Westbrookék ellen javítana a San Antonio

Spurs-OKC derbi Texasban - a Denvert fogadja a Lakers - összeszedi magát a Houston és a Raptors? - folytatná a Wizards.

 

Washington Wizards - New York Knicks 01:00

Ezen a meccsen egyértelműen a bombaformában lévő Wizards az esélyes, a fővárosiak hetek óta remekelnek - sorozatban 14 hazai győzelemnél járnak, december elseje óta övék Kelet legjobb mérlege, egy hete például a második Bostont verték meg 15 ponttal. A tökéletesen működő gépezet kategóriákkal jobb jelenleg, mint ami New Yorkban van, ahol éppen a Melo-saga van középpontban, az utóbbi kilenc meccsből hatot veszítettek Anthony-ék, Rose sérült, és idegenben egyébként is gyengék. Nem igazán látni, hogy mihez kezdenek a Wall-Beal párossal, ha nem éppen most siklik ki a Washington-expressz, akkor kötelező a győzelem a hazaiak számára - persze előbb-utóbb minden sorozat megszakad, és egy-egy extra este Anthony-tól vagy Porzingistől okozhat akár meglepetést is.

Toronto Raptors - New Orleans Pelicans 01:00

Már úgy tűnt, hogy összeállt a Toronto, megvan újra a védekezés, majd visszatért DeMar DeRozan is, de kikaptak otthon a Magictől, újabb pofonba szaladtak bele. A Pelicans egy győzelem-egy vereség minta alapján játszik mostanában, de szinte csak rangadót vívott: megverte a Cavst és a Spurst, kikapott viszont a Thundertől és a Wizardstól. Ezúttal is nehéz feladat elé néznek, de jelenleg semmivel sincsenenk rosszabb formában, mint a Raptors - Anthony Davis feladhatja a leckét Valanciunaséknak, és ha mellé fel tudnak lépni a társak, akkor bármire képesek lehetnek. Ami nem szól mellettük, az az idegenbeli 6-15-ös mérlegük, saját pályájuktól távol nagyon szét tudnak esni.

Houston Rockets - Sacramento Kings 02:00

Mindkét együttesnek nagyon kellene ez a győzelem, a Rockets meccsek óta botladozik, rendszeresen gyenge a védekezés, támadásban pedig nagyon ingadozó a dobóforma, a Kings pedig nyolcmeccses idegenbeli túrát zár le, ráadásul egy back-to-backkel. A frissesség és a hazai pálya a Houston mellett szól, de most már rendezni kell a soraikat, mert amit az utóbbi időben előadnak, az néha egészen botrányos - az előző négy meccsükből háromszor kaptak minimum 120 pontot, egyszer pedig 118-at. Ha ezen nem tudnak javítani, most is nehéz dolguk lesz, Cousins tegnap is bizonyította, hogy ha hagyják, bárkit képes megszórni, de ő sem vasból van, valószínűleg nem lesz túl friss ezen az estén.

San Antonio Spurs - Oklahoma City Thunder 02:30 (Sport1 - ÉLŐ)

A Spurs két meglepő vereségbe szaladt bele a Pelicans és a Mavs ellen, így most mindenképpen javítaniuk kell Ginobiliéknek, főleg egy hazai rangadón. A kérdés elsősorban a védekezés, az utóbbi találkozókon ezzel adódtak problémáik, de Westbrookra papíron jó opció lehet Leonard és Green is, ha őt sikerül lassítani, onnantól már nagyon jó esélyeik lehetnek. A vendégeknél Enes Kanter révén hiányzik egy pontszerző, ami a Cleveland ellen nagyon meg is látszott, ha csak Adams nem tud fellépni Aldridge-ék ellen a palánk alatt, akkor most is hasonló gondjaik lehetnek. Amennyiben a Spurs összekapja magát hátul, akkor mindenképpen esélyesebb, hiszen több lábon áll, és támadásban sokkal több opciója van.

Portland Trail Blazers - Charlotte Hornets 04:00

A Hornets megint összezuhant, és sorozatban négy vereség után igyekszik felállni a padlóról, de idegenben annyira gyenge az együttes, hogy most sem fogadnánk rá még akkor sem, ha jobb a mérlege, mint a Portlandnek. A hazaiakban mostanság van potenciál, megizzasztották a GSW-t is, és izgalmas csatát vívhatnak a Charlotte-tal - döntő lesz, hogy a hátvédpárosok közül ki tudja ráerőltetni akaratát a másikra, hiszen mindkét oldalon az egyes-kettes poszt adja a játék alapját. Lillard és McCollum jobb formában van, ráadásul ott van mellettük Evan Turner is, míg a túloldalon Walker és Batum védekezésben hatékonyabb, mint ellenfeleik - ugyanakkor centerben Cody Zeller sérüléssel bajlódik, ő aligha fog pályára lépni.

Los Angeles Lakers - Denver Nuggets 04:30

Mindkét oldalon fontos nevek szerepelnek a sérültlistán, a Lakersnél Russell és Randle biztosan hiányozni fog, a vendégeknél pedig Mudiay, Murray, Chandler, Faried és Jokics játéka is kérdéses - tulajdonképpen egy komplett csapat hiányozhat. Nélkülük azért nagyon más lehet a Denver, amely alapvetően most kategóriákkal jobb csapat a Los Angelesnél - Jokics és Mudiay nélkül viszont a támadójátékuk sokat gyengülhet, ráadásul ha Murray és Faried sem játszik, a cseréik is kidőlnek. Persze van rá esély, hogy ebből a sorból valaki pályára lépjen, és a Lakers annyira gyenge formában van, hogy még egy Denver "B" ellen sem biztos, hogy nyerni tudna...

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus