Washingtonban a GSW, a Pelicanst fogadja a Spurs

Charlotte-ban a Cavs, kötelező előtt az OKC és a Clippers - javítana a Bulls - meglepetésre készül a Philly - 11 meccs jön

Charlotte Hornets – Cleveland Cavaliers 01:00

A Pacers ellleni hosszabbításos siker sorrendben már az ötödik volt a Cleveland számára, és Tyronn Lue eddigi munkássága egy valamiben tetten érhető: nála jól játszik Kevin Love, és a nagy hármas a képességeihez méltóan termeli a pontokat. Ez az, amivel nem biztos, hogy lépést tud tartani a Charlotte, a hazaiak sérültjei továbbra sem épültek fel, sőt, Kemba Walker térde is fáj, lehet, hogy ő sem léphet pályára – márpedig mindenkire szükség van ahhoz, hogy meglegyen a kellő tűzerő. A Hornets ráadásul nagyon gyengén védekezik a festékben és a leindítások ellen is, főleg utóbbi lehet komoly probléma – idegenben is toronymagas esélyes a Cavs.

Philadelphia 76ers – Atlanta Hawks 01:00

A Philly kis híján elkapta a GSW-t legutóbb, és az elmúlt 17 meccsen hat győzelmet is aratott a gárda, otthon mindenképpen komolyan kell őket venni. Az Atlanta botrányosan gyenge volt mostanában, de a Dallas ellen ismét olajozottan működött a támadójátékuk és Jeff Teague vezérletével sima győzelmet arattak – kérdés, hogy ezt idegenben is meg tudják-e villantani. Ha nem, akkor partiban lehet a Philly, a palánk alatt Okaforék komoly károkat tudnak okozni a lepattanózással szenvedő Hawks számára, ráadásul Teague az utóbbi tíz idegenbeli meccsén 36%-kal dobott mezőnyből – ha most sem javul, van esély a meglepetésre.

Boston Celtics – Detroit Pistons 01:30

A Boston az utóbbi öt hazai meccsét zsinórban megnyerte, és a hatékony, gyors támadójáték mellett ezt főleg a védekezésének köszönheti: az elmúlt hét meccsből hatszor 43% alatt dobott ellenük az aktuális ellenfél. A kulcs most is ez lesz, hogy mennyire tudják zavarba hozni Reggie Jacksonékat, mennyi labdavesztésbe tudják belehajszolni őket és hogy ezekből mennyire tudják szétszedni az ő védekezésüket – a Pistons január 9-e óta csak 5-7-re áll, méghozzá az átlagban kapott 105 pont miatt. Idegenben különösen sok problémájuk adódik, de Andre Drummondban bízhatnak, a center alighanem dominálni fog Sullingerék ellen. Kérdéseket vetnek fel viszont a sérülések, hiszen a vendégeknél Jackson, Morris, Caldwell-Pope, Ilyasova és Baynes is kisebb-nagyobb problémákkal küzd…

Brooklyn Nets – Indiana Pacers 01:30

Paul George egyre lejjebb szorul a Pacers fontossági listáján, hiszen Monta Ellis belendült, George Hillre is lehet számítani, és megtalálták Myles Turnert, aki a palánk alatti gondjaikat képes megoldani elöl-hátul – így támadásban egyre kevésbé számít, hogy George hoz-e extrát vagy nem. A Nets ellen kötelező a győzelem a vendégek számára, hiszen már csak nyolcadikak keleten és mindenképpen kapaszkodniuk kell a többiek után, ráadásul ez a Brooklyn az utóbbi 16 meccsből 14-et elveszített. Nem valószínű, hogy túl látványos meccs lesz, a hazaiaknál Lopez ficánkolhat a palánk alatt, és a többieknek kell mellé felnőni, kérdés, hogy a Pacers védekezése ezt mennyire hagyja, illetve hogy a Cavs elleni hosszabbításos vereség után Ellisék mennyire kapják össze magukat.

Washington Wizards – Golden State Warriors 02:00

Sorozatban hét győzelemnél jár a Golden State, de az utóbbi meccseken azért hajlamosak voltak leadni az előnyöket, és Steph Curry kimondottan gyenge formában van – igaz, ezt egyelőre Klay Thompson bőven ellensúlyozza. Ezzel együtt kötelező számukra a győzelem, hiszen a Wizards védekezése finoman szólva sem áthatolhatatlan, ellenük dobják az ellenfelek a legjobban a triplát, ami finoman szólva sem jó előjel. A pontokkal nincs baj Walléknál sem, de amíg hátul nem lesz tartásuk, nem lesz reális esélyük a sikerre, ráadásul Randy Wittman sem lesz velük a találkozón. Ha nem fog ki egyszerre rossz napot a teljes Warriors (amit okozhat az idegenbeli túra), óriási meglepetés lenne a hazai győzelem.

Oklahoma City Thunder – Orlando Magic 02:00

Az OKC egészen szenzációs formában van, az utóbbi hetekben gyakorlatilag verhetetlenek, Durant 32 pontot átlagol, Westbrook tíz meccs alatt négy tripla-duplát gyártott, otthon sorozatban hét találkozót nyertek meg és mindenük működik – ezzel szemben a Magic próbál kimászni a saját maga által ásott nagyon mély gödörből. A vendégek hat vereség után nyertek egy meccset, de legutóbb ismét kikaptak, és finoman szólva sincs egyben a csapat, de a Spurs elleni szoros vereség is azt mutatta, hogy elindultak a jó irányba – ezúttal egy nagyon nagy védekezés és extra dobóforma kell a sikerhez. Paytonnak kell felvennie a harcot Westbrookkal, Harrisnek pedig Duranttel, de a képhez hozzátartozik, hogy a Magic hét éve nem nyert itt és összességében is mindig gyengén szerepel az OKC ellen.

Dallas Mavericks – Miami Heat 02:30

A Miami sorozatban négy győzelem után kikapott tegnap Houstonban, és az idegenbeli back-to-back semmiképp sem segíti a floridaiak dolgát – igaz, a támadójátékuk a Rockets ellen is rendben volt. A Mavs nincs túl jó formában 2016-ban. eddig ők játszották a legtöbb meccset a ligában és 50% alatti a mérlegük, akadnak gondok a kinti dobásaikkal (Matthews gyenge főleg) és a védekezésükkel is. Náluk Harris továbbra is hiányzik, a Heatnél viszont van esély Whiteside visszatérésére, aki a két csapat január elsejei meccsén dominált 25 pontjával és 19 lepattanójával. Kérdés, hogy ki tud jobban felülkerekedni fáradtságán és hogy ki tud aktívabban védekezni – izgalmas találkozóra van kilátás.

San Antonio Spurs – New Orleans Pelicans 02:30

A Spurs idén 26-0-ra, összességében pedig már 35-0-ra áll saját pályáján, de a korábbi zseniális játékuk az utóbbi hetekben kissé eltűnt, legutóbb nehézkesen nyertek otthon is, és Tim Duncan továbbra sem bevethető. A Pelicans az utóbbi tíz meccséből hetet megnyert és minden sikerre szüksége van a playoffhoz, ehhez pedig most a védekezés lesz a kulcs: elöl Davis, Cole, Holiday és Anderson megoldhatja a feladatot, viszont hátul kell nagyon stabilnak lenniük. Davisnek Aldridge ellen kell nagyot játszania, a hazaiaknál pedig a mostanság csendesebb Leonardnak kell fellépnie támadásban – emellett hátul sem az igazi a Spurs az elmúlt meccseken. Ráadásul ne feledjük, hogy tavaly, az alapszakasz utolsó meccsén nyert a Pelicans – ahogy idei eddigi egyetlen találkozásuk után is Gentry csapata örülhetett…

Utah Jazz – Denver Nuggets 03:00

A Jazz a Chicago ellen már sorozatban harmadik győzelmét aratta, ahogy a Denver ellen is zsinórban hármat nyert már a gárda, így otthon mindenképpen esélyesnek számítanak ezen az estén is. Gordon Hayward szenzációs formában van, és mellé Gobert, Favors, valamint Hood is fel tud már lépni, a kemény védekezés mellett a pontokat is derekasan termeli az együttes, ráadásul az említett Hayward meg tudja nyerni nekik az egylabdás találkozókat is. A Nuggets formája elég ingadozó, megszakították a Toronto győzelmi szériáját, Jokics pedig szenzációsan játszik mostanság, ahogy Mudiay is bizonyít – a védekezésük azonban meccsről meccsre változik és idegenben különösen hullámzó a játékuk. A győzelem mindkét csapatnak fontos lenne a playoff szempontjából, így nagy csatára számíthatunk.

Sacramento Kings – Chicago Bulls 04:00

A Bulls január 9-én még a Cavs nyomában volt, azóta azonban 4-9-es mérleget tud felmutatni a gárda, amelynél gyengébbet csak a Philly, az Orlando és a Brooklyn produkált ebben az időszakban keleten. Ezek után nyilvánvalóan frusztrált a társaság, és nehéz önbizalommal telve utazni Sacramentóba még akkor is, ha a hazaiaknál valószínűleg most sem játszhat Cousins, aki a játékuk alapját adja. A Kings nélküle is nyerni tudott legutóbb Gay és Rondo extrájával, de főleg a lepattanózással, amit a Bulls ellen nehéz lesz megismételni – Gasolék az egyik legjobbnak számítanak ezen a téren. Kérdés, hogy ki tud stabilabban védekezni, hiszen elsősorban ezzel vannak gondok mindét oldalon, de ha Cousins nem játszik, a szenvedő Chicago számára gyakorlatilag kötelező a győzelem jelen helyzetben.

Los Angeles Clippers – Minnesota Timberwolves 04:30

A Minny tényleg nem tud nyerni Kevin Garnett nélkül, tegnap Kobe Bryant előadásához asszisztáltak és kikaptak a Lakerstől, így egy demoralizáló back-to-backet kell játszaniuk Nyugat egyik topcsapata ellen idegenben – borús kilátások. A Clippersnél továbbra is minden rendben, Josh Smith távozása észrevehetetlen volt náluk, zsinórban négy meccset nyertek, remekül védekeznek és a kispad szenzációs, simán nyerik a kevéspontos meccseket, a szoros találkozókat is. A két csapat között szakadéknyi a különbség tudásban és mentalitásban is, nem igazán látni, hogy hol nyerhetné meg ezt a meccset a Wolves.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus