Warriors-Spurs harmadik felvonás a Sport TV-n

Az Oracle-be látogat a San Antonio, mennyire veszi komolyan Popovich? - Atlantában meccsel a Toronto, Miamiban a Chicago

 

Atlanta Hawks – Toronto Raptors 02:00

Egy hete otthon jó meccsen győzött a Toronto, és idei mindhárom találkozásukat Lowry-ék nyerték – most viszont a Hawks lesz otthon, és már csak Teague-éknek számít a végeredmény. Az Atlanta az előző tíz hazai meccséből nyolcat megnyert, ezt pedig elsősorban a védelemnek köszönhetik: 40%-on tartják ellenfeleiket átlagban, igaz, a Raptors ellen már nem zártak ilyen jól márciusban. Kulcsfontosságú lesz, hogy DeRozanéknál mindenki pályára lép-e, illetve hogy mi történik a periméteren – a vendégek is jól védekeznek, különösen a triplavonalon. Fontos lehet még, hogy Millsapék mennyire tudnak dominálni belül, de összességében számukra a presztízs (a két fél találkozhat a playoff második körében) is fontos amellett, hogy minden mérkőzés számít már a keleti közelharcban.

Miami Heat – Chicago Bulls 02:00

Ez a meccs a Heat számára számít többet, a Chicagónak egy győzelemmel is távoli lenne a rájátszás – igaz, akkor legalább a matematikai esély megmaradna. A Bulls a Memphis elleni vereséggel nagyon nehéz helyzetbe hozta magát, idegenben egyébként is gyengék, és kérdés, hogy fejben mennyire lesz 100%-os a társaság – a Miami védekezése már hetek óta nem nevezhető fojtogatónak, de a vendégek sem erről híresek. Ha dobni kell, abban viszont jók a floridaiak is: Dragic vezérletével (Wade játéka azért nem biztos) képesek gyors, de kontrollált és ponterős támadójátékra, ráadásul több fegyverük is van, mint a Chicagónak – extra este kellene Butleréknek a sikerhez.

Houston Rockets – Phoenix Suns 02:00

A Houston tegnap óriási csatában elvesztette a kulcsmeccset a Dallas ellen, innen nem hibázhatnak többet Hardenék, és még így sincs saját kezükben a sorsuk. A Sunst mindenesetre verniük kell, hiszen nem egy szint a két csapat még úgy sem, hogy a hazaiak back-to-backből érkeznek – igaz, Harden ilyen esetekben 30 pont felett átlagol idén. A Sunsnál Devin Booker bontogatja szárnyait, de ez a csapat jelenleg kevés, főleg úgy, hogy a periméter-védekezésük rendkívül szellős – ez a Rockets ellen valószínűleg nem fog beleférni, ráadásul 17 labdát szórnak el meccsenként.

Sacramento Kings – Minnesota Timberwolves 04:00

Az egyetlen olyan meccs a mai kínálatban, ahol egyik fél számára sincs már tét, ennek ellenére nem ígérkezik rossznak. A Minnesota a Warriors legyőzésével bizonyított, a fiatalok a tavasz folyamán folyamatosan léptek előre, és bár még nem elég kiegyensúlyozottak, a Kings ellen is jó esélyeik lesznek – főleg úgy, hogy idén már háromszor is megverték Rondóékat. A Cousins-Towns csata mindenképpen jó lesz, fontos lesz a lepattanózás, de a periméter is – Seth Curry beépült a Sacramentóba, és kinti tűzerőben mindenképpen előrébb járnak a hazaiak. Ezzel szemben a védekezés a Wolves mellett szól, kérdés, hogy melyik arcukat mutatják ma Wigginsék.

Golden State Warriors – San Antonio Spurs 04:30

A csúcspárharc harmadik felvonása, eddig egyszer a Warriors, egyszer a Spurs akarata érvényesült, és 1-1-re állnak – kérdés, hogy ezen az estén valóban összecsapnak-e a felek. Az általános vélekedés szerint ugyanis Gregg Popovich ma kiülteti sztárjait (legalábbis a veteránokat), a GSW viszont harcol a 72-10-es rekord ellen, saját pályájukon pedig biztosan nagyon motiváltak lesznek. A kérdés az, hogy mennyire tudnak felülemelkedni fizikális és mentális gondjaikon, mert az utóbbi időben eléggé elfogyott a lendület, megtört a hazai veretlenség, és nincs jó állapotban a csapat, ezzel szemben a San Antoniónál minden rendben van. Megtippelhetetlen a forgatókönyv, sok múlik a vendégek összeállításán és a hazaiak élességén, egyedül az biztos, hogy a két csapat még egyszer találkozik három nap múlva Texasban.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus