Westbrook és George is villogott, már nyolcnál jár az OKC sikerszériája

Popovich és Rivers is leszúrta csapatát, Joerger rosszul lett - nem hibázott a Cavs, a Raptors és a Rockets sem. 

Russell Westbrook 37, Paul George 31 pontot szórt, az Oklahoma City pedig nagy csatában verte meg a Philadelphiát az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában, ezzel sorozatban nyolcadik győzelmét is szállította. Nem hibázott otthon a Cleveland, a Toronto és a Houston sem, Chicagóban nyert a Milwaukee, de a játéknap során előtérbe kerültek az edzők: Doc Rivers és Gregg Popovich is alaposan leszúrta csapatát a félidőben, míg Dave Joerger rosszul lett az oldalvonal mellett. 

Visszajátszás c. videós rovatunk ezen a linken elérhető!

Chicago Bulls - Milwaukee Bucks 96-110

Kidd nélkül még veretlen a Bucks. A tréner menesztése óta ez volt a harmadik győzelme a Milwaukee-nak és bár Giannis Antetokounmpo, valamint Khris Middleton volt az, aki leginkább sajnálta Kidd távozását, most mindketten pozitív változásról beszéltek - Antetokounmpo szerint valamiért mindenki keményebben játszik, Middleton szerint pedig felszabadultabb a hangulat. Ez most is győzelmet ért, éppen az említett duó villogott leginkább (47 pont extra hatékonysággal, 16 lepattanó, 13 gólpassz együtt) és a magabiztosan megnyert első negyed után a másodikban el is döntötték a meccset, a nagyszünetben 19 pont volt közte - innen nem történt már változás, a második félidőt végig uralta az 53% felett dobó társaság. Most a Philly elleni hazai derbivel folytatják és ha el tudják nyújtani ezt a formát, akkor a keleti negyedik hely csak egy karnyújtásnyira van...

Nem volt esélye a Bullsnak. Védekezésben továbbra sem tud öszeállni a Chicago, a Bucks két fő playmakere azt csinált most is, amit csak akart, még az is belefért a vendégeknek, hogy magához képest gyenge estét produkáljon Eric Bledsoe. A második félidőben már végig 15-20 pont között mozgott a különbség, messziről figyelték az eseményeket Lauri Markkanenék, ráadásul ezúttal támadásban sem találták magukat, továbbra is nagyon hiányzott Kris Dunn. Zach LaVine-nel viszont elégedett volt Fred Hoiberg, a közel egy éves kihagyásból nemrég visszatért hátvéd ugyan csak 2/11-et dobott mezőnyből, de hátul folyamatosan javul, a tréner szerint pedig ez számít, a dobásai jönni fognak, ahogy az első egy-két meccsén meg is voltak.

A Bulls legjobb dobói: Valentine 18/6, Markkanen 17/6, Grant 15/6
A Bucks legjobb dobói: Antetokounmpo 27, Middleton 20/3, Henson 12, Terry 12/12, Brown 12/6

Houston Rockets - Phoenix Suns 113-102

Ritmus nélkül nyert a Rockets. Végül hozta a kötelezőt a Houston, de a játékosok arról beszéltek a meccs után, hogy valamiért nem volt meg a kellő energia és ebben Mike D'Antoni is egyetértett velük - hiányzott a ritmus, a lendület, nem jöttek ki jól a dobások és nem játszottak igazán jól. A dolgukat nehezítette, hogy Trevor Ariza alig egy perc után kivált a meccsből sérülés miatt, sőt, James Hardennek is volt egy ijesztő esete, de végül a harmadik negyedben elég hatékonyan tudtak támadni ahhoz, hogy tizenöt pontra növeljék előnyüket, ezt pedig már meg tudták tartani, nem engedtek ki a végén - D'Antoni szerint ez most egy ilyen időszak a szezonban, nehéz felpörögni és frissnek lenni 48 percig, de a lényeg, hogy hozták a hazai kötelezőt.

Booker tanulja az irányító posztot. Sorozatban másodszor kezdett egyesként a Suns fiatal sztárja és egész jól látta el a feladatát, 31 ponttal és 10 gólpasszal zárt, méghozzá elég hatékonyan (12/23 mezőnyből, 5/9 tripla, 3 eladott labda), de saját bevallása szerint bőven van még mit tanulnia erről a szerepkörről - a meccs közben egyébként megsérült a bordája és a csípője is egy kemény esés után, a mai nap folyamán vetik alá komolyabb vizsgálatoknak. Hiába az ő remeklése, támadásban csak TJ Warrenben volt még pont, a visszatérő Tyson Chandler 15 lepattanóval igyekezett segíteni, Greg Monroe-t viszont kiállították a harmadik negyedben reklamálásért. Összességében nem játszott rosszul a Phoenix, de reális esélye nem igazán volt a győzelemre, azt kézben tartotta a Houston, így Bookerék zsinórban negyedszer kaptak ki. 

A Rockets legjobb dobói: Harden 27/9, Paul 17, Anderson 13/6, Mbah a Moute 13/6, Gordon 13/6
A Suns legjobb dobói: Booker 31/15, Warren 24/3, Canaan 12

New Orleans Pelicans - Los Angeles Clippers 103-112

A Cousins nélküli élet. Nagyon érződött a center hiánya a New Orleans játékán, az első félidőben még rendben volt a társaság, sőt, tizenegy ponttal vezettek is Moore-ék a nagyszünetben, de a fordulás után feljebb kapcsolt a Clippers és fordított - felállt védelem ellen nehezebben találtak megoldást a hazaiak, igazából csak akkor voltak eredményesek, amikor rohanni tudtak. Holiday és Moore igyekezett hozni némi tűzerőt a periméterről, Anthony Davis pedig becsülettel kapart a Griffin-Jordan párossal szemben, de a hajrában ő is szenvedett egy kisebb sérülést: 102-105-nél elcsúszott, kaptak belőle egy triplát, ő pedig közel sem 100%-osan maradt pályán, bár a meccs után a csapat nem mondott semmit az állapotáról és ő maga sem beszélt a médiával. A Cousins nélküli alacsonyabb szerkezet összességében nem igazán működött, a 9/35 triplánál mindenképpen jobb kell ahhoz, hogy ez eredményes legyen, főleg, hogy a második félidőben ez a mutató 2/19 volt - most a Sacramentót fogadják, ott javíthatnak. Érdekesség, hogy Davis közben a franchise örökranglistáján átvette a vezetést David Westtől a lepattanózást tekintve.

Doc Rivers szavai célt értek. A nagyszünetben alaposan lehordta játékosait a vendégek mestere, a hírek szerint Jordanék eléggé a szívükre vették az elhangzottakat, de Blake Griffin azt mondta erről a meccs után, hogy hallaniuk kellett, amit Rivers mondott. A hatás mindenesetre nem maradt el, a harmadik negyedet rögtön 14 ponttal nyerte meg a társaság, nagyon összeállt a védekezése, majd a szorosan alakuló záró etap hajrájából is ők jöttek ki jobban, így fontos idegenbeli győzelmet arattak. Az említett Griffin parádézott (27 pont, 4/6 tripla, 12 lepattanó, 7 gólpassz), a Teodoszics-Wallace hátvédpár 31 ponttal és 12 gólpasszal jelentkezett, DeAndre Jordan is hozta magát (12 pont, 19 lepattanó), a padról pedig szokás szerint Lou Williams érkezett 22 ponttal, le voltak osztva a szerepek. A két csapat között így két meccsre csökkent a távolság, de a LAC ezzel még csak kilencedik, míg a Pelicans hatodik Nyugaton.

A Pelicans legjobb dobói: Davis 25, Holiday 20/3, Moore 18/3
A Clippers legjobb dobói: Griffin 27/12, Williams 22/6, Wallace 19

Cleveland Cavaliers - Detroit Pistons 121-104

A negyedik negyedben döntött a Cavs. A nagyszünet előtt azért bőven voltak gondjai a hazai csapatnak, sőt, két negyed után még a Pistons vezetett három ponttal, de a fordulást követően megrázta magát és érvényesítette a papírformát a Cleveland. LeBron James (25 pont, 8 lepattanó, 14 gólpassz) folyamatosan teremtette a helyzeteket, rajta kívül még öten jutottak tíz pont fölé és ez a tűzerő a negyedik negyedben eldöntötte a meccset: 95-95 után futott egy 10-2-t Tyronn Lue csapata és innentől már a kezében volt a győzelem, az utolsó öt-hat percben nem volt meg a kellő tartás a Detroitban. James mellett a dupla-duplázó Love-ot mindenképpen érdemes kiemelni, de Isaiah Thomas is elvégezte a feladatát (14 pont, 7 gólpassz), a gárda pedig összesen 15/35 hármast bombázott be, jól dolgoztak a dobógépek is - egyébként december közepe óta először nyert egymás után két meccset a Cavs, ami elég megdöbbentő...

A nyolcadik. Voltak biztató dolgok a back-to-backet vívó Pistons játékában, a 14 bedobott hármas és a 31 gólpassz kiemelendő, de ez végül nem bizonyult elégnek a mostani Cavs ellen - a negyedik negyedben elfogyott a lendület, a védekezést nem tudták összeszedni és a végére már támadásban is szétestek. Ezt okozhatta a fáradtság, de Van Gundy szerint egyszerűen nincs meg a megfelelő ötösük, hiába küzdöttek, ha nem voltak elég gyorsak és hiába variált ismét a kezdőn a tréner, egyelőre nincs meg a megoldás - sorozatban nyolcadszor kaptak már ki, három meccsre vannak a playofftól, ebben az időszakban elmehet számukra a szezon.

A Cavaliers legjobb dobói: James 25/3, Love 20/12, Smith 15/12
A Pistons legjobb dobói: Tolliver 20/15, Harris 20/12, Drummond 17

Toronto Raptors - Los Angeles Lakers 123-111

Most nem játszott jól a Lakers. Kiváló formában érkezett meg a találkozóra a vendégcsapat, de ezúttal sem elöl, sem hátul nem a jobbik arcát mutatta - a rossz vállalások miatt a védekezés sem állt igazán össze, a festék pedig sokszor volt átjáróház náluk. Így hiába volt tartásuk, összességében végig egy lépéssel a Toronto mögött jártak, a nagyszünetben tíz pont volt a hátrányuk és ez alá már csak egy-egy pillanatra tudtak benézni a harmadik negyedben, még abban a játékrészben elérte a különbség a tizenöt pontot, majd a negyedikben a húszat is, nem tudták tartani a lépést Randle-ék. Nem segített a tíz kihagyott büntető sem, így megszakadt a sikerszéria, de Orlandóban ennek ellenére jó esélyeik lesznek a következő találkozón.

Dwane Casey az All-Staron. Ezzel a sikerrel biztossá vált, hogy a Toronto minimum keleti másodikként érkezik meg az All-Star szünethez és mivel Brad Stevens tavaly volt edző a főmeccsen, így Dwane Casey fogja irányítani az egyik csapatot - ez saját bevallása szerint egy megtiszteltetés és játékosai is nagyon örültek neki, Kyle Lowry például vízzel öntötte nyakon az öltözőben... Ezen a találkozón egyébként sokkal olajozottabban működött a Raptors támadójátéka, mint legutóbb, ugyan sem Lowry, sem DeRozan nem hozott extrát, de a padról 25 pontos karriercsúccsal szállt be Fred VanVleet, kétszer annyi pontot dobtak leindításból, mint a Lakers és 62-44-re nyertek a festékből. Összességében megérdemelten és viszonylag simán nyertek, jelenleg alig egy meccsel vannak lemaradva a keleti első Bostontól, szerda hajnalban pedig a Minnesota ellen vívnak hazai rangadót. 

A Raptors legjobb dobói: VanVleet 25/9, DeRozan 19/3, Lowry 14/3
A Lakers legjobb dobói: Randle 17, Clarkson 17, Caldwell-Pope 16/9

Oklahoma City Thunder - Philadephia 76ers 122-112

A nyolcadik is megvan. Nem volt egyszerű feladat a nagy formában lévő Philly legyőzése a Thunder számára, főleg azok után, hogy a nap közben bejelentették: Andre Roberson a szezon hátralévő részét kihagyja. Ráadásul a két csapatnak, pontosabban Russell Westbrooknak és Joel Embiidnek van "múltja", a legutóbbi meccsükön nem kedvelték meg egymást túlságosan és a hazaiak MVP-je ezúttal nem találta magát az első félidőben, csak 6/20-at dobott mezőnyből és Embiid a földbe döngölte - frusztráltan és pontatlanul játszott Westbrook, igaz, csapata nem került emiatt komoly hátrányba. A fordulás után aztán lehiggadt és előjött belőle a tarthatatlan énje, akkor már 8/13 dobása a gyűrűben landolt és végül 37 ponttal, 9 lepattanóval, valamint 14 gólpasszal vezette győzelemre övéit - mellette Paul George is 30 pont fölé jutott, Steven Adams pedig egyetlen rontott dobással és tíz (!) támadópattanóval szórt be 20-at. A tíz egységgel megnyert harmadik negyed után a záró etapban is elöl maradt az OKC és bár sokáig egy labdán belül volt a Sixers, az utolsó öt percben ellépett a hazai alakulat és végül hozta sorozatban nyolcadik győzelmét is - mindössze két meccsre vannak a nyugati harmadik Spurstől, egyúttal a liga legjobb öt csapatától.

Pedig akinek kellett, az villogott. Joel Embiid (27 pont, 10/16 mezőnyből, 3/4 tripla, 10 lepattanó, 2 blokk) és Ben Simmons (22 pont, 10/14 mezőnyből, 7 gólpassz) is remekül játszott a Phillynél, sőt, Dario Saric (16 pont, 5/8 mezőnyből) is hozzátette a magáét, csapatszinten 50%-kal dobtak és partiban tudtak lenni a lepattanózást tekintve is - a gondot a védekezés jelentette, azt képtelenek voltak megoldani. Westbrookot ugyan sokáig belehajszolták olyan helyzetekbe, amelyeket elrontott, de George-dzsal akkor sem bírtak és ő is simán kreált annyi helyzetet, hogy egál volt a meccs a gyengébb Westbrookkal is. A második félidőben aztán már "alulra" került a Sixers, főleg a festékben, így végül vereséget szenvedett, de nagyon azért nem voltak elkeseredve Embiidék, most mennek tovább Milwaukee-ba, az fontosabb meccs lesz számukra. 

A Thunder legjobb dobói: Westbrook 37/3, George 31/12, Adams 20
A 76ers legjobb dobói: Embiid 27/9, Simmons 22, Saric 16/9

San Antonio Spurs - Sacramento Kings 113-98

Popovich többet akart.  Az első félidőben, különösen a második negyedben nagyon gyengén játszott a Spurs, Gregg Popovich pedig kicsit ki is kelt magából csapatával szemben, nem volt elégedett az akarattal és a tűzzel, amit a játékosain látott. A fordulás után aztán tett azért a San Antonio, hogy a tréner megnyugodjon, bár Danny Green már nem léphetett pályára, de a rontott dobás nélkül, sokoldalú játékkal (14 pont, 10 lepattanó, 6 gólpassz) jelentkező Dejounte Murray, valamint a 23 pontos szezoncsúcsot szóró Bryn Forbes vezetésével fölénybe került a társaság és hamar jelezte, hogy nyerni akar - innentől nem is igazán volt kérdés, a második félidőt összesen 16 ponttal nyerte meg a Spurs. Green mellett Gasol és Anderson is "kegyvesztett" lett egy időre a nagyszünet után, Forbes mellett Bertans és Hilliard kapott lehetőséget, velük sikerült nyerni - egyébként Popovich annyit beszélt félidőben, hogy a játékosok alig egy perccel a harmadik negyed kezdete előtt tértek csak vissza a pályára...

Joerger mindenkire ráijesztett. A vendégek vezetőedzője, Dave Joerger alig két perccel a meccs kezdete után fél térdre ereszkedett az oldalvonalon, miután kikelt magából egy elmaradt fújás miatt - fél kézzel tudta magát megtartani és a stábjából siettek a segítségére. A trénert a Spurs csapatorvosa vizsgálta meg és annyit mondott róla, hogy megszédült, de nincs komoly baja, viszont nem engedték vissza a kispadra elővigyázatosságból, igaz, végül a csapattal együtt hagyta el az arénát. Az első félidő még így is rendben volt a Kings részéről, de a másodikban már nem nagyon volt esélyük, pedig az újonc De'Aaron Fox 6/6 triplával jelentkezett, Vince Carter 5/7-et tett hozzá a padról beszállva, csapatszinten pedig 18 hármast rámoltak be 50% feletti hatékonysággal, mégsem értek el vele eredményt. 

A Spurs legjobb dobói: Forbes 23/15, Aldridge 15, Ginobili 15/3
A Kings legjobb dobói: Fox 26/18, Carter 21/15, Hill 19/9

A tabella ezen a linken megtekinthető!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus