Warriors: Baljós előjelek és vereség

Elmaradt a Zellerek találkozója. A Bobcats a preseason legjobban védekező csapata a kapott pontok alapján. A Cavaliers továbbra sem tud teljes kerettel kiállni. A Warriorsban ami elromolhat, az most el is romlik. A Trail Blazers készen áll a szintlépésre. A szerencse a Pistons mellé áll? A Houston újabb pontparádéja, a Spurs nem mutatott sokat a texasi derbin. 

(Az eredményekre kattintva érhetitek a hivatalos statisztikát és videót.)

Charlotte Bobcats – Cleveland Cavaliers 105-92

A Zeller-fiúk első találkozása elmaradt (a clevelandi Tyler Zeller vakbélműtét után lábadozik, így csak a Bobcats által 4. helyen draftolt újonc, Cody lépett pályára), ennek ellenére volt miről beszélni a találkozó után. Josh McRoberts némi meglepetésre bekerült a kezdőötösbe, és kifejezetten jól játszott (10 pont, 6 pattanó, 5 gólpassz, 2 blokk), neki is köszönhetően ismét jól működött a gárda védekezése (a pre-seasonben a Cavs volt az első csapat, akik 90 pont fölé jutottak ellenük). Kérdés, hogy a kiscsatár Kidd-Gilchrist ma összeszedett combizomhúzódása mennyire vészes – mivel rá kulcsszerep hárul(na) védőoldalon. Egyébként a Bobcats hozta a szokásos játékát, a hátvédek remekül játszottak, a magasembereket a bokájával bajlódó Al Jefferson távollétében pedig igyekeztek bújtatni támadásban.

A Cavsben Zeller mellett Bynum továbbra is harcképtelen, Karaszevnek a bokájával, Milesnak a vádlijával akadnak gondjai – a kezdő kiscsatár, Alonzo Gee pedig pihenőt kapott Mike Browntól. A Cavs láthatóan nem rohan a csapatépítéssel (a sok sérült, vagy éppen felépült játékossal nem is nagyon érdemes), egyelőre igyekeznek megtalálni a kapcsolódási pontokat a csapatrészek között. Earl Clark megragadta a lehetőséget Gee távollétében, a nyáron dobókezet váltó Tristan Thompson vezetésével (5/5 a vonalról) 85%-kal büntetőzött a gárda, Irving is jól játszott – van tehát mire építkezni. 

A Bobcats legjobb dobói: Taylor 20/9, Henderson 19/3, Walker 13/3, Zeller 13.
A Cavaliers legjobb dobói: Irving 20/6, Clark 12/3, Taylor 11/3, Thompson 11.


Golden State Warriors – Portland Trail Blazers 74-90

Elég baljós előjelekkel készül a Warriors az alapszakaszra, Mark Jackson vezetőedző szerint számukra két dolog fontos, ami jelenleg hiánycikk a csapatánál: egészségesek maradjanak, és ne veszítsék el a ritmust. Harrison Barnes bal lábában továbbra is gyulladás van, David Lee pedig a fogászatra jár, miután a sacramentói Jason Thompson könyökének köszönhetően pótolni kellett két fogát – a csapat pedig a 3. negyed elején teljesen összezuhant, sorozatban 22 pontot kaptak. Ehhez vegyük hozzá, hogy Steph Curry is a rosszabbik arcát mutatta (7/22 mezőnyből, háromszor blokkolták), és a kispad is nagyon halovány volt. 

A Blazersnél is vannak problémák, Willy Barton 3. számú dobóhátvédből pár hét alatt az elsővé avanzsált, miután CJ McCollum lábtörés, Wes Matthews szívritmuszavar miatt nem játékképes. Nem is nagyon találta a helyét (1/9 mezőnyből), szerencsére idén sokkal hosszabb a pad, mint tavaly, és Lillard mellett a rutinos Mo Williams (7 gólpassz) bármikor be tud ugrani. Aldridge nem nagyon találta a dobásait, viszont Batummal és Robin Lopezzel hármasban nagyon jól védekeztek (6 blokk), és a lecsorgó labdákból is 34-et szedtek össze. A Blazers nagyon masszívnak tűnik, és ha ezt sikerül átmenteni az alapszakasz elejére, akkor egy jó rajttal alaposan megnőnek az esélyeik a playoffra. 

A Warriors legjobb dobói: Curry 17/3, Thompson 16, Iguodala 9/3.
A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 21/9, Aldridge 16, Williams 11/3, T. Robinson 11.
 

Detroit Pistons – Minnesota Timberwolves 99-98
 
Izgalmas, egylabdás meccset játszott egymással a Detroit és a tegnap szintén pályára lépő Minnesota. J.J. Barea ziccerével a farkasok szerezték meg a végén a vezetést, ám a Pistonsnak volt még egy esélye, Josh Smith triplából orrba dobta a gyűrűt, ám a felpattanó labda mégis beesett, nyert a Detroit. Smith ezzel a dobással egyébként a mezőny legeredményesebbje lett a maga 20 pontjával, de csapattársai közül is többen jól teljesítettek. Andre Drummond például remekül takarított, kereken 20 lepattanót, közte 8 támadót kapott le, dupla-duplát ért el. Will Bynum is közel járt ehhez, mármint a dupla-duplához, 17 pontja mellett 9 gólpasszt osztott ki társainak. Érdekes helyzet állhat elő, ha az előszezonban szinte végig hiányzó mezőnysor visszatér (Jennings, Stuckey, Billups), hiszen Bynum volt a felkészülés alatt talán a legjobb, de biztosan a legkiegyensúlyozottabb Pistons játékos. Ráadásul ezúttal az újonc Caldwell-Pope is mutatott szép dolgokat, így kellemes gondjai lehetnek majd hátvédposzton Maurice Cheeks vezetőedzőnek.

A Minnesotában Kevin Love dupla-duplázott (19 pont, 10 lepattanó) és egyben csapata legjobb dobója volt. Egyaránt 15 pont felett termelt a Ricky Rubio, Kevin Martin, J.J. Barea hármas is, ráadásul a csapat egyik tagjának játékideje sem érte el a 30 percet. Pekoviccsal kiegészülve sok lehetőség rejlik ebben a Minnesotában, igaz ez az elmúlt években is így volt, a legnagyobb kérdés az, hogy a kulcsjátékosok egészségesek tudnak-e maradni.

A Pistons legjobb dobói: Smith 20/9, Monroe, Bynum 17-17, Caldwell-Pope 13/3, Drummond 11, Singler 10/3.
A Timberwolves legjobb dobói: Love 19/9, Martin 18/3, Barea 16/6, Rubio 15/9.
 
 
San Antonio Spurs – Houston Rockets 92-109
 
James Harden és Dwight Howard vezette győzelemre a Houstont az előszezon texasi rangadóján. Mindkét játékos stabil dupla-duplát ért el, pontjaik mellett Howard 16 lepattanót, Harden pedig 11 gólpasszt tett be a közösbe. Egyébként elsősorban Harden harmadik negyedbeli klasszis játéka jelentette a csapatok közti különbséget, a szakállas All-Star teljes arzenálját bemutatta ekkor, betörések, középtávolik, labdaszerzések, gólpasszok jellemezték játékát. Remek passzaiból Chandler Parsons profitált elsősorban, aki szintén jól játszott, de 16 pontjából sokat Hardennak köszönhet.

A Spurs szokás szerint nem erőltette meg magát túlságosan, Parker és Duncan is takaréklángon ég egyelőre, bár a veterán erőcsatár 12/2-es mezőnymutatóját azért nehéz megmagyarázni. A legeredményesebb San Antonio játékos Aron Baynes lett 16 ponttal, a magasember nem először játszott már jól az előszezonban, talán sikerült bizonyítania Popovichnak, hogy élesben is lehet rá számítani.

A Spurs legjobb dobói: Baynes 16, Belinelli 12/3, Green 12/6.
A Rockets legjobb dobói: Harden 22/6, Parsons 16/6, Casspi 16/12, Howard 15, Lin 11/3.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus