Wade emlékezett, a Chicago győzött Miamiban

Szoros meccsen győzött a Bulls - egy negyed alatt lerendezte a Denvert a Warriors - megvan a New Orleans első győzelme. 

Dwyane Wade-et hangos ovációval és videókkal köszöntötték Miamiban, a dobóhátvéd pedig új csapatával, a Chicagóval győztesen hagyta el korábbi sikerei színterét - szoros meccsen győzött a Bulls. A Golden State egy negyed alatt szétszedte a Denvert, de megszakadt Kevin Durant nagy sorozata, a Pelicans Milwaukee-ban szerezte meg idei első győzelmét, a Lakers pedig a hajrában győzött a Kings otthonában - nézzük, hogy mi történt hajnalban az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában. 

Visszajátszás c. videós rovatunk ide kattintva elérhető!

A mérkőzések rövid videós összefoglalói ide kattintva elérhetőek!

Milwaukee Bucks – New Orleans Pelicans 106-112

Megvan az első. 0-8-as mérleggel érkezett erre a meccsre a Pelicans és a gárda négy nap alatt már harmadszor lépett pályára, ezzel együtt kifejezetten jól játszottak Anthony Davisék. A magasember 32 ponttal állt csapata élére, de ezúttal segítséget is kapott: Fraizer (15 pont, 10 gólpassz) jól bontotta a védelmet, Moore megbízhatóan termelt, a padról pedig az újonc Hield rámolt be 3/6 triplát. A hajrában ők jártak előrébb pár ponttal és bár igyekezett zárkózni a Bucks, fontos védekezésekkel és pontos büntetőzéssel megtartották az előnyt Alvin Gentry tanítványai – a tréner szerint nem mondják, hogy ez csak egy meccs volt, hiszen az életükért harcoltak…

Feltámasztja a holtakat a Bucks. Hiába volt egy jobb időszaka a Milwaukee-nak, a Dallast és a New Orleanst is ők segítették hozzá az idei első győzelemhez és már 4-4-re romlott Teletovicsék mérlege. Jabari Parker felvette a kesztyűt Davisszel (33 pont, 3/6 tripla, 9 lepattanó), de eléggé egyedül maradt, Giannis Antetokounmpo ugyanis faultgondokkal küzdött – már a meccs elején is pihent, majd pont a negyedik negyed kulcsidőszakában ültette le őt Jason Kidd öt személyije miatt. Mire visszatért, már kiépítette előnyét a Pelicans és nem tudott fordítani a Bucks, amiért elsősorban a puhább védekezés okolható – vasárnap hajnalban az ellen a Grizzlies ellen kell javítaniuk, amely ellen az utóbbi tizenegy meccsből kilencszer kikaptak.

A Bucks legjobb dobói: Parker 33/9, Antetokounmpo 17, Brogdon 10
A Pelicans legjobb dobói: Davis 32, Moore 20/6, Frazier 15/6

Miami Heat – Chicago Bulls 95-98

Wade győzelemmel tért vissza. A Miami korábbi ikonját természetesen hangos ovációval, emlékező videóval, miegymással köszöntötték a csarnokban, de az edzői stábbal, a vezetőséggel is váltott néhány szót, illetve ölelést. Wade végül győztesen is távozhatott Miamiból, hiszen bár nem játszott igazán jól (13 pont, 5/17 mezőnyből)), a végén két fontos büntetőt azért elsüllyesztett – szerinte csak egy valami hiányzott az estéből, az, hogy Udonis Haslem ellen nem játszhatott egy utolsó egy-egyet, mert a magasember nem került pályára. Ezen felül is meglehetősen baráti hangulatban telt egyébként a mérkőzés, egy kapott blokk után „pacsit ajánlott” Whiteside-nak Rajon Rondo, pedig ő nem éppen erről híres…

Fontos chicagói siker. Végig fej-fej mellett haladtak a felek, tíz pont fölé nem kúszott a különbség, de a negyedik negyedben már inkább a Bulls volt felül – azonban Josh Richardson kinti dobásaival rendre egy labdán belülre zárkózott a Heat. Az utolsó percben azonban két támadást is elrontottak a hazaiak, Jimmy Butler ebből dobott négy pontot, ez pedig döntőnek bizonyult – ugyan Richardson újabb hármasával feljött 94-92-re a Miami 14 másodperccel a vége előtt, de nem hibázott a vonalról sem Wade, sem Rondo, így győzött a Chicago. A Bulls ezzel 5-4-re javította mérlegét, míg a Heat már 2-5-re süllyedt, nem igazán tud megkapaszkodni Erik Spoelstra csapata.

A Heat legjobb dobói: Whiteside 20, Dragic 16/6, Richardson 16/12
A Bulls legjobb dobói: Butler 20/3, Lopez 16, Rondo 16/3

Denver Nuggets – Golden State Warriors 101-125

Egy negyed alatt eldőlt. Már a nyitó játékrészben egyértelművé tette a Warriors, hogy nem fáj Curry bokája és nem szórakozni érkeztek Denverbe – ezt a negyedet 38-19-re nyerték és az előnyt már nem is adták ki a kezükből. Curry-n valóban nem látszott az előző nap beszedett kisebb sérülése és végül 33 ponttal (7/13 tripla), valamint hét gólpasszal zárt, a GSW 54%-kal dobott mezőnyből és elsüllyesztett 14/30 hármast – nem is erőltette túl az első sorát Steve Kerr, nagyjából harminc percet kaptak a kezdők. Nem volt viszont tökéletes estéje Kevin Durantnek, aki megállt 18 pontnál és sorozatban 72 találkozó után először nem érte el a 20-as határt – így Michael Jordannel holtversenyben „csak” az NBA negyedik leghosszabb sorozatát produkálta.

Nem volt esélye a Denvernek. Azon felül, hogy percek alatt komoly hátrányt szedtek össze a hazaiak, védekezésben végig tehetetlennek bizonyultak a Warriors játékával szemben – emellett ráadásul támadásban is reménytelenek voltak, főleg a kezdőcsapat. Egyetlen jó egyéni teljesítményt sem lehet kiemelni náluk, egyedül az újonc Malik Beasley-t érdemes megemlíteni, aki első NBA-pontjait szerezte a harmadik negyedben és végül 12 egységgel zárt.

A Nuggets legjobb dobói: Murray 14/6, Beasley 12/6, Gallinari 11/3, Harris 11/3, Hernangomez 11/6
A Warriors legjobb dobói: Curry 33/21, Thompson 19/9, Durant 18

Sacramento Kings – Los Angeles Lakers 91-101

A negyedik negyed a Lakersé volt. Az első játékrészben állva hagyta ellenfelét a Sacramento, de onnantól folyamatosan közelített a vendégcsapat és szorosan alakult a találkozó. A záró etapban aztán elkapta a fonalat Lou Williams, a hátvéd 13 pontot szerzett ebben a negyedben és vezérletével egy 10-0-s futást rendezett a Los Angeles, amellyel átvette a vezetést és meglépett bő három perccel a vége előtt. Ez már sok volt a Kingsnek, Cousinsékben nem volt meg a kellő átütőerő ahhoz, hogy fordítsanak, az utolsó tizenkét percet 31-18-ra nyerte a Lakers - a gárda 50% felett dobott mezőnyből és öten is elérték a tízpontos határt. A második félidőben már védekezésben is megvolt a kellő agresszió a vendégeknél, akik 2013 novembere óta először nyertek öt meccsből négyet.

Elfogyott a Sacramento. Az első félidőben még többnyire járt a labda és ültek a hazaiak játékai, ám a fordulás után egyre többet erőlködtek és nem találtak fogást a Lakers védekezésén. Cousins 28 pontjához végül 25 mezőnykísérlet kellett, a hajrában Gay is teljesen elveszett, összességében csak 40%-kal céloztak és a negyedik negyedben már nem tudtak fordítani a dolgok menetén. Felállt védelem ellen most egyáltalán nem működött a gépezet, így ismét 50% alá süllyedt a mérlegük.

A Kings legjobb dobói: Cousins 28/9, Gay 15, Lawson 11/6
A Lakers legjobb dobói: Williams 21/9, Russell 17/3, Young 16/12

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus