Washington - Golden State a Sport TV-n

Wallék a GSW-t fogadják (Sport 1) - az Indiana az OKC-t is elkapná - Dallasban javítana a Raptors - Detroitban rangadóznak LeBronék

Washington Wizards – Golden State Warriors 01:00 (TV: Sport 1 – ÉLŐ)

Steph Curry idénybeli első meccsét hagyta ki legutóbb és csapata ki is kapott Indianában – az irányító játéka ma sem biztos, ami komoly gondokat okozhat a Warriorsnak. Ugyanakkor (bár hatmeccses idegenbeli túrán van a ligaelső), a fővárosiak manapság senki ellen nem tekinthetők esélyesnek, utóbbi tíz meccsükből nyolcat elbuktak, csupán 94 pontot átlagolnak és a védekezésük is messze áll a hatékonytól. John Wall sem találja önmagát az elmúlt időszakban, ma Klay Thompson veheti kezelésbe őt, ha pedig a Washington karmestere nem tud érvényesülni, a hazaiak játéka nagyon kevés lesz. A GSW még idegenbeli gyengélkedése ellenére is jobb formában van és Curry nélkül is esélyesebb – érdekesség, hogy január végén találkoztak már, akkor 88-85-re nyert a Warriors úgy, hogy Thompson csak 5/17-tel dobott, de a Wizards is csak 37,5%-kal tüzelt mezőnyből.

Detroit Pistons – Cleveland Cavaliers 01:30

Január 15-e óta a Cleveland 16-2-es mérleget produkál, amivel ebben az időszakban vezetik az NBA-t – Mozgov, Smith és Shumpert érkezése eleget javított rajtuk ahhoz, hogy a liga egyik leghatékonyabb támadójátékát produkálják. A Pistons is hasonlóan teljesít, karácsony óta 0,1 ponttal átlagolnak kevesebbet, mint a Cleveland, a Josh Smith elküldése után kialakult rendszert Jennings sérülése, majd az Augustun-Jackson csere sem tudta (eddig) tönkretenni – új irányítójuk 17 ponttal mutatkozott be legutóbb. Nem lesz könnyű dolguk Jameséknek, hiszen a palánk alatt borzasztóan erős a Detroit, de LeBronra nincs egyetlen igazi védőjük sem, ezt pedig nem nagyon lehet ellensúlyozni – Marion nélkül is esélyesebb a Cavs, a nagy formába lendült Irving kellő támogatást nyújthat Jamesnek a vendégsikerhez. A Drummond-Monroe párostól extra kell a gyűrű alatt, főleg védekezésben, Jacksontól és Caldwell-Pope-tól pedig nagyon pontos támadójáték ahhoz, hogy nyerni tudjon a Detroit.

Oklahoma City Thunder – Indiana Pacers 02:00

Kevin Durant ma és még egy hétig biztosan nem léphet pályára, de az OKC a nagyon megerősített kispad mellett továbbra is bízhat a hatalmas formába játszó Russell Westbrookban – az irányító a tavalyi MVP nélkül az elmúlt öt meccsen 32,6 pontot és 10,2 gólpasszt átlagol. Enes Kanter azonnal beilleszkedett, legutóbb 20 pontot és 12 pattanót tett hozzá és összességében is nagyon együtt van most a Thunder – viszont ez elmondható az Indianáról is. Rodney Stuckey két harmincpontos meccsből érkezik ma, csapata pedig az előző hét találkozón 104,1 egységet átlagol, ugyanakkor általában 95,3 ponton tartják ellenfelüket – a ligaelső Warriors például csak 38%-kal dobott ellenük. Nagyon veszélyes csapat jelenleg az Indiana, Hibbert pedig sokat ronthat Westbrook hatékonyságán – ha az OKC vezére nem tudja befejezni a támadásokat a gyűrű alatt, lehet esélyük a vendégeknek.

Dallas Mavericks – Toronto Raptors 02:30

Kissé kifulladni látszik a Toronto, két mérkőzést is buktak, mindkétszer a fáradtság jelei mutatkoztak rajtuk – gyenge dobóforma és lanyhuló védekezés jellemezte őket. A Dallas ezzel szemben maglehetősen produktív támadójátékkal bír, amibe egyrészt azonnal berobbant Stoudemire (11 perc, 14 pont), másrészt Monta Ellis is kezd visszatalálni a dobásaihoz – legutóbb remekelt a negyedik negyedben, idén már nem először. Még akkor is remekül működik a rendszer most, ha Parsons ma sem léphet pályára, ez pedig a kissé kifacsart Raptors számára nem hangzik túl jól – a vendégeknél a Lowry-DeRozan páros is inkább csak dob, mint talál, Lou Williams tegnap 1/8-cal célzott és az idegenbeli back-to-back sem mellettük szól. Casey csapata az elmúlt három találkozón csak 86,5 pontot átlagol 37%-kal, 25 gólpasszal és 33 eladott labdával – óriásit kellene javulniuk a sikerhez.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus