Warriors–Pistons ma éjjel a Sport TV-n

Négy mérkőzéssel folytatódik az NBA alapszakasza éjjel, és a Sport 1 jóvoltából a nap egyik rangadóját, a Golden State Warriors–Detroit Pistons derbit itthon is élőben izgulhatjuk végig a TV-képernyők előtt. Ezen felül a Dallas és a már szintén nagy skalpokat begyűjtő Washington csatája is csemegének számít, vegyük is sorra, mit érdemes tudnunk a mai játéknap előtt!

Miami Heat – Milwaukee Bucks (01:30)
 
A Heat elég lassan kezdi az idényt, legutóbb hazai pályán a Bostontól sikerült kikapnia a kétszeres címvédőnek, nem hétköznapi körülmények között, Dwyane Wade bénázása okán, ráadásul már három veresége van a tavaly elképesztő alapszakaszt repesztő floridai sztárgárdának. A Bucks hosszú időre elvesztette Larry Sanderst, ráadásul Ersan Ilyasova sem bevethető még, továbbá Carlos Delfinóról is kiderült, hogy hónapokig harcképtelen még. Ezt tetézi, hogy a szintén a nyáron megszerzett irányító, Brandon Knight is csak most tért vissza, s messze még a csúcsformától, tartalékja, Luke Ridnour pedig egyelőre nem öltözhet be. Ilyen formán az abszolút esélytelenek nyugalmával készülhet a wisconsini alakulat erre a megmérettetésre, a Miami pedig egy ilyen blama után vélhetően igyekszik hengerelni és szórakoztató játékkal kiengesztelni joggal csalódott szurkolóit.
 
Dallas Mavericks – Washington Wizards (02:30)
 
A két konferenciában eléggé hasonló erősségű gárdának számít a Mavs, illetve a Wizards, de saját pályáján eddig nem nagyon ismer kegyelmet a 2011-es bajnok (maradéka), így bravúr lenne, ha olyan közel lenne a diadalhoz a John Wall irányította vendég együttes, mint volt Oklahoma Cityben, ahol végül hosszabbítás után maradt alul. Érdekes, hogy a neveket tekintve talán jobb lehetőségei is vannak a Washingtonnak, ám egyelőre nagyon hullámzóan produkál Randy Wittman legénysége, de a Nené, Gortat belső páros összhangja, illetve a Wall, Beal, Ariza periméter-trió tűzereje miatt nem lehet ma sem leírni a vendégeket. Remek derbire számítunk, ahol sok fordulat és kiélezett végjáték várható.
 
Golden State Warriors – Detroit Pistons (04:30, TV: Sport 1, ÉLŐ)
 
Steph Curry-t legutóbb már be is vethette a GSW, de a szintén sérülésből visszatérő Harrison Barnes egyelőre csak árnyéka tavalyi önmagának, így hiába Klay Thompson élete formája és az új szerzemény, Andre Iguodala gyors beépítése, kicsit még kiszámíthatatlan a külső tűzerejére talán túlzottan is építő Jackson-had játéka. A Pistons kemény sorsolásának köszönhetően nem véletlenül áll egyelőre negatív mutatóval, de eddig mindenhol képes volt legalább jó meccset játszani a nyáron Brandon Jenningsszel és Josh Smith-szel megerősített detroiti alakulat. Mivel oda-vissza match-up-rémálomnak számít a két fél egymásnak, így nincs ezen a fronton meglepő eredmény, de hazai környezetben azért inkább az egyik legnépszerűbb új nyugati nagyhatalom a favorit.
 
Los Angeles Lakers – New Orleans Pelicans (04:30)
 
A Lakers két hétre elvesztette Steve Nasht, Kobe Bryant pedig még harcképtelen, így a kicsit kamikáze-kosárlabdát játszó Los Angeles-i aranysárga-lilák hazai környezetben sem számíthatnak sok jóra – játékban, más viszont a helyzet a mai esélyekkel kapcsolatosan, ugyanis a vendégeknek is bőven van min javítaniuk. Ugyanakkor hullámzóan produkál a Pelicans is, ráadásul Ryan Anderson sem tér még ma vissza az eredeti tervekkel ellentétben, ilyen formán pedig csak a Holiday, Davis páros extra performanszaiban, illetve a Lakers kisembereinek gyenge kinti dobóformájában bízhat Monty Williams fiatal legénysége. Teljes mértékben kiszámíthatatlan párosítás ez, ráadásul ahogy utaltunk is rá, leginkább egymás hibáiból élhetnek a felek.

Erre a linkre kattintva az összes mai mérkőzés élőképpel megtekinthető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus