Westbrook győzelemre vezette az OKC-t, javított a Boston

Westy tripla-duplázott, most behúzta a szoros végjátékot a Thunder - simán nyert Chicagóban a Celtics - már a Clippers vezet. 

Ezúttal behúzta a szoros végjátékot az Oklahoma City és Russell Westbrook újabb tripla-duplájára, valamint a remek csapatjátékra építve 2-1-re szépített a Houston elleni párharcban - a túloldalon James Harden 44 pontos estéjét dobhatták ki a kukába. Rajon Rondo hiányában esélytelen volt a Bulls a feltámadó Bostonnal szemben, így a Celtics is szépített, míg a Clippers Chris Paul vezérletével nyert Salt Lake City-ben, így megfordította a Jazz elleni szériát. Nézzük. hogy mi történt az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) rájátszásában ma hajnalban!

Visszajátszás c. videós rovatunk itt elérhető!

A mérkőzések rövid videós összefoglalói ide kattintva megtekinthetők!

Chicago Bulls - Boston Celtics 87-104

Ez egy másik Celtics volt. Sokkal agresszívebben, határozottabban lépett pályára a Celtics, teljesen más mentalitás érződött a társaságon, mint az előző két összecsapáson - ezt Stevens még megtoldotta annyival, hogy alacsony szerzetben kezdett, Gerald Green került be az első ötösbe Amir Johnson helyett. Az első negyedben rögtön rá is rúgta az ajtót a Chicagóra a vendégcsapat és 33-15-re húzta be a játékrészt, de innen még egyszer visszakapaszkodott a Bulls és a fordulás után egy pontra zárkózott - itt azonban ismét sebességet váltott a Boston és megint meglépett ellenfele elől. A siker kulcsa a kőkemény védekezés volt, levették a pályáról a hazaiak két playmakerét (Butlert és Wade-et), ebben pedig Bradley mellett Smartnak és Roziernek is nagy szerepe volt - ugyan támadásban senki nem emelhető ki egyénileg, de rengeteget járt a labda, a 41 kosárra 34 gólpassz jutott náluk. Ezzel a sikerrel nem csak visszajöttek a párharcba, de talán áttörték azt a gátat is, ami az első két találkozón még megvolt náluk és a Rondo nélküli Bulls ellen legközelebb már vissza is szerezhetik a pályaelőnyt.

Ez egy másik Bulls volt. Kérdés, hogy vajon Rajon Rondo kiesése jelentett-e ennyit, vagy több más tényező is szerepet játszott a Chicago gyenge játékában, de az biztos, hogy a hazai alakulat meg sem közelítette eddigi önmagát. Támadásban egyes periódusokon kívül teljesen reménytelenek voltak, Butler (7/21 mezőnyből, 0 gólpassz, 0 kiharcolt büntető) teljes csődöt mondott, de Wade sem tudott érvényesülni, irányító poszton pedig Grant és Carter-Williams is csak szenvedett - így természetesen a többiek számára sem adódtak érdemi dobóhelyzetek. Ugyan a második negyedben legalább hátul összeállt a gárda és 11 ponton tartotta a Bostont, de a harmadik játékrész vége felé már ismét a Celtics uralkodott és onnantól többet nem kerültek közel Mirotic-ék - hiába az 52-37-re megnyert lepattanózás, ezzel most nem jutottak sehova. Nagyon gyorsan megoldást kell találniuk, mert pillanatok alatt lenullázhatják azt, amit az első két találkozón felépítettek, ráadásul arra kell készülniük, hogy Rondo ebben a párharcban már nem lép pályára.

A Bulls legjobb dobói: Wade 18, Butler 14, Lopez 12
A Celtics legjobb dobói: Horford 18/6, Crowder 16/6, Thomas 16/6

A párharc állása: 2-1 a Bulls javára.

Oklahoma City Thunder - Houston Rockets 115-113

Most behúzta a szoros végjátékot a Thunder. A második meccstől eltérően ezúttal megőrzött valamennyit előnyéből az OKC, bár a negyedik negyedben ezúttal is visszaengedte a Houstont - a végén ugyan Russell Westbrook több dobást és büntetőt is elhibázott, most kiharcolta a sikert a társaság. Westbrook egyébként remekül irányította csapatát (32 pont, 11/24 mezőnyből, 13 pattanó, 11 gólpassz) és természetesen ő volt a gárda motorja, de ezúttal sokkal kulturáltabb, hatékonyabb támadójátékot produkált a Thunder - jobban járt a labda, a triplákat többen is beverték (csapatszinten 9/19 úgy, hogy Westbrook 0/1-gyel zárt), belül pedig Taj Gibson izmozott össze húsz pontot. Nem véletlen az 55,4%-os mezőnymutató sem, bár a végén Westbrook elrontott kettesét Steven Adams pöcizte vissza, ez lett a győztes kosár 35 másodperccel a vége előtt - ezt két kihagyott Harden-tripla és oda-vissza büntetőzések követték, amelyből jobban jött ki az OKC. A gárda ismét bizonyított és hazai pályán sikerült életben tartania a reményeit, Russell Westbrook remek mérkőzést produkált, így bizakodva várhatják a negyedik összecsapást.

Hiába Harden 44 pontja. A Rockets vezérére nagy panasz ezúttal sem lehetett, bár a hat gólpasszra jutó hét eladott labda nem néz ki jól, de a 21 mezőnykísérletből összeszedett 44 pont annál inkább - ehhez 18/18 büntetőt értékesített és mezőnyből is 50% felett célzott. A vonalról a hajrában is könyörtelennek bizonyult, de az utolsó fél percben két triplát is kihagyott, amellyel megfordíthatta volna az összecsapást, igaz, a Houston játéka most egyébként is borzasztóan akadozott: csapatszinten tíz (!) gólpasszt jegyeztek (Harden ennél egymaga többet átlagolt az alapszakaszban), a triplákat rosszabbul dobták, mint a Thunder, ráadásul egyénileg is többen hoztak borzalmas estét. A nyolc ponttal megnyert negyedik negyed miatt (végig az OKC vezetett) a végjátékban így is megvolt az esélyük, de nem tudtak vele élni, így 2-1-ről folytatják majd a párharcot - van min javítaniuk.

A Thunder legjobb dobói: Westbrook 32, Gibson 20, Roberson 12/6, Oladipo 12/6
A Rockets legjobb dobói: Harden 44/12, L. Williams 22/9, Anderson 18/6

A párharc állása: 2-1 a Rockets javára.

Utah Jazz - Los Angeles Clippers 106-111

Chis Paul klasszisa döntött. Nem kezdett jól a Clippers, tizenhárom ponttal bukták el az első negyedet a vendégek és a meccs nagy részében futottak az eredmény után, mielőtt a záró etapban "utolérték volna" - ekkor söpört félre mindent és vette kézbe a dolgokat Chris Paul. Az irányító a negyedik játékrészben azt csinált a pályán, amit csak akart, szervezte a játékot, helyzetbe hozta a társakat, védekezett, amikor pedig arra volt szükség, akkor bevert sorozatban kilenc pontot - vezérletével futott egy 15-0-t a Los Angeles, majd bő öt másodperccel a vége előtt ő süllyesztette el a mindent eldöntő büntetőket is. Paul végül 34 ponttal (12/22 mezőnyből, 2/5 tripla, 8/8 büntető), hét lepattanóval, valamint tíz gólpasszal zárt és úgy vezette győzelemre csapatát, hogy támadásban nem volt más meghatározó játékos - az adódó lehetőségekkel mindenki jól élt, de kreativitásban a karmester nagyon egyedül maradt. Ezzel a szoros és nagyon fontos győzelemmel Doc Rivers alakulata visszaszerezte az első találkozón elveszített pályaelőnyt és 2-1-es vezetéshez jutott a párharcban, íg a negyedik meccsen már inkább a Jazz játékosain lesz a nyomás. Rossz hír viszont a vendégeknek, hogy Blake Griffin lábujj-sérülést szenvedett és csak 18 percet tudott játszani, de a röntgen negatív lett és van esély arra, hogy akár már a következő összecsapáson pályára lépjen.

Gordon Hayward karriercsúcsa sem lett elég. Érdekes mérkőzést produkált a Jazz, ugyanis most nem igazán tudta kordában tartani a Clipperst, nem a hazaiak szájíze szerint alakult a meccs, a találkozó nagy részében mégis vezetett a társaság. Ez elsősorban Gordon Hayward ihletett napjának volt köszönhető, aki kereken negyven pontig (13/21 mezőnyből, 4/8 tripla) jutott és másból (8 pattanó, 4 gólpassz, 2 blokk) is kivette a részét, vele most nem tudtak mit csinálni a vendégek, ráadásul George Hill (26 pont, 4/6 tripla) és a hajrában Joe Johnson is fel tudott mellé lépni. A negyedik negyedben azonban annyira dominált Chris Paul, hogy az megtörte a Utah ellenállását, ezúttal közel sem volt olyan stabil Favorsék védekezése, mint eddig, ez pedig nem fért bele - ráadásul ha már Favors, az ő 38 perc alatt szerzett két pontja sem biztos, hogy egészséges. Most már nehéz helyzetben van a Jazz, Gobert mellett Burks sem játszhatott, de a negyedik találkozón mindenképpen nyerniük kell, velük vagy nélkülük.

A Jazz legjobb dobói: Hayward 40/12, Hill 26/12, J. Johnson 15/3
A Clippers legjobb dobói: Paul 34/6, Jordan 17, Mbah a Moute 15/3

A párharc állása: 2-1 a Clippers javára. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus