss próbálhatja meg semlegesíteni, míg a periméteren Holiday, Evans vagy éppen Hield fog farkasszemet nézni Bledsoe-val és Bookerrel - a jobb védekezés és a hazai pálya a Pelicans mellett szól, de simán benne van, hogy a phoenixi hátvédsor átrohan rajtuk.

Minnesota Timberwolves - Miami Heat 02:00

A Miamiról szólnak a hírek, velük van tele a sajtó, aki meg akarja verni őket, annak nagyon fel kell kötnie a felkötnivalót - sorozatban tíz győzelemnél jár a floridai alakulat, amely két találkozóra van csak a playofftól. A Minnesota sokkal kevésbé kiegyensúlyozott, a gárda elveszítette az előző három találkozóját és Zach LaVine-t, bár az kérdéses, hogy a hátvéd hiánya mennyire veti vissza őket - többször előfordult, hogy jobban működtek nélküle, mint vele. Ha a Miami hozza a most már hetek óta látott agresszivitást, védekezést, a Dragic-Waiters páros pedig nem fog ki rossz napot, akkor most is a vendégek az esélyesek - Rubiótól nagy munka kell egyes poszton, Townsnak pedig Whiteside-dal gyűlhet meg a baja a palánk alatt.

Denver Nuggets - Dallas Mavericks 03:00

Ez is fontos találkozó lesz, a Dallas nem viccel, Rick Carlisle összerakta a gárdát, és elindultak a playoffért - most éppen sorozatban négy győzelemből érkezik meg erre a meccsre az együttes. A Nuggetsbe visszatért Jokics, megverték a Milwaukee-t, játszott már Mudiay is, és csak Gallinari sérült az alapemberek közül, igaz, Mudiay még nem 100%-os és Murray sem az - a Spurs ellen esélyük sem volt, ez a mérkőzés viszont nekik is nagyon fontos. A Denver jelenleg nyolcadik nyugaton, míg a Mavs két meccsre van csak tőlük, tehát közvetlen riválisnak számítanak, nagyon nem mindegy, hogy mi lesz ezen az estén. Mindkét gárda főleg a támadójátékra épít, Jokicsra viszont papíron nem nagyon van opció Bogut nélkül, de Carlisle ezt eddig is small-ballal oldotta meg, valószínűleg most is ezt fogja erőltetni - nagy kérdés, hogy Jokics ebből mit tud kihozni, nagyrészt rajta múlhat a Nuggets győzelme. Meg kell említenünk a 2017-es Jeremy Lint, azaz Yogi Ferrellt, aki pár nap alatt berobbant az NBA-be, és elnézve a denveri védekezést, most is folytathatja remeklését.

Memphis Grizzlies - San Antonio Spurs 03:30

Most jön a szezon legnehezebb időszaka a Spurs számára, szokásos évi "rodeó túrájára" indul az együttes - sorozatban nyolc idegenbeli mérkőzést vívnak meg Kawhi Leonardék. Ennek első állomása rögtön egy rangadó, a Memphis nem fogja magát könnyen adni még akkor sem, ha védekezésben azért vannak kihagyásai az együttesnek - 4-2-vel zárták hatmeccses túrájukat, otthon pedig különösen erősek. A Gasol-csata elmarad, hiszen Pau még mindig sérült, Marcnak viszont kulcsszerepe lehet, hiszen ő a támadójáték és a védelem alapja, értelmi szerzője is - döntő lehet, hogy vele mihez kezd az Aldridge-Dedmon-Lee sor. Gasol és Tony Allen egyébként legutóbb pihenőt kapott, így ők frissebben érkezhetnek meg erre a meccsre, igaz, a Spurs sem erőltette meg magát, minimális erőbedobással nyert legutóbb. Fontos lesz, hogy Kawhi Leonard mit hoz, főleg támadásban, illetve hogy a memphisi periméter mennyi tudja majd faultokkal, fizikalitással tördelni Tony Parkerék játékát.

Sacramento Kings - Chicago Bulls 04:30

A Kings zsinórban három vereség után komoly bravúrt végrehajtva megverte a Golden State-et, ez pedig lendületet adhat a playoffért harcoló együttesnek. Az biztos, hogy a védekezés lehet a kulcs, ha hátul koncentráltak, jól faultolnak, elöl pedig vigyáznak a labdára, akkor bárki ellen képesek nyerni, mert Cousinsra építve kontrollálni tudják a játékot - a centeren most Gibson és Lopez védekezhet, rajtuk sok múlhat. A Bulls két győzelem után hosszabbításban kikapott Houstonban, de a korábbi mély gödör után most a játék határozottan feljavult, és itt elsősorban a támadásról van szó - a Butler-Wade kettős emelt a fordulatszámon, és ha ezt tudják tartani, akkor most is jó esélyeik lehetnek. Egy apró szépséghiba: Butler saroksérüléssel bajlódik, nem edzett, és a feldobás előtt döntik el, hogy játszik-e...

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus